Placinta americana cu mere

Desi placinta cu mere e considerata, acum, o mancare tipic americana, originile acestui fel de mancare sunt englezesti. De fapt, prima reteta de placinta cu mere dateaza din 1381. Pe vremea aceea, aluatul placintei nu era destinat pentru a fi mancat si sofranul era folosit pentru colorarea umpluturii placintei.

Placinta americana cu mere

Cele mai multe retete moderne pentru placinta cu mere contin si zahar, dar primele retete de acest gen nu aveau deloc zahar. Exista doua raspunsuri posibile pentru acest lucru. In primul rand, zaharul importat din Egipt nu era disponibil pentru majoritatea oamenilor in Anglia secolului al IV-lea, unde costa intre unul si doi silingi per kilogram. In zilele de azi, asta inseamna aproape 100 de dolari pentru un kilogram de zahar. Alt motiv ar fi ca, din cauza faptului ca zaharul nu era atat de popular in acea perioada, locuitorii din Anglia medievala nu simteau nevoia de zahar atat de mult ca noi si de aceea reteta initiala de placinta nu continea acest ingredient.

O combinatie de arome ce era populara in secolul al 19-lea, care apare chiar si in literatura vremii, era placinta cu mere si branza. Acest lucru s-a intamplat din cauza faptului ca merele nu erau intotdeauna dulci. Soiul de mar foarte dulce a aparut abia in 1868. Gustul intepator al branzei combinat cu moliciunea marului dadeau un gust interesant si delicios. Chiar daca, de-a lungul vremii, placintele au devenit dulci, aceasta reteta de placinta cu mere si branza inca se mai pregateste. In Yorkshire, de exemplu, placintele cu mere sunt pregatite cu branza cheddar si servite cu o felie de branza alaturi.

Daca vrei sa incerci reteta de placinta americana clasica, Gustos.ro ti-a pregatit urmatorii pasi pe care trebuie sa-i urmezi:

Ingrediente:

pentru aluat:

200 g faina

100 g unt

1 pahar de apa

150 g zahar pudra

un praf de sare

pentru umplutura:

2 linguri faina

600 g mere

30 g unt

75 g smantana

1 lamaie

scortisoara pisata

Framanta un aluat din faina, unt, apa si sare. Intinde aluatul intr-o tava tapetata cu faina si ulei. Curata si taie merele in felii subtiri. Amesteca-le cu zaharul pudra, doua linguri de faina, scotisoara, coaja rasa de la o lamaie si smantana. Pune aceasta umplutura peste aluatul din tava si coace prajitura la cuptor pentru 40 de minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu capsuni

Prajitura pufoasa cu capsuni

Reteta de prajitura pufoasa cu capsuni. Prajitura pufoasa cu capsuni reteta simpla. Retete de prajituri cu capsuni. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu capsuni
Cartofi boieresti

Cartofi boieresti

Cartofi boieresti
Tort cu iaurt si caise

Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim.

Tort cu iaurt si caise
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor