Patru idei cu pere

E sezonul perelor, asa ca profitati de aceste fructe extraordinare si folositi-le cat mai des. Noi v-am pregatit patru retete delicioase.

Patru idei cu pere

(un articol de Zana B. )

Pere fierte, cu piure de zmeura

Puneti intr-o cratita adanca 1 1/2 cana de apa, 3/4 cana zahar si sucul de la o lamaie; acoperiti si lasati sa dea in clocot. Adaugati 4 pere decojite (cu codita), micsorati focul, acoperiti si lasati sa fiarba 20 minute, pana se inmoaie, dar nu de tot. Scoateti perele din sirop, lasati sa se raceasca. Preparati un piure din 300g zmeura si turnati peste pere.

Pere fierte, cu sos de vin

Amestecati 1/3 cana zahar cu 1 baton de scortisoara, coaja rasa de portocala, 50 ml suc de portocale si 500 ml apa si puneti la fiert intr-o oala. Lasati sa fiarba la foc mic, neacoperit, 10 minute. Adaugati 4 pere potrivite, decojite, acoperiti si lasati-le sa fiarba 20 minute. Scoateti perele din oala si asezati-le pe farfurie. Adaugati la siropul din oala 125 g gem de zmeura si 2 linguri vin alb, dulce; amestecati bine, pana la omogenizare. Lasati sa fiarba, neacoperit, 15 minute, pana siropul se ingroasa usor. Lasati siropul sa se mai ingroase 5 minute inainte de a-l turna peste pere.

Pere la cuptor, cu praf de curry

Taiati in jumatate 2 pere mari, coapte si curatate de casuta cu samburi. Puneti-le cu partea scobita in sus intr-o tava. Umpleti cavitatile cu un amestec de 2 linguri unt, 2 linguri zahar, 2 lingurite praf de curry si 1/4 lingurita sare. Lasati in cuptor 30 minute, pana se inmoaie. Serviti la friptura de porc sau pasare ca garnitura.

Pere coapte

Taiati 2 pere mari si tari in jumatate. Curatati-le de samburi si puneti-le intr-o tava cu scobitura in sus. Amestecati 1/4 cana zahar cu 2 pliculete zahar vanilat si presarati 1/2 din cantitate peste pere. Puneti deasupra perelor cate o bucatica de unt si presarati restul de zahar. Coaceti 40 minute, ungandu-le de cateva ori cu siropul din tava. Serviti calde, cu inghetata de vanilie.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi