De ce sa nu arunci samburele de la avocado - cum si de ce sa-l consumi

Daca pana acum aruncati samburii de la fructele de avocado, sau le plantati in curte sau in fata blocului, aflati ca ele sunt comestibile. Si nu doar comestibile, dar si foarte benefice.

De ce sa nu arunci samburele de la avocado - cum si de ce sa-l consumi

Se pare ca samburii de avocado contin doze concentrate de:

- antioxidanti;

- vitamina E;

- fibre;

- calciu;

- magneziu;

- potasiu;

- grasimi monosaturate;

De asemenea, ei ajuta la protectia pielii impotriva radiatiilor solare si asigura sanatatea parului si a unghiilor.

In acelasi timp, datorita fibrelor pe care le contine, ajuta si la imbunatatirea sanatatii sistemului digestiv, reducand inflamatiile si numarul de bacterii din tractul gastrointestinal.

Deci, cum putem consuma samburii de avocado?

Foarte simplu: daca avem la dispozitie un blender puternic, il taiem in bucatele si il aruncam inauntru, alaturi de celelalte ingrediente pentru un smoothie matinal. Avand in vedere ca gustul samburelui de avocado e un pic amar, ar fi indicat sa-l integrati intr-un smoothie din verdeturi.

Totodata, poate fi dat pe razatoare si presarat peste diverse salate de cruditati.

Iata si o reteta speciala de smoothie din sambure de avocado, pentru 2 persoane:

- 2 cesti de lapte de migdale
- o ceasca de afine congelate
- o jumatate de banana
- un sambure de avocado
- optional: o lingura de praf de shake proteic cu aroma de vanilie sau ciocolata.

Se amesteca in blender pana se omogenizeaza si se consuma dimineata, pentru a incepe ziua in forta si plini de energie.

Sursa foto si articol: thekitchn.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise