Dupa cum bine stiti, mancarurile pregatite in casa, de la zero, cu ingrediente proaspete, sunt intotdeauna mai bune decat cele pe care le gasim in comert. Intotdeauna am sustin ca painea de casa este mai gustoasa, pateul de casa este mai sanatos si tot asa. Acelasi lucru se aplica si in cazul untului de arahide. Acesta este, in general, un aliment sanatos, benefic pentru organism daca este consumat cu moderatie, dar este si mai bun daca il pregatim in propria bucatarie. Iata cat de simplu poti prepara unt de arahide acasa.


 
Ingrediente necesare:
 
300g arahide crude, decojite
1/2 lingurita sare grunjoasa
1-2 linguri ulei de arahide sau ulei de floarea-soarelui
1-2 linguri miere
 
Optional, puteti adauga: 1-2 linguri pudra de cacao, scortisoara, crema de ciocolata etc.
 
Mod de preparare:
 
1. Rumeneste arahidele la cuptor. Asaza o hartie de copt intr-o tava, pune arahidele pe ea si baga-le la cuptor pentru 8-10 minute, la 160 de grade Celsius.
 
2. Dupa ce s-au rumenit frumos, pune arahidele calde in robotul de bucatarie si porneste-l timp de 1 minut sau doua pana cand acestea sunt tocate fin. Opreste robotul si amesteca cu ajutorul unei linguri de lemn resturile de arahide ramase pe marginea recipientului. Porneste robotul din nou si mixeaza totul pentru inca 2-3 minute, pana cand obtii o pasta fina, omogena.
 
3. Adauga sarea, uleiul si mierea. Daca doresti, poti adauga si alte arome precum cacaua sau scortisoara. Porneste robotul pentru inca un minut pana cand ingredientele au fost incorporate complet.
 
Asta e tot! Transfera untul de arahide intr-un borcan si serveste-l imediat sau pastreaza-l la rece. Acesta rezista in frigider pana la cateva saptamani. Pentru a te bucura de beneficiile pe care le aduce organismului, il poti consuma pe o felie de paine integrala sau in combinatie cu fructe precum merele ori bananele.
 

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 18 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Dorela Cismaru, 18 martie 2016

    Trebuie indepartata coaja migdalelor , dupa ce le scoti de la cuptor ? ...

  • Fara foto

    Blaga Cristian, 26 ianuarie 2015

    X

  • Fara foto

    Cozmean Niculae, 03 august 2014

    minunat pentru cei ce nucalculeaza kilogramelle in plus!

  • Fara foto

    VIORICA, 20 iulie 2014

    nu e preferatul meu,dar cui ii place,e mai bun de casa

  • Fara foto

    VIORICA, 20 iulie 2014

    am incercat,dar nu e preferatul meu

  • Fara foto

    Lucia Gheorghe, 19 iulie 2014

    minunat , pentru cei ce il prefera

  • Fara foto

    AnaGabi Utzan, 09 mai 2014

    nu, ca ii schimba gustul...

  • Fara foto

    Silvia Serratore, 17 februarie 2014

    Buna ziua tuturor. Eu nu as folosi uleiul de masline caci va da un gust nu tocmai placut untului de arahide. Uleiul de susan este cel ideal. Pentru ca sunt alergica la arahide eu fac de circa 2 ani unt de migdale. Metoda este asemanatoare cu cea a untului de arahide dar eu nu folosesc mierea. Las untul de migdale simplu caci nu intotdeauna doresc sa il mananc dulceag. Cand simt nevoia de rasfat total atunci fac Nutella, amestecand untul de migdale cu ciocolata neagra, un pic de pudra de cacao si un pic de miere.

  • Fara foto

    Liliana Pricop, 09 februarie 2014

    e foarte gustos..

  • Fara foto

    Ionescu Alexandrina, 09 februarie 2014

    Uleiul de floarea soarelui poate fi inlocuit cu ulei de masline?

  • Fara foto

    Carjeu Veronica, 09 februarie 2014

    Foarte interesant! N-am mancat unt de arahide pana acum. Multumesc pentru reteta!

  • Fara foto

    Mihaela Lucia Negrut, 09 februarie 2014

    super!

  • Fara foto

    Andreea Nancy Durac, 08 februarie 2014

    minunat pentru cei ce nucalculeaza kilogramelle in plus!

  • Fara foto

    Viorica Apostol, 08 februarie 2014

    1/2 = o jumatate de lingurita

  • Fara foto

    VIORICA, 08 februarie 2014

    1/2 =o jumatate de lingurita

  • Fara foto

    VIORICA, 08 februarie 2014

    1/2 inseamna o jumatate de lingurita

  • Fara foto

    Sava Elena, 08 februarie 2014

    Se poate servi pe o bucata de paine prajita :un strat destul de gros de unt de arahide si un strat subtire de gem de mure deasupra(sau ma rog ,gemul dvs preferat:D ) Este foarte gustos si foarte hranitor,recomandat pt micul dejun al copiilor si nu numai . Era micul dejun preferat al ficei mele Andreea .

  • Fara foto

    Stefan Mare, 05 februarie 2014

    2 lingurite de sare e enorm de mult pentru cantitatea de alune mentionata. Incercati cu jumatate de lingurita si daca credeti ca trebuie mai mult, mai adaugati o jumatate.