In urma cu cativa ani, nutritionistii ne sfatuiau sa nu exageram cu consumul de oua, pentru ca ar avea un continut ridicat de colesterol. Studii mai noi arata ca se inselau si ca este chiar recomandat sa consumi zilnic oua. Daca va ingrijoreaza partea cu colesterolul, aflati ca un ou contine 180 - 186 mg de colesterol, in timp ce ficatul poate genera intre 1000 - 2000 mg de colesterol pe zi. Daca dieta voastra este bogata in colesterol, ficatul se poate adapta si isi micsoreaza secretia de colesterol. Astfel, mancand oua nu veti creste cantitatea de colesterol din corp, ci veti substitui un tip de colesterol cu altul. Iata de ce ar trebui sa consumati 3 oua intregi in fiecare zi:
Oamenii care nu au colina in oraganism dezvolta afectiuni care duc la distrugerea tesutului muscular si la acumularea de grasimi pe ficat.
- Asigura sanatatea ochilor
Vitamina D asigura o mai buna absorbtie a calciului in oase, dar si in organism, in general.
Conform studiilor publicate in Journal of the American College of Nutrition si in The International Journal of Obesity, un mic dejun gatit din oua va va face sa mancati mai putin pe toata durata zilei si contribuie la scaderea in greutate si a cantitatii de grasime din corp.
Sursa foto: startoffhomesteading.com
Sursa articol: healthyfoodteam.com
Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureDoriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasaIntr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.
Budinca de cozonacRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii