Secretele marinarii carnii de pui - tot ce trebuie sa stii

Secretul unei fripturi bune sta in felul in care este marinata carnea. Carnea marinata devine mult mai frageda si gustoasa, indiferent ca este vorba despre carne de pui, de curcan, de porc, de vita, vanat, peste sau fructe de mare.   Si, respectand cateva reguli, vei descoperi ca in scurt timp vei deveni experta in marinarea carnii si nu o sa o mai prepari altfel.

Secretele marinarii carnii de pui - tot ce trebuie sa stii

Iata cateva dintre secretele marinarii carnii de pui:

- Inainte de a marina carnea, spal-o bine si apoi sterge-o cu un prosop de hartie, pentru a indeparta gustul pe care este posibil sa-l fi luat de la ambalaj.

- Evita sa pui carnea la marinat in recipiente de metal, pentru ca ingredientele marinadei pot interactiona cu metalul si isi pot schimba aroma. Recipientele de plastic sau sticla sunt cele mai bune. De asemenea, este recomandata si marinarea in vid, pentru ca acest procedeu deschide porii carnii si face ca marinada sa intre mai bine carne.

- Marinadele care contin sare, acid sau alcool incetinesc dezvoltarea bacteriilor, dar uneori pot face ca textura carnii sa devina mai atoasa si friptura sa prinda un aspect gri.

- Pentru a absorbi aromele cat mai bine, este indicat sa tai carnea de pui in bucati cat mai mici (insa, nu exagera!).

- Chiar daca nu intentionezi s-o mananci, este bine sa lasi pielea pe carnea de pui si, eventual s-o indepartezi dupa ce ai gatit-o.

- Carnea de pui trebuie lasata in marinada intre 2-4 ore, la frigider, pentru a obtine cele mai bune rezultate.

- Marinada nu se refoloseste. Altfel, risti sa contaminezi carnea cu salmonela sau alte bacterii daunatoare.

- Daca, totusi, vrei sa folosesti marinada pentru sos, atunci aceasta trebuie pusa pe foc pentru cel putin 5 minute, pentru a omori bacteriile.

- Nu pune carnea pe gratar cu o cantitate mare de marinada, pentru ca ingredientele din marinada se vor arde inainte de gatirea carnii si va prinde un gust de arsura pe care nu ti-l doresti.

- Ingredientele de baza ale marinadei sunt: uleiul de masline, ceapa si usturoiul (taiate cat mai marunt sau zdrobite), condimentele (oregano, boia, piper etc.), sosul de soia, sarea, zeama de lamaie, otetul balsamic si vinul. Dar, mai poti folosi si suc de ananas, mustar, ghimbir, bere si chiar si iaurt.

- In cazul in care folosesti si otet si vin, ai grija ca ambele sa fie de aceeasi culoare.

Surse articol: csid.ro, wikihow.com, taste.com.au

Sursa foto: phillymag.com, kennedyskarne.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi turcesti cu susan - Simit

Covrigi turcesti cu susan - Simit

Reteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...

Covrigi turcesti cu susan - Simit
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele in apa rece.

Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta
Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise

Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise

Foi: Intr-un bol se pun ouale impreuna cu zaharul.

Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor