Secretul unei fripturi bune sta in felul in care este marinata carnea. Carnea marinata devine mult mai frageda si gustoasa, indiferent ca este vorba despre carne de pui, de curcan, de porc, de vita, vanat, peste sau fructe de mare. Si, respectand cateva reguli, vei descoperi ca in scurt timp vei deveni experta in marinarea carnii si nu o sa o mai prepari altfel.
- Inainte de a marina carnea, spal-o bine si apoi sterge-o cu un prosop de hartie, pentru a indeparta gustul pe care este posibil sa-l fi luat de la ambalaj.
- Evita sa pui carnea la marinat in recipiente de metal, pentru ca ingredientele marinadei pot interactiona cu metalul si isi pot schimba aroma. Recipientele de plastic sau sticla sunt cele mai bune. De asemenea, este recomandata si marinarea in vid, pentru ca acest procedeu deschide porii carnii si face ca marinada sa intre mai bine carne.
- Marinadele care contin sare, acid sau alcool incetinesc dezvoltarea bacteriilor, dar uneori pot face ca textura carnii sa devina mai atoasa si friptura sa prinda un aspect gri.
- Pentru a absorbi aromele cat mai bine, este indicat sa tai carnea de pui in bucati cat mai mici (insa, nu exagera!).
- Daca, totusi, vrei sa folosesti marinada pentru sos, atunci aceasta trebuie pusa pe foc pentru cel putin 5 minute, pentru a omori bacteriile.
- Nu pune carnea pe gratar cu o cantitate mare de marinada, pentru ca ingredientele din marinada se vor arde inainte de gatirea carnii si va prinde un gust de arsura pe care nu ti-l doresti.
- In cazul in care folosesti si otet si vin, ai grija ca ambele sa fie de aceeasi culoare.
Surse articol: csid.ro, wikihow.com, taste.com.au
Sursa foto: phillymag.com, kennedyskarne.com
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii