De ce sa nu arunci cojile de la oua - 5 feluri ingenioase in care le poti folosi

De la ou nimic nu se arunca. Oul este un aliment complet si, probabil, printre putinele cu un ambalaj comestibil.  Asadar, in cazul in care nu stiati, coaja de la oua nu se arunca, poate fi inclusa cu succes in dieta. Cojile de oua contin cantitati semnificative de calciu. Ele pot fi consumate dupa ce au fost bine spalate si trecute printr-o rasnita de cafea. Pudra astfel obtinuta, poate fi amestecata cu miere si consumata, fiind un bun supliment de calciu. Insa, cojile de oua mai au si alte intrebuintari in gospodarie.     Mai jos, trecem in revista 5 dintre cele mai ingenioase feluri in care puteti folosi cojile de la oua.   

De ce sa nu arunci cojile de la oua - 5 feluri ingenioase in care le poti folosi

1. Indeparteaza petele de pe vase
Cojile de ou facute pudra, pot fi folosite pentru indepartarea petelor de pe vase, cani patate de cafea sau ceai, tigai arse etc.

Canile patate se umplu cu apa, se presara pudra din coji de oua si se lasa peste noapte. Dimineata petele vor disparea.

Pudra din coji de oua are un efect abraziv, asa ca poate fi folosita pentru a curata tigaile arse sau patate, care nu se lasa curatate cu produsele obisnuite de curatat.

2. Ingrasamant pentru sol

Cojile de ou sunt bogate in calciu si alte minerale, ceea ce inseamna ca sunt perfecte pentru a ajuta solul sa devina mai fertil.

Acestea pot fi sfaramate si presarate deasupra stratului cu flori sau pot fi amestecate direct cu pamantul din ghivece.

In acelasi timp, coaja de ou are si un rol de pesticid natural si va tine departe daunatorii plantelor.

3. Da cafelei un gust mai bun
Daca aveti o cafea care are o amareala dura, neplacuta, puteti adauga o coaja de ou in filtrul de cafea.

Aceasta va absorbi substantele care dau acea amareala iritanta cafelei.

4. Curata tenul
Din cojile de ou se poate obtine o solutie care face minuni pentru ten.

Cojile de ou se piseaza intr-un mojar si se adauga un albus batut. Cu acest amestec va puteti curata si exfolia tenul.

De asemenea, cojile pisate de ou pot fi lasate cateva zile in otet de mere, in care se vor dizolva. Aceasta solutie poate fi folosita pentru tratarea iritatiile minore de piele.

5. Desfunda chiuveta

Daca nu aveti o sita la chiuveta, puteti improviza una din coji de ou. Pur si simplu lasati in scurgerea de la chiuveta cateva coji maruntite de oua. Acestea vor retine toate resturile care pot infunda chiuveta. In acelasi timp, daca vor aluneca pe teava de scurgere, cojile de ou vor ajuta la desfundarea acesteia.

Sursa foto: tasc.net.au

Sursa articol: rd.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti
Ciorba de vacuta cu tarhon

Ciorba de vacuta cu tarhon

Ciorba de vacuta cu tarhon
Orez cu lapte

Orez cu lapte

Reteta de orez cu lapte. Orez cu lapte reteta simpla si rapida. Retete de deserturi cu orez. Retete rapide.

Orez cu lapte
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise