Cum sa tai ceapa fara plangi - 10 metode de care nu stiati

Cu siguranta ati varsat cel putin o data lacrimi in bucatarie. Nu pentru ca vi s-ar fi ars friptura, ci pentru ca ati taiat o ceapa cu multa "personalitate". E momentul sa spuneti NU lacrimilor si sa aflati cum puteti taia cea mai piscatoare ceapa fara sa mai varsati vreo lacrima. Exista cel putin 10 metode de care nu stiati, vi le spunem pe toate in cele ce urmeaza:

Cum sa tai ceapa fara plangi - 10 metode de care nu stiati

1. Taiati ceapa sub apa

Compusii sulfurici din ceapa sunt cei care va irita ochii si va fac sa lacrimati. De aceea, atunci cand taiati ceapa sub apa, substantele iritante raman in apa. Insa, aceasta metoda este destul de incomoda si poate duce la accidentari.

2. Inghetati ceapa inainte s-o taiati

Ceapa este una dintre legumele care contin multa apa. Daca bagati ceapa la congelator timp de 15 minute, toata apa din ceapa va ingheta impreuna cu compusii care irita ochii. Ce-i drept, odata inghetata, ceapa va fi mult mai greu de taiat.

3. Lasati radacina intacta

Daca lasati radacina intacta, veti observa ca nu veti mai varsa lacrimi atunci cand o taiati. Insa, daca alegeti aceasta metoda, aveti grija sa nu va taiati, pentru ca este destul de greu sa tai marunt ceapa in forma ei rotunda.

4. Bagati ceapa la microunde inainte s-o taiati

Se pare ca daca bagati ceapa intreaga in cuptorul cu microunde timp de 30 de secunde, substantele care irita ochii sunt anihilate. Tineti minte sa o bagati intreaga, daca ati curatat-o inainte, riscati sa varsati si mai multe lacrimi.

5. Tineti un chibrit in gura

Suna cam aiurea, dar se pare ca daca tineti un chibrit ingura, cu varful rosu spre exterior, acesta va absorbi substantele iritante inainte ca acestea sa ajunga la ochi.

6. Luati un pic de paine in gura

In mod similar functioneaza si metoda cu tinutul unei felii de paine in gura. Aceasta protejeaza ochii, absorbind substantele iritante.

7. Aprindeti o lumare langa taietor

O lumanare aprinsa (sau un ochi de aragaz) va atrage substantele sulfuroase si le va tine departe de ochii vostri.

8. Ungeti cutitul cu zeama de lamaie

Aceasta este o solutie simpla, dar anevoioasa, deoarece va trebui sa tot ungeti lama cutitului cu lamaie dupa doar cateva taiaturi.

9. Deschideti hota de la aragaz sau un fentilator

O alta solutie simpla este aceea de a indeparta substantele sulfuroase volatile cu ajutorul unui ventilator sau a hotei de la aragaz.

10. Folositi un cutit foarte ascutit

Un cutit foarte bine ascutit va trece mai usor prin ceapa si, astfel, va deteriora mai putine dintre celulele pline de compusi sulfurici, ceea ce inseamna ca substantele iritante vor ajunge in aer in cantitati mult mai mici.

Sursa articol: thedailymeal.com

Sursa foto: labadiane-hanoi.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa

Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa

Inghetata de vanilie facuta in casa - reteta simpla si delicioasa!Invata cum sa pregatesti o inghetata cremoasa si aromata,...

Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa
Cartofi noi la cuptor cu usturoi si patrunjel, reteta simpla si foarte gustoasa

Cartofi noi la cuptor cu usturoi si patrunjel, reteta simpla si foarte gustoasa

Cartofi noi la cuptor cu usturoi si patrunjel: o reteta simpla si gustoasa. Descopera cum sa prepari cartofi crocanti,...

Cartofi noi la cuptor cu usturoi si patrunjel, reteta simpla si foarte gustoasa
Reteta de limonada cu capsuni - rapida, racoritoare, delicioasa

Reteta de limonada cu capsuni - rapida, racoritoare, delicioasa

Descopera reteta rapida de limonada cu capsuni, perfecta pentru zilele calduroase. Racoritoare si delicioasa, aceasta bautura...

Reteta de limonada cu capsuni - rapida, racoritoare, delicioasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise