De ce sa nu arunci samburele de la avocado - cum si de ce sa-l consumi

Daca pana acum aruncati samburii de la fructele de avocado, sau le plantati in curte sau in fata blocului, aflati ca ele sunt comestibile. Si nu doar comestibile, dar si foarte benefice.

De ce sa nu arunci samburele de la avocado - cum si de ce sa-l consumi

Se pare ca samburii de avocado contin doze concentrate de:

- antioxidanti;

- vitamina E;

- fibre;

- calciu;

- magneziu;

- potasiu;

- grasimi monosaturate;

De asemenea, ei ajuta la protectia pielii impotriva radiatiilor solare si asigura sanatatea parului si a unghiilor.

In acelasi timp, datorita fibrelor pe care le contine, ajuta si la imbunatatirea sanatatii sistemului digestiv, reducand inflamatiile si numarul de bacterii din tractul gastrointestinal.

Deci, cum putem consuma samburii de avocado?

Foarte simplu: daca avem la dispozitie un blender puternic, il taiem in bucatele si il aruncam inauntru, alaturi de celelalte ingrediente pentru un smoothie matinal. Avand in vedere ca gustul samburelui de avocado e un pic amar, ar fi indicat sa-l integrati intr-un smoothie din verdeturi.

Totodata, poate fi dat pe razatoare si presarat peste diverse salate de cruditati.

Iata si o reteta speciala de smoothie din sambure de avocado, pentru 2 persoane:

- 2 cesti de lapte de migdale
- o ceasca de afine congelate
- o jumatate de banana
- un sambure de avocado
- optional: o lingura de praf de shake proteic cu aroma de vanilie sau ciocolata.

Se amesteca in blender pana se omogenizeaza si se consuma dimineata, pentru a incepe ziua in forta si plini de energie.

Sursa foto si articol: thekitchn.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise