Motivul pentru care mancarea se lipeste de tigaie

Stim cu totii cat de neplacut este sa incepem ziua cu niste oua lipite de tigaie. Si daca te gandeai ca aceasta problema se rezolva prin cumpararea unei tigai antiaderente, da-ne voie sa te contrazicem!  

Motivul pentru care mancarea se lipeste de tigaie

Tigaile antiaderente au suprafata formata din acid perfluorooctanoic, o substanta ce poate favoriza aparitia cancerului. Asadar, cel mai indicat este sa ramanem la tigaile clasice si sa invatam sa le folosim corect. Acesta este motivul pentru care alimentele se lipesc de tigaie: nu folosim corespunzator temperatura de pregatire!

Pentru a evita lipirea preparatelor de tigaile clasice, trebuie sa tii cont de acest mic truc. Inainte de a adauga ingrediente in tigaie, trebuie sa o incalzesti la 160 grade Celsius. Bineinteles ca experienta te va ajuta sa apreciezi cand este momentul in care tigaia s-a incalzit suficient, insa daca esti la inceputul aventurii culinare, iata ce ai putea sa faci: ia putina apa si pune-o in tigaie. Daca nu se intampla nimic cu apa, tigaia este prea rece. In cazul in care apar mici bule si abur, tigaia nu este inca incalzita suficient. Temperatura este potrivita atunci cand la contactul cu tigaia, apa formeaza niste bule mari ce nu ating intreaga suprafata a tigaii. Acest proces se numeste efectul Leidenfrost, a carui principala idee este ca atunci cand un lichid intra in contact cu o suprafata foarte fierbinte se vor forma vapori de aer ce nu vor permite lichidului sa atinga intreaga suprafata a obiectului.

Pentru a intelege mai bine cum functioneaza, aveti mai jos un video explicativ:

Sursa articol: www.huffingtonpost.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise