Organizatia Mondiala a Sanatatii ne-a avertizat ca micii, carnatii, mezelurile si carnea rosie sunt pe lista alimentelor cancerigene, v-am povestit despre asta in primavara.

Cu toate acestea, multi dintre noi nu vor sa renunte la carnea rosie si e de inteles. Insa, exista cateva metode de a evita produsele din carne care prezinta un mai mare risc de imbolnavire cu cancer.

De exemplu, atunci cand mergeti la magazin e important sa fiti atenti la ingredientele de pe eticheta, mai ales la scrisul minuscul, care ascunde lucrurile pe care producatorii nu vor sa le stiti, dar sunt obligati prin lege sa le treaca acolo. 


Asadar, atunci cand vi se face pofta de carnati, salam sau alte mezeluri, incercati macar sa va feriti de produsele care au pe eticheta MSM.

Putini stiu ca acest lucru inseamna carne procesata mecanic. Ceea ce inseamna ca a fost folosita o masina de tocat care marunteste si oasele. Ok, ce e in neregula cu asta? Pai, de cele mai multe ori in oase ajung sa se depoziteze toate antibioticele, hormonii sau metale grele pe care animalul le-a consumat sau la care a fost expus de-a lungul vietii. 
 
Tot pe eticheta unor mezeluri puteti gasi si o substanta destul de periculoasa: emulgator de nitrit de sodiu. Probabil nu o s-o gasiti trecuta astfel, ci sub forma misterioaselor E-uri: E249, E250, E251 si E252

Principala ingrijorare legata de nitritul de sodiu este formarea nitrozaminelor — considerate cancerigene — atunci cand produsele de carne care contin E249 - E252 sunt expuse la temperaturi inalte (prin prajire sau la gratar sau la cuptor).

Un alt E deosebit de periculos este E407, o substanta cancerigena ce duce la aparitia cancerului la colon. Chiar daca este extras dintr-o sursa naturala, aceasta substatna nu poate fi digerata in tractul tubului digestiv. La sobolani, produsii lui de degradare produc cancer de colon, fiind si imunosupresor. De asemenea, mai are ca reactie impiedicarea asimilarii mineralelor si a unor grasimi. 

Deseori, carnatii, cremvurstii, salamul si pateul contin polifosfati marcati cu E451, E452, E453. Acestia sunt polifosfati toxici, ce pot duce la mutatii genetice sau imbolnavire cu diverse forme de cancer.

Sursa foto: foodtank.com
Sursa articol: controleuri.ro, wikipedia

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Dumitru Marin, 04 august 2016

    Bine ...

  • Manu Gmz, 27 iulie 2016

    Orice carne devine cancerigena, atunci cand e gatita la o temperatura prea mare, arsa sau afumata. Substantele gasite natural in carne (aminoacizi, zaharuri, creatina) reactioneaza la temperatura ridicata, formand substante toxice. Nu e nevoie de E-uri pentru asta.