File de porc cu cartofi noi la cuptor

Dificultate: medie Pregatire: 25 de minute Preparare: 2 ore

File de porc cu cartofi noi la cuptor

Ingrediente pentru 4 persoane

1 kg carne de porc cu os

2 ramurele de rozmarin

1 legatura de patrunjel

1 catel de usturoi

400 g cartofi noi

2 linguri de ulei de masline

Sare, piper negru macinat

Vin

Se asorteaza cu Il Cavaliere, Chianti

sau vinurile românesti

Recas, La Putere, Merlot

Curatati usturoiul si spalati rozmarinul, tocati-le îm pre una foarte marunt, pastrând câteva ramurele de rozmarin întregi pentru ornarea finala; încalziti cuptorul la 200ºC. Cu un cutit foarte bine ascutit, faceti câteva gauri în bucata de carne de porc si umpleti-le cu tocatura pregatita anterior; apoi presarati carnea cu sare si cu piper, stropiti-o cu doua linguri de ulei de masline si asezati-o într-o tava de cuptor.

Dati-o la cuptor 1 ora si 30 de minute, micsorând temperatura la 180ºC. Din când în când întoarceti si stropiti cu sosul lasat de bucatile de carne.

În timp ce se face friptura, curatati cartofii noi si fierbeti-i 15 minute în apa putin sarata. Apoi scurgeti-i, puneti-i alaturi de carne în tava si tavaliti-i în sos ca sa prinda aroma. Mai dati la cuptor alte 30 de minute.

Scoateti friptura din cuptor si lasati-o sa se raceasca putin; taiati-o partial si asezati-o pe o tava de servit, împreuna cu cartofii noi, ornând totul cu ramurele de rozmarin proaspat si cu frunzulite de patrunjel tocat. Acest fel se poate consuma si rece.

Aceasta reteta face parte din primul volum al colectiei speciale de carti de bucate. “Secretele bucatariei - Retete internationale pentru familia ta”.

Din 28 octombrie, Revista Felicia si Editura Litera te initiaza in tainele artei gastronomice si ale dietei sanatoase, cu ajutorului unei colectii speciale de carti de bucate. “Secretele bucatariei - Retete internationale pentru familia ta” este o serie de 8 volume dedicate in egala masura celor pasionati de gatit si celor preocupati de mentinerea sanatatii si a tineretii.

Primul volum al colectiei “Secretele bucatariei” este dedicat carnii albe. Peste 50 de retete italienesti, internationale si de autor, insotite de fotografii de exceptie, va prezinta variate modalitati de preparare a carnii albe. Recomandari ale unor mari bucatari si precum si indrumari pentru alegerea, taierea si tehnicile de baza in gatitul carnurilor - va indruma in prepararea unor retete apetisante si pline de savoare.

Colectia apare in conditii grafice impresionante, cu un layout atractiv insotit de ilustratii spectaculoase. Cele 8 volume au aceeasi structura generala, fiind foarte usor de consultat si de utilizat. Capitolul introductiv prezinta un scurt istoric al modului de preparare pentru produsul de baza, precum si beneficiile pe care acesta le poate avea pentru sanatate, daca este corect preparat.

Sectiunea principala a fiecarui volum este dedicata retetelor, grupate in functie de modul de prepare. Fiecare reteta este insotita de precizari privind gradul de dificultate si timpul de preparare, precum si de ilustratii spectaculoase ale produsului final. Capitole speciale sunt dedicate unor retete speciale din bucataria internationale, precum si retetelor propuse de bucatari renumiti.

“Scoala de bucatarie/Sfaturi utile” este o sectiune speciala, in care sunt prezentate recomandari generale privind alegerea ingredientelor si diferitele tehnici de preparare ale produselor de baza, precum si eventualele garnituri care pot insoti felurile de mancare. Fiecare reteta este insotita de sugestii privind vinurile staine sau romanesti si modul de servire.

Succesiunea volumelor este urmatoarea:

  • Carne alba (28 octombrie)
  • Carne rosie (4 noiembrie)
  • Peste (11 noiembrie)
  • Salate (18 noiembrie)
  • Supe (25 noiembrie)
  • Paste (2 decembrie)
  • Preparate la gratar (9 decembrie)
  • Dulciuri (16 decembrie)
  •  
Pachetul revista + “Secretele bucatariei (Volum 1)- Carnea alba” este de 13,9 lei si se distribuie impreuna cu editia din 28 octombrie (numarul 221) a Revistei Felicia.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise