Cum se face frisca adevarata!

Tuturor ne plac prajiturile, si mai ales satisfactia pe care o avem cand cei dragi ne lauda “realizarile”. Pentru ca stim cu totii, cele mai bune prajituri sunt cele facute in casa, cu drag si atentie pentru detalii. Insa oricat de mult ne-am chinui, sunt anumite bunatati care ne ies foarte greu. Pentru ca una dintre ele e frisca, haideti sa aflam impreuna cum se face frisca adevarata!

Cum se face frisca adevarata!

In primul rand, aveti nevoie de ingrediente proaspete si de buna calitate si pe cat posibil, naturale. Gospodinele cu experienta recomanda urmatoarele ingrediente: 1/2 kg smantana proaspata, 4 linguri zahar pudra,1 plic zahar vanilat sau o fiola de esenta de vanilie pentru a da o aroma inconfundabila.

Pentru a fi siguri ca veti obtine o frisca delicioasa, este important sa lasati mai intai smantana la frigider cateva ore, pentru a se raci bine. Apoi, o rasturnati intr-un vas (de exemplu un castron de mixer) si o lasati 10 minute. Incepeti sa bateti frisca la viteza mica si cind observati ca incepe sa creasca, puneti treptat cu lingura zaharul pudra si cel vanilat, iar apoi dati mixerul la o viteza mai mare. Continuati sa bateti pana se ingroasa si devine ca o spuma, iar apoi opriti mixerul si puneti 2 pliculete de intaritor pentru frisca. Cand este gata, dati vasul la frigider pentru o ora.

Este foarte important sa stiti ca in comert exista o smantana speciala pentru frisca. Se poate gasi la orice supermarket, de obicei  in niste sticlute mici de plastic de 0.25, pe care scrie “Smantana pentru frisca”. Trebuie sa fiti foarte atenti, pentru ca aceasta smantana are un termen de valabilitate de doar cateva zile.

 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise