Secretele marinarii carnii de pui - tot ce trebuie sa stii

Secretul unei fripturi bune sta in felul in care este marinata carnea. Carnea marinata devine mult mai frageda si gustoasa, indiferent ca este vorba despre carne de pui, de curcan, de porc, de vita, vanat, peste sau fructe de mare.   Si, respectand cateva reguli, vei descoperi ca in scurt timp vei deveni experta in marinarea carnii si nu o sa o mai prepari altfel.

Secretele marinarii carnii de pui - tot ce trebuie sa stii

Iata cateva dintre secretele marinarii carnii de pui:

- Inainte de a marina carnea, spal-o bine si apoi sterge-o cu un prosop de hartie, pentru a indeparta gustul pe care este posibil sa-l fi luat de la ambalaj.

- Evita sa pui carnea la marinat in recipiente de metal, pentru ca ingredientele marinadei pot interactiona cu metalul si isi pot schimba aroma. Recipientele de plastic sau sticla sunt cele mai bune. De asemenea, este recomandata si marinarea in vid, pentru ca acest procedeu deschide porii carnii si face ca marinada sa intre mai bine carne.

- Marinadele care contin sare, acid sau alcool incetinesc dezvoltarea bacteriilor, dar uneori pot face ca textura carnii sa devina mai atoasa si friptura sa prinda un aspect gri.

- Pentru a absorbi aromele cat mai bine, este indicat sa tai carnea de pui in bucati cat mai mici (insa, nu exagera!).

- Chiar daca nu intentionezi s-o mananci, este bine sa lasi pielea pe carnea de pui si, eventual s-o indepartezi dupa ce ai gatit-o.

- Carnea de pui trebuie lasata in marinada intre 2-4 ore, la frigider, pentru a obtine cele mai bune rezultate.

- Marinada nu se refoloseste. Altfel, risti sa contaminezi carnea cu salmonela sau alte bacterii daunatoare.

- Daca, totusi, vrei sa folosesti marinada pentru sos, atunci aceasta trebuie pusa pe foc pentru cel putin 5 minute, pentru a omori bacteriile.

- Nu pune carnea pe gratar cu o cantitate mare de marinada, pentru ca ingredientele din marinada se vor arde inainte de gatirea carnii si va prinde un gust de arsura pe care nu ti-l doresti.

- Ingredientele de baza ale marinadei sunt: uleiul de masline, ceapa si usturoiul (taiate cat mai marunt sau zdrobite), condimentele (oregano, boia, piper etc.), sosul de soia, sarea, zeama de lamaie, otetul balsamic si vinul. Dar, mai poti folosi si suc de ananas, mustar, ghimbir, bere si chiar si iaurt.

- In cazul in care folosesti si otet si vin, ai grija ca ambele sa fie de aceeasi culoare.

Surse articol: csid.ro, wikihow.com, taste.com.au

Sursa foto: phillymag.com, kennedyskarne.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise