Gustări dulci de primăvară

Dr. Oetker ne-a invitat să preparăm o prăjitură din reţetarul lor, iar redacţia noastră a acceptat provocarea. Iată ce checuri faine au ieşit şi reţetele acestora.

Gustări dulci de primăvară

Chec pascal
Timp de preparare: cca. 10 minute
Timp de coacere: cca. 60 minute
Ingrediente:
Pentru aluat:
1 cutie Mix pentru Chec Dr. Oetker,
60 ml lapte (6 linguri),
3 ouă,
150 g unt/margarină moale,
25 g alune rase,
25 g fructe confi ate,
50 g stafi de,
1 linguriță Esență de rom Dr. Oetker

Mod de preparare

Pasul 1. Într-un vas, se prepară mixul pentru Chec conform instrucțiunilor de pe cutie, apoi se adaugă alunele rase, ructele confiate, stafidele și esenta de rom.
Pasul 2. Aluatul astfel obținut se coace conform instrucțiunilor specifi ce fi ecărei mașini de copt pâine sau în cuptor.
Cuptor electric: 180°C
Cuptor cu aer cald: 160°C
Cuptor cu gaz: treapta 2-3

Chec cu cacao și cocos
Timp de preparare: cca. 10 minute
Timp de coacere: cca. 60 minute
Ingrediente:
Pentru aluat:
1 cutie Mix pentru Chec Dr. Oetker,
60 ml lapte,
3 ouă,
150 g unt/margarină moale,
50 g nucă de cocos Dr. Oetker,
1 lingură rasă cu cacao,
2 linguri lapte
Mod de preparare
Pasul 1. Într-un vas, se prepară mixul pentru Chec conform instrucțiunilor de pe cutie, apoi se adaugă nuca de cocos. Două treimi din aluatul obținut se toarnă în tava tapetată. Se amestecă 1 lingură rasă cu cacao, 2 linguri de lapte și cu aluatul rămas și se toarnă peste aluatul din tavă.
Pasul 2. Aluatul astfel obținut se coace conform instrucțiunilor specifi ce fi ecărei mașini de copt pâine sau în cuptor.
Cuptor electric: 180°C
Cuptor cu aer cald: 160°C
Cuptor cu gaz: treapta 2-3

Detalii despre campania si concursul Dr. Oetker de Paste gasiti mai jos si pe pagina aceasta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise