Secretul unei fripturi bune sta in felul in care este marinata carnea. Carnea marinata devine mult mai frageda si gustoasa, indiferent ca este vorba despre carne de pui, de curcan, de porc, de vita, vanat, peste sau fructe de mare. Si, respectand cateva reguli, vei descoperi ca in scurt timp vei deveni experta in marinarea carnii si nu o sa o mai prepari altfel.
- Inainte de a marina carnea, spal-o bine si apoi sterge-o cu un prosop de hartie, pentru a indeparta gustul pe care este posibil sa-l fi luat de la ambalaj.
- Evita sa pui carnea la marinat in recipiente de metal, pentru ca ingredientele marinadei pot interactiona cu metalul si isi pot schimba aroma. Recipientele de plastic sau sticla sunt cele mai bune. De asemenea, este recomandata si marinarea in vid, pentru ca acest procedeu deschide porii carnii si face ca marinada sa intre mai bine carne.
- Marinadele care contin sare, acid sau alcool incetinesc dezvoltarea bacteriilor, dar uneori pot face ca textura carnii sa devina mai atoasa si friptura sa prinda un aspect gri.
- Pentru a absorbi aromele cat mai bine, este indicat sa tai carnea de pui in bucati cat mai mici (insa, nu exagera!).
- Daca, totusi, vrei sa folosesti marinada pentru sos, atunci aceasta trebuie pusa pe foc pentru cel putin 5 minute, pentru a omori bacteriile.
- Nu pune carnea pe gratar cu o cantitate mare de marinada, pentru ca ingredientele din marinada se vor arde inainte de gatirea carnii si va prinde un gust de arsura pe care nu ti-l doresti.
- In cazul in care folosesti si otet si vin, ai grija ca ambele sa fie de aceeasi culoare.
Surse articol: csid.ro, wikihow.com, taste.com.au
Sursa foto: phillymag.com, kennedyskarne.com
Reteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...
Covrigi turcesti cu susan - SimitPunem la fiert inimile cu pipotele in apa rece.
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaligutaFoi: Intr-un bol se pun ouale impreuna cu zaharul.
Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caiseDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii