E sezonul perelor, asa ca profitati de aceste fructe extraordinare si folositi-le cat mai des. Noi v-am pregatit patru retete delicioase.
(un articol de Zana B. )
Pere fierte, cu piure de zmeura
Puneti intr-o cratita adanca 1 1/2 cana de apa, 3/4 cana zahar si sucul de la o lamaie; acoperiti si lasati sa dea in clocot. Adaugati 4 pere decojite (cu codita), micsorati focul, acoperiti si lasati sa fiarba 20 minute, pana se inmoaie, dar nu de tot. Scoateti perele din sirop, lasati sa se raceasca. Preparati un piure din 300g zmeura si turnati peste pere.
Pere fierte, cu sos de vin
Amestecati 1/3 cana zahar cu 1 baton de scortisoara, coaja rasa de portocala, 50 ml suc de portocale si 500 ml apa si puneti la fiert intr-o oala. Lasati sa fiarba la foc mic, neacoperit, 10 minute. Adaugati 4 pere potrivite, decojite, acoperiti si lasati-le sa fiarba 20 minute. Scoateti perele din oala si asezati-le pe farfurie. Adaugati la siropul din oala 125 g gem de zmeura si 2 linguri vin alb, dulce; amestecati bine, pana la omogenizare. Lasati sa fiarba, neacoperit, 15 minute, pana siropul se ingroasa usor. Lasati siropul sa se mai ingroase 5 minute inainte de a-l turna peste pere.
Pere la cuptor, cu praf de curry
Taiati in jumatate 2 pere mari, coapte si curatate de casuta cu samburi. Puneti-le cu partea scobita in sus intr-o tava. Umpleti cavitatile cu un amestec de 2 linguri unt, 2 linguri zahar, 2 lingurite praf de curry si 1/4 lingurita sare. Lasati in cuptor 30 minute, pana se inmoaie. Serviti la friptura de porc sau pasare ca garnitura.
Pere coapte
Taiati 2 pere mari si tari in jumatate. Curatati-le de samburi si puneti-le intr-o tava cu scobitura in sus. Amestecati 1/4 cana zahar cu 2 pliculete zahar vanilat si presarati 1/2 din cantitate peste pere. Puneti deasupra perelor cate o bucatica de unt si presarati restul de zahar. Coaceti 40 minute, ungandu-le de cateva ori cu siropul din tava. Serviti calde, cu inghetata de vanilie.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii