
Este vorba despre astenia de primavara, cauzata de luminozitatea mai mare, de cresterile de temperatura si de numerosi factori alergeni care explodeaza in aceasta perioada si care pot duce la modificari hormonale.
Astenia de primavara se manifesta si ea destul de diferit, de la persoana la persoana. Uneori este nevoie de tratament medicamentos pentru a alunga starile neplacute, dar se pot folosi cu succes si anumite ceaiuri de plante, dupa cum urmeaza:
Acest ceai contine hormoni vegetali, saruri minerale flavonoide, precum si vitamine. Nu este prea placut la gust, dar este eficient in tratarea durerilor reumatismale, a durerilor de gat, bronsitelor si combate atat anemia, cat si astenia de primavara.
Puterea antidepresiva a urzicilor se datoreaza continutului bogat in vitamine (A, B2, C) si minerale (magneziu, fier) care inlatura oboseala.
Ceaiul de roinita
Pentru ca ajuta la stimularea capacitatii mentale si dezvolta o mai mare putere de concentrare, ceaiul de roinita elimina unele dintre cele mai enervante efecte ale asteniei: starile de oboseala psihica si lipsa de concentrare.
Ceaiul de busuioc
Busuiocul este un excitant al sistemului nervos, poate reda buna dispozitie si combate epuizarea fizica.
Ceaiul de macese
Ceaiul de macese are un efect tonic similar cu cel al comprimatelor cu complexe de vitamine. Printre efectele benefice se numara intarirea sistemului imunitar si cresterea nivelului de energie.
Efectele acestei plante sunt cunoscute si apreciate inca din antichitate. Ceaiul de valeriana are o actiune sedativa, antidepresiva si miorelaxanta.
Se recomanda 2-3 cesti de ceai pe zi, inainte sau dupa mese.
Sursa articol: adevarul.ro
Recomandari pentru tine si casa ta
pana la 12 rate
- 0 comentarii