Cum sa pregatesti unt de arahide in 3 pasi simpli

Dupa cum bine stiti, mancarurile pregatite in casa, de la zero, cu ingrediente proaspete, sunt intotdeauna mai bune decat cele pe care le gasim in comert. Intotdeauna am sustin ca painea de casa este mai gustoasa, pateul de casa este mai sanatos si tot asa. Acelasi lucru se aplica si in cazul untului de arahide. Acesta este, in general, un aliment sanatos, benefic pentru organism daca este consumat cu moderatie, dar este si mai bun daca il pregatim in propria bucatarie. Iata cat de simplu poti prepara unt de arahide acasa.  

Cum sa pregatesti unt de arahide in 3 pasi simpli

Ingrediente necesare:
300g arahide crude, decojite
1/2 lingurita sare grunjoasa
1-2 linguri ulei de arahide sau ulei de floarea-soarelui
1-2 linguri miere
Optional, puteti adauga: 1-2 linguri pudra de cacao, scortisoara, crema de ciocolata etc.
Mod de preparare:
1. Rumeneste arahidele la cuptor. Asaza o hartie de copt intr-o tava, pune arahidele pe ea si baga-le la cuptor pentru 8-10 minute, la 160 de grade Celsius.
2. Dupa ce s-au rumenit frumos, pune arahidele calde in robotul de bucatarie si porneste-l timp de 1 minut sau doua pana cand acestea sunt tocate fin. Opreste robotul si amesteca cu ajutorul unei linguri de lemn resturile de arahide ramase pe marginea recipientului. Porneste robotul din nou si mixeaza totul pentru inca 2-3 minute, pana cand obtii o pasta fina, omogena.
3. Adauga sarea, uleiul si mierea. Daca doresti, poti adauga si alte arome precum cacaua sau scortisoara. Porneste robotul pentru inca un minut pana cand ingredientele au fost incorporate complet.
Asta e tot! Transfera untul de arahide intr-un borcan si serveste-l imediat sau pastreaza-l la rece. Acesta rezista in frigider pana la cateva saptamani. Pentru a te bucura de beneficiile pe care le aduce organismului, il poti consuma pe o felie de paine integrala sau in combinatie cu fructe precum merele ori bananele.
Pofta buna!

sursa articol si foto

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi