Motivul pentru care mancarea se lipeste de tigaie

Stim cu totii cat de neplacut este sa incepem ziua cu niste oua lipite de tigaie. Si daca te gandeai ca aceasta problema se rezolva prin cumpararea unei tigai antiaderente, da-ne voie sa te contrazicem!  

Motivul pentru care mancarea se lipeste de tigaie

Tigaile antiaderente au suprafata formata din acid perfluorooctanoic, o substanta ce poate favoriza aparitia cancerului. Asadar, cel mai indicat este sa ramanem la tigaile clasice si sa invatam sa le folosim corect. Acesta este motivul pentru care alimentele se lipesc de tigaie: nu folosim corespunzator temperatura de pregatire!

Pentru a evita lipirea preparatelor de tigaile clasice, trebuie sa tii cont de acest mic truc. Inainte de a adauga ingrediente in tigaie, trebuie sa o incalzesti la 160 grade Celsius. Bineinteles ca experienta te va ajuta sa apreciezi cand este momentul in care tigaia s-a incalzit suficient, insa daca esti la inceputul aventurii culinare, iata ce ai putea sa faci: ia putina apa si pune-o in tigaie. Daca nu se intampla nimic cu apa, tigaia este prea rece. In cazul in care apar mici bule si abur, tigaia nu este inca incalzita suficient. Temperatura este potrivita atunci cand la contactul cu tigaia, apa formeaza niste bule mari ce nu ating intreaga suprafata a tigaii. Acest proces se numeste efectul Leidenfrost, a carui principala idee este ca atunci cand un lichid intra in contact cu o suprafata foarte fierbinte se vor forma vapori de aer ce nu vor permite lichidului sa atinga intreaga suprafata a obiectului.

Pentru a intelege mai bine cum functioneaza, aveti mai jos un video explicativ:

Sursa articol: www.huffingtonpost.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Salata cu cartofi noi si peste afumat

Salata cu cartofi noi si peste afumat

Cartofii se spala, se sterg si, daca sunt mai maricei, se taie in sferturi.

Salata cu cartofi noi si peste afumat
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise