Cum sa prepari gratarul perfect in 4 pasi simpli

Pregatirea unei fripturi care sa se aproprie de perfectiune ridica probleme chiar si pentru cei mai mari bucatari.  Cei care cred ca nu e mare filozofie in prepararea unui gratar si ca nu trebuie decat sa arunci carnea pe gratar si gata, se inseala.  In cele ce urmeaza iti prezentam 4 sfaturi oferite de expertii bucatari de la Tesco Flame Academy pentru pregatirea gratarului perfect: 

Cum sa prepari gratarul perfect in 4 pasi simpli

Alegerea bucatii de carne

Cea mai buna friptura iese din bucatile de carne fara grasime sau zgarciuri. Cele mai bune tipuri de carne sunt muschiul sau spatele.

Inainte de a fi pusa pe gratar, carnea trebuie sa stea in jur de 15-30 minute la temperatura camerei. Altfel, daca carnea este aruncata din frigider direct pe gratar, se va rumeni la exterior, dar interiorul va ramane crud.

Daca nu ai avut timp sa lasi carnea sa "doarma" in marinada, atunci ambele parti ale feliei trebuie macar unse bine cu ulei de masline si condimentate cu sare si piper.

Pregatirea gratarului

Gratarul trebuie incins bine de tot inainte de a pune carnea pe el.

Daca la contactul cu gratarul carnea nu sfaraie, atunci este total gresita abordarea. Carnea trebuie sa "tipe" la atingerea grill-ului, astfel apar si acele dungi specifice fripturii pregatite la gratar.

De asemenea, tine cont ca friptura trebuie intoarsa o singura data de pe o parte pe alta!

Durata de gatire

Timpul pe care friptura il petrece pe gratar depinde foarte mult de grosimea si tipul de carne. Insa, tine minte ca grosimea ideala este de 1,5 cm grosime.

Daca iti place o friptura mai suculenta, trebuie s-o lasi pe foc intre 90 si 120 de secunde pe fiecare parte.

Pentru medium rare sunt necesare 2-3 minute pe foc, iar cei care o prefera bine facuta trebuie s-o lase in jur de 4 minute.

"Odihna" fripturii

Ultimul pas este unul ce nu trebuie ignorat, daca vrei ca friptura sa fie cat mai buna.

Carnea trebuie lasata la "odihna" timp de 5 minute pe un platou incins, inainte de a fi consumata. Astfel, sucul propriu si condimentele vor patrunde mai bine in carne, facand-o si mai gustoasa.

Sursa foto: huffingtonpost.com

Sursa articol: mirror.co.uk

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi turcesti cu susan - Simit

Covrigi turcesti cu susan - Simit

Reteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...

Covrigi turcesti cu susan - Simit
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele in apa rece.

Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta
Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise

Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise

Foi: Intr-un bol se pun ouale impreuna cu zaharul.

Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor