Ouale de Pasti nu trebuie vopsite neaparat cu colorantii artificiali din comert, care de multe ori pot fi nu doar scumpi, dar si toxici.

Exista destul de multe alternative naturale, sanatoase si ieftine. 
 
Daca pana acum nu v-ati gandit sa renuntati la vopseaua artificiala din comert, poate ar trebui sa aflati ca studii recente au descoperit ca exista o legatura intre aceasta si hiperaciditatea la copii. 

Alteori s-a intamplat ca sub eticheta de vopsea de oua sa fie, de fapt, coloranti pentru textile, plini de E-uri nocive (E 122 sau azorubina, care declanseaza astmul si hiperactivitate la copii).
 
Asadar, daca tineti la sanatatea voastra, poate ar fi bine sa renuntati la colorantii artificiali si, anul acesta, sa vopsiti natural ouale. 
 
Iata cum puteti obtine cateva culori naturale: 
 
Rosu deschis - sfecla:

Pregatiti un suc de sfecla si, inainte de a scufunda ouala in el, aveti grija sa le fierbeti.

Este posibil ca sucul de sfecla sa penetreze coaja si sa coloreze si albusul, dar nu va speriati, de aceasta data totul e natural. 
 
Verde - spanac:
 
Se fierbe spanacul pentru prepararea unei mancari de spanac, dar nu se arunca apa. Aceasta se pastreaza si in ea se fierb ouale de Pasti. In cel mai rau caz, culoarea obtinuta va fi un gri spalacit. Puteti incerca sa faceti si o fiertura concentrata de iarba in care sa fierbeti ouale de Pasti. Astfel, puteti obtine un verde crud deosebit.

Galben - ceapa/ nuca/ musetel/ turmeric:

Se iau cojile de la 6-8 cepe galbene, se pun intr-o oala cu 4 cani de apa si se fierb timp de 30 de minute. Apoi, in acest amestec de fierb si ouale.

Albastru - varza rosie 
 
Este un proces mai indelungat, dar merita. Se fierbe o jumatate de varza rosie (se pot folosi frunzele mai vestejite de la suprafata) cu 4 cani de apa, timp de 30 de minute. Apoi se pun si ouale la fiert in apa colorata, se iau de pe foc dupa aproximativ 10 minute, dar se lasa in ouala peste noapte.

Violet inchis - vin rosu:

Aveti acasa un vin rosu care nu este prea bun sau care s-a otetit? Il puteti folosi pentru a colora ouale de Pasti. Tot ce trebuie sa faceti este sa fierbeti ouale in vin si sa le lasati in oala, la racit, peste noapte. 

Bonus: 

Daca vreti ca oricare dintre culorile de mai sus sa se prinda mai bine de oua, inainte de fierbere puneti-le intr-o apa cu otet, unde le lasati in jur de 20 de minute. De asemenea, dupa ce le-ati vopsit, se recomanda sa dati ouale cu un pic de grasime, pentru a proteja culoarea.
 
Sursa foto: globus-tours.net

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 10 %
389.99 lei
349.99 lei

  • 7 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Iancu Gabriela, 07 aprilie 2016

    Dupa ce le fierbeti cu ingredientul natural trebuie neaparat sa le puneti in frigider cu oala cu tot,asa cum le-ati pus la fiert, intre 5-12 ore.

  • Fara foto

    Ella, 29 martie 2016

    Din pacate ideea cu sucul de sfecla nu functioneaza ...am incercat-o eu sambata si dupa ce m-au apucat nervii de la atata fiert sfecla dar fara rezultat , am fost nevoita sa le colorez in coji de ceapa

  • Fara foto

    Doina Chitiba, 27 martie 2016

    eu le-am incercat anul trecut pe toate ....nimic .... Voi ramane la cojile de ceapa, sunt excelente !!!

  • Fara foto

    Turturica Mihailescu, 26 martie 2016

    culoarea roșie a ouălor se obține și prin fierberea foițe lor ce acoperă ceapa roșie

  • Fara foto

    Maria Timofte, 25 martie 2016

    Se pot vopsi si cu foi de ceapa si dupa ce sunt scoase se ung cu ulei.

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 23 martie 2016

    Interesant...vopsitul cu vin, nu l-am incercat pina acum....Dar sigur am sa-l experimentez !

  • Fara foto

    Laura Dordea, 21 martie 2016

    multumim