Excelenţa în gastronomie a fost premiată în cadrul finalei Arena Bucătarilor 2013

Pentru al patrulea an consecutiv, Selgros România a premiat cei mai talentaţi profesionişti în domeniul gastronomiei, în cadrul concursului Arena Bucătarilor 2013. Cei nouă finalişti ai competiţiei au fost aleşi din peste 60 de concurenţi.

Excelenţa în gastronomie a fost premiată în cadrul finalei Arena Bucătarilor 2013

Aceştia s-au întrecut astăzi în Marea Finală desfăşurată în magazinul Selgros Cash & Carry Braşov, fiind prima finală din istoria concursului care a putut fi urmărită live, în aplicaţia dedicată pe pagina de Facebook/Selgros.Romania.

Juriul, format din trei personalităţi cu renume în gastronomia românească, Cezar Munteanu, Chef Rotisseurs du Bailliage de Roumanie, Senior Lecturer in Gastronomy, Ştefan Bercea, Maestru în Artă Culinară, Preşedintele ANBCT şi Adrian Hădean, blogger culinar, a observat, a degustat şi a notat cele mai delicioase reţete propuse şi cele mai ingenioase tehnici folosite, desemnând câştigătorii ediţiei de anul acesta. Finaliştii au avut 5 ore la dispoziţie pentru a răspunde la temele propuse de juriu, fiind punctaţi pentru mise-en-place și curățenie, tehnicile de prelucrare a ingredientelor, modul corect de preparare, inovaţie şi gust.

Câştigătorul Locului I al Arenei Bucătarilor Selgros 2013 este Ioan Florescu, Hotel Belvedere, Braşov, care a plecat acasă cu Marele Premiu de 15.000 de lei. Locul II şi cei 10.000 de lei i-au revenit lui Alexandru Vreme, Restaurant Gourmet, Braşov, iar locul III şi premiul de 5.000 de lei i-a fost oferit lui Ciprian Sotoc, Hotel Ramada, Oradea.

De asemenea, membrii juriului au mai acordat alte trei distincţii speciale: premiul de popularitate a fost oferit de publicul online lui Ciprian Sotoc, Hotel Ramada, Oradea, care a fost cel mai susţinut bucătar în aplicaţia de pe pagina Facebook Selgros.România. Premiul special “Cezar Munteanu”, constând în consultanţă în locaţia bucătarului i-a revenit lui Ioan Timar, Hotel Restaurant Clermont, Covasna. Premiul special, o jachetă personalizată şi Cupa ANBCT au fost câştigate de către George Baciu, Restaurant Concerto, Bucureşti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de toamna cu mere si gutui

Tort de toamna cu mere si gutui

Se pregatesc intai fructele.

Tort de toamna cu mere si gutui
Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici.

Sarmale cu varza dulce in vas de lut
Ciorba de sfecla cu costita afumata

Ciorba de sfecla cu costita afumata

Ciorba de sfecla cu costita afumata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise