Cum salvam o mancare prea sarata sau prea condimentata

Fie ca esti incepator intr-ale gatitului, fie ca iti petreci foarte mult timp in bucatarie si te descurci de minune sa pregatesti mancaruri gustoase, ti se poate intampla sa scapi din greseala in preparat prea multa sare, prea mult chilli ori poate chiar prea mult curry. Oricui i se poate intampla. Ceea ce trebuie sa stii e ca nu trebuie sa te ingrijorezi in aceasta privinta. Nu este un capat de lume. Stim noi o multime de solutii eficiente pe care le poti folosi pentru a salva mancarea. Tu trebuie doar sa alegi una.  

Cum salvam o mancare prea sarata sau prea condimentata
Echilibreaza aromele. Daca ti se pare ca mancarea pe care ai pregatit-o are un gust prea puternic incearca sa echilibrezi aromele adaugand fie ceva acid precum zeama de lamaie, fie ceva dulce, care sa taie din aciditate precum zaharul. Incearca si gusta mereu pana obtii aroma dorita.
Dilueaza. Prea mult curry ori prea multa sare? Atunci cand prepari mancaruri cu sos ori supe, le poti dilua pentru a le "repara". Adauga mai multa supa fara sare, lapte de cocos ori smantana lichida pentru a dilua mancarea condimentata in exces.
Foloseste un cartof. Daca este vorba de un preparat care a devenit prea sarat pentru ca l-ai lasat sa scada mai mult decat trebuia, adauga putina apa fiarta deasupra si mai lasa-l pentru putin timp pe foc. Totusi, daca nu este vorba de o supa sau de o mancare cu sos, poti pune in preparatul cu pricina o jumatate de cartof crud. Lasa-l acolo 5-6 minute si apoi scoate-l pe o farfurie. El va absorbi excesul de sare.

Lactate si unt de arahide pentru mancarurile iuti. Ai scapat mult prea mult chilli in preparatul tau? In functie de natura acestuia, poti folosi lapte, iaurt ori unt de arahide pentru a scapa de iuteala. Pune cate putin, amesteca si testeaza mereu pana cand obtii gustul dorit.

Voi ce alte trucuri mai cunoasteti? :)
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume
Rulada de miel umpluta cu legume

Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant.

Rulada de miel umpluta cu legume
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor