Daca sunteti fani ai serialului Urzeala Tronurilor, probabil ca printre personajele preferate se numara si Jon Snow.

In acelasi timp, poate ati observat ca in serial sunt date tot felul de ospete, festinuri si banchete, cu fel de fel de bunatati si minunatii culinare.

 
Din pacate, Jon Snow n-a prea fost invitat la multe astfel de evenimente, dar asta nu inseamna ca, din cand in cand, nu se bucura de un mic dejun sanatos, care sa-i dea energia necesara pentru toate luptele pe care le poarta dincolo de Zid.
 
Iata cam ce contine micul dejun pe care Jon Snow il ia la Rondul de Noapte:

"Dolorous Edd a dat fuga pana la bucatarie si s-a intors numaidecat cu un urcior de bere bruna si un platou acoperit. Sub capac, Jon a descoperit trei oua de rata prajite in untura, o fasie de bacon, doi carnati, o budinca neagra si o jumatate de paine proaspat scoasa din cuptor.” (din Dansul Dragonilor, al cincilea roman din seria Cantec de gheata si foc a scriitorului american George R. R. Martin)


Este un mic dejun foarte consistent si tipic pentru tarile nordice. Fiecare element, de la budinca neagra (un fel de sangerete), la berea bruna, este plin de foarte multe calorii, atat de necesare pentru a tine de cald (si in viata) pe oricine viziteaza Zidul.

Totodata, ouale de rata sunt cleioase, foarte bogate in substante nutritive si se potrivesc de minune cu baconul si budinca neagra.
 
Oricum, nu trebuie sa faceti parte din Rondul de Noapte pentru a va bucura de acest mic dejun, dar tineti minte ca este perfect pentru zilele mai friguroase in care urmeaza sa faceti efort… sau sa va luptati cu niste White Wlakers.

De asemenea, vedeti cum ar decurge totul daca l-ati avea pe Jon Snow invitat la cina:
 


sursa foto: www.innatthecrossroads.com
sursa articol: www.innatthecrossroads.com

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Pepe Si Ana Manole, 08 iunie 2015

    Vin e iarna

  • Pepe Si Ana Manole, 08 iunie 2015

    Vin e iarna...