Cum salvam o mancare prea sarata sau prea condimentata

Fie ca esti incepator intr-ale gatitului, fie ca iti petreci foarte mult timp in bucatarie si te descurci de minune sa pregatesti mancaruri gustoase, ti se poate intampla sa scapi din greseala in preparat prea multa sare, prea mult chilli ori poate chiar prea mult curry. Oricui i se poate intampla. Ceea ce trebuie sa stii e ca nu trebuie sa te ingrijorezi in aceasta privinta. Nu este un capat de lume. Stim noi o multime de solutii eficiente pe care le poti folosi pentru a salva mancarea. Tu trebuie doar sa alegi una.  

Cum salvam o mancare prea sarata sau prea condimentata
Echilibreaza aromele. Daca ti se pare ca mancarea pe care ai pregatit-o are un gust prea puternic incearca sa echilibrezi aromele adaugand fie ceva acid precum zeama de lamaie, fie ceva dulce, care sa taie din aciditate precum zaharul. Incearca si gusta mereu pana obtii aroma dorita.
Dilueaza. Prea mult curry ori prea multa sare? Atunci cand prepari mancaruri cu sos ori supe, le poti dilua pentru a le "repara". Adauga mai multa supa fara sare, lapte de cocos ori smantana lichida pentru a dilua mancarea condimentata in exces.
Foloseste un cartof. Daca este vorba de un preparat care a devenit prea sarat pentru ca l-ai lasat sa scada mai mult decat trebuia, adauga putina apa fiarta deasupra si mai lasa-l pentru putin timp pe foc. Totusi, daca nu este vorba de o supa sau de o mancare cu sos, poti pune in preparatul cu pricina o jumatate de cartof crud. Lasa-l acolo 5-6 minute si apoi scoate-l pe o farfurie. El va absorbi excesul de sare.

Lactate si unt de arahide pentru mancarurile iuti. Ai scapat mult prea mult chilli in preparatul tau? In functie de natura acestuia, poti folosi lapte, iaurt ori unt de arahide pentru a scapa de iuteala. Pune cate putin, amesteca si testeaza mereu pana cand obtii gustul dorit.

Voi ce alte trucuri mai cunoasteti? :)
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise