Daca pana acum aruncati samburii de la fructele de avocado, sau le plantati in curte sau in fata blocului, aflati ca ele sunt comestibile.

Si nu doar comestibile, dar si foarte benefice.

Se pare ca samburii de avocado contin doze concentrate de:

- antioxidanti;
- vitamina E;
- fibre;
- calciu;
- magneziu;
- potasiu;
- grasimi monosaturate;

De asemenea, ei ajuta la protectia pielii impotriva radiatiilor solare si asigura sanatatea parului si a unghiilor. 



In acelasi timp, datorita fibrelor pe care le contine, ajuta si la imbunatatirea sanatatii sistemului digestiv, reducand inflamatiile si numarul de bacterii din tractul gastrointestinal. 
 
Deci, cum putem consuma samburii de avocado?

Foarte simplu: daca avem la dispozitie un blender puternic, il taiem in bucatele si il aruncam inauntru, alaturi de celelalte ingrediente pentru un smoothie matinal. Avand in vedere ca gustul samburelui de avocado e un pic amar, ar fi indicat sa-l integrati intr-un smoothie din verdeturi.

Totodata, poate fi dat pe razatoare si presarat peste diverse salate de cruditati. 

Iata si o reteta speciala de smoothie din sambure de avocado, pentru 2 persoane: 

- 2 cesti de lapte de migdale
- o ceasca de afine congelate
- o jumatate de banana 
- un sambure de avocado 
- optional: o lingura de praf de shake proteic cu aroma de vanilie sau ciocolata.

Se amesteca in blender pana se omogenizeaza si se consuma dimineata, pentru a incepe ziua in forta si plini de energie.

Sursa foto si articol: thekitchn.com

 

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Aurelia Korber, 07 aprilie 2016

    se sparge cu blenderul? Dar are o parte lemnoasa..... riscam sa rupem cutitele..... sau doar samburele din interior??

  • Fara foto

    Sidonia Toncean, 07 aprilie 2016

    Interesant...de retinut !

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2016

    Chiar ca nu stiam asta...multumesc !