Stim cu totii cat de neplacut este sa incepem ziua cu niste oua lipite de tigaie. Si daca te gandeai ca aceasta problema se rezolva prin cumpararea unei tigai antiaderente, da-ne voie sa te contrazicem!
 
Tigaile antiaderente au suprafata formata din acid perfluorooctanoic, o substanta ce poate favoriza aparitia cancerului. Asadar, cel mai indicat este sa ramanem la tigaile clasice si sa invatam sa le folosim corect. Acesta este motivul pentru care alimentele se lipesc de tigaie: nu folosim corespunzator temperatura de pregatire!
 
Pentru a evita lipirea preparatelor de tigaile clasice, trebuie sa tii cont de acest mic truc. Inainte de a adauga ingrediente in tigaie, trebuie sa o incalzesti la 160 grade Celsius. Bineinteles ca experienta te va ajuta sa apreciezi cand este momentul in care tigaia s-a incalzit suficient, insa daca esti la inceputul aventurii culinare, iata ce ai putea sa faci: ia putina apa si pune-o in tigaie. Daca nu se intampla nimic cu apa, tigaia este prea rece. In cazul in care apar mici bule si abur, tigaia nu este inca incalzita suficient. Temperatura este potrivita atunci cand la contactul cu tigaia, apa formeaza niste bule mari ce nu ating intreaga suprafata a tigaii. Acest proces se numeste efectul Leidenfrost, a carui principala idee este ca atunci cand un lichid intra in contact cu o suprafata foarte fierbinte se vor forma vapori de aer ce nu vor permite lichidului sa atinga intreaga suprafata a obiectului.
 
Pentru a intelege mai bine cum functioneaza, aveti mai jos un video explicativ:

Sursa articol: www.huffingtonpost.com
 

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto
  • Fara foto

    Daiana Vereb, 20 ianuarie 2015

    Care sint acele tigai clasice?