Cum sa prepari gratarul perfect in 4 pasi simpli

Pregatirea unei fripturi care sa se aproprie de perfectiune ridica probleme chiar si pentru cei mai mari bucatari.  Cei care cred ca nu e mare filozofie in prepararea unui gratar si ca nu trebuie decat sa arunci carnea pe gratar si gata, se inseala.  In cele ce urmeaza iti prezentam 4 sfaturi oferite de expertii bucatari de la Tesco Flame Academy pentru pregatirea gratarului perfect: 

Cum sa prepari gratarul perfect in 4 pasi simpli

Alegerea bucatii de carne

Cea mai buna friptura iese din bucatile de carne fara grasime sau zgarciuri. Cele mai bune tipuri de carne sunt muschiul sau spatele.

Inainte de a fi pusa pe gratar, carnea trebuie sa stea in jur de 15-30 minute la temperatura camerei. Altfel, daca carnea este aruncata din frigider direct pe gratar, se va rumeni la exterior, dar interiorul va ramane crud.

Daca nu ai avut timp sa lasi carnea sa "doarma" in marinada, atunci ambele parti ale feliei trebuie macar unse bine cu ulei de masline si condimentate cu sare si piper.

Pregatirea gratarului

Gratarul trebuie incins bine de tot inainte de a pune carnea pe el.

Daca la contactul cu gratarul carnea nu sfaraie, atunci este total gresita abordarea. Carnea trebuie sa "tipe" la atingerea grill-ului, astfel apar si acele dungi specifice fripturii pregatite la gratar.

De asemenea, tine cont ca friptura trebuie intoarsa o singura data de pe o parte pe alta!

Durata de gatire

Timpul pe care friptura il petrece pe gratar depinde foarte mult de grosimea si tipul de carne. Insa, tine minte ca grosimea ideala este de 1,5 cm grosime.

Daca iti place o friptura mai suculenta, trebuie s-o lasi pe foc intre 90 si 120 de secunde pe fiecare parte.

Pentru medium rare sunt necesare 2-3 minute pe foc, iar cei care o prefera bine facuta trebuie s-o lase in jur de 4 minute.

"Odihna" fripturii

Ultimul pas este unul ce nu trebuie ignorat, daca vrei ca friptura sa fie cat mai buna.

Carnea trebuie lasata la "odihna" timp de 5 minute pe un platou incins, inainte de a fi consumata. Astfel, sucul propriu si condimentele vor patrunde mai bine in carne, facand-o si mai gustoasa.

Sursa foto: huffingtonpost.com

Sursa articol: mirror.co.uk

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise