Dificultate: medie
Pregatire: 25 de minute
Preparare: 2 ore

Ingrediente pentru 4 persoane
1 kg carne de porc cu os
2 ramurele de rozmarin
1 legatura de patrunjel
1 catel de usturoi
400 g cartofi noi
2 linguri de ulei de masline
Sare, piper negru macinat

Vin
Se asorteaza cu Il Cavaliere, Chianti
sau vinurile românesti
Recas, La Putere, Merlot

Curatati usturoiul si spalati rozmarinul, tocati-le îm pre una foarte marunt, pastrând câteva ramurele de rozmarin întregi pentru ornarea finala; încalziti cuptorul la 200ºC. Cu un cutit foarte bine ascutit, faceti câteva gauri în bucata de carne de porc si umpleti-le cu tocatura pregatita anterior; apoi presarati carnea cu sare si cu piper, stropiti-o cu doua linguri de ulei de masline si asezati-o într-o tava de cuptor.
Dati-o la cuptor 1 ora si 30 de minute, micsorând temperatura la 180ºC. Din când în când întoarceti si stropiti cu sosul lasat de bucatile de carne.
În timp ce se face friptura, curatati cartofii noi si fierbeti-i 15 minute în apa putin sarata. Apoi scurgeti-i, puneti-i alaturi de carne în tava si tavaliti-i în sos ca sa prinda aroma. Mai dati la cuptor alte 30 de minute.

Scoateti friptura din cuptor si lasati-o sa se raceasca putin; taiati-o partial si asezati-o pe o tava de servit, împreuna cu cartofii noi, ornând totul cu ramurele de rozmarin proaspat si cu frunzulite de patrunjel tocat. Acest fel se poate consuma si rece.

Aceasta reteta face parte din primul volum al colectiei speciale de carti de bucate. “Secretele bucatariei - Retete internationale pentru familia ta”.

Din 28 octombrie, Revista Felicia si Editura Litera te initiaza in tainele artei gastronomice si ale dietei sanatoase, cu ajutorului unei colectii speciale de carti de bucate. “Secretele bucatariei - Retete internationale pentru familia ta” este o serie de 8 volume dedicate in egala masura celor pasionati de gatit si celor preocupati de mentinerea sanatatii si a tineretii.
Primul volum al colectiei “Secretele bucatariei” este dedicat carnii albe. Peste 50 de retete italienesti, internationale si de autor, insotite de fotografii de exceptie, va prezinta variate modalitati de preparare a carnii albe. Recomandari ale unor mari bucatari si precum si indrumari pentru alegerea, taierea si tehnicile de baza in gatitul carnurilor - va indruma in prepararea unor retete apetisante si pline de savoare. 

Colectia apare in conditii grafice impresionante, cu un layout atractiv insotit de ilustratii spectaculoase. Cele 8 volume au aceeasi structura generala, fiind foarte usor de consultat si de utilizat. Capitolul introductiv prezinta un scurt istoric al modului de preparare pentru produsul de baza, precum si beneficiile pe care acesta le poate avea pentru sanatate, daca este corect preparat.

Sectiunea principala a fiecarui volum este dedicata retetelor, grupate in functie de modul de prepare. Fiecare reteta este insotita de precizari privind gradul de dificultate si timpul de preparare, precum si de ilustratii spectaculoase ale produsului final. Capitole speciale sunt dedicate unor retete speciale din bucataria internationale, precum si retetelor propuse de bucatari renumiti.

“Scoala de bucatarie/Sfaturi utile” este o sectiune speciala, in care sunt prezentate recomandari generale privind alegerea ingredientelor si diferitele tehnici de preparare ale produselor de baza, precum si eventualele garnituri care pot insoti felurile de mancare. Fiecare reteta este insotita de sugestii privind vinurile staine sau romanesti si modul de servire.

Succesiunea volumelor este urmatoarea:
  • Carne alba (28 octombrie)
  • Carne rosie (4 noiembrie)
  • Peste (11 noiembrie)
  • Salate (18 noiembrie)
  • Supe (25 noiembrie)
  • Paste (2 decembrie)
  • Preparate la gratar (9 decembrie)
  • Dulciuri (16 decembrie)
  •  
Pachetul revista + “Secretele bucatariei (Volum 1)- Carnea alba” este de 13,9 lei si se distribuie impreuna cu editia din 28 octombrie (numarul 221) a Revistei Felicia.


Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto
  • Fara foto

    Romeo Domnescu (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2010

    Va urmaresc cu mare atentie si de aceea va doresc perfecti, sau, ma rog, cat mai buni!! De aceea imi permit sa va sugerej cate ceva: - de ce sa propunem retete neadecvate sezonului in care suntem!!Cartofi noi in octombrie?! Sunt atatea legume de sezon ca e caraghios sa ne propunem altceva decat bogatia toamnei!! (mai avem si ceva astazi cu visine, bine ca avem, totusi, dulceata de gutui!!); - cu propunerea de vinuri este doar o buna intentie si atat!!Se spune ca se asorteaza cu doi producatori de vinuri italienesti ,doi romanesti si apoi Merlot (asta e soi, nu producator)!! Nu am inteles nimic: ce ni se propune, vin rosu sec din soiul care?! Am totusi o parere: vinul italienesc nu merge cu porcul neaos!! Poate cu Osso Buco sau cu Saltimboca a la Romana...