Plăcinta cu ciuperci se face în principiu la fel cu aia de carne. Iei 500 de grame ciuperci albe, le speli, numa’ dacă vrei, că după mine nu-i obligatoriu, le scoţi cozile pe care le pui deoparte şi pălăriile le tai bucăţi cam cât o falangă de fecioară cochetă şi îngrijită. Cozile le toci mărunt şi totul dai la foc mic peste ceapa care a fost preparată şi tocată ca mai sus. Laşi să scadă şi adaugi ca şi la carne o grămadă de mirodenii, dar şi nişte frunze de pătrunjel proaspăt tocat mărunt, pe care le iei între deşte şi  le arunci în scârbă peste compoziţie mai pe la sfârşit.
(Un articol de Vlad Nicolau)

În principiu:
 -Ceapa trebuie să fie tăiată mare, iar cantitativ, cît material, atâta ceapă.
 -Consistenţa finală a materialului trebuie să fie ca a unei mămăliguţe subţiri.
 -Uleiul în exces îl laşi să se scurgă vreo douăzeci de minute într-o sită.
 - Nu te zgârceşti cu sarea, şi piperul, dar nici prea, prea, că altfel le ies mosafirilor ochii din cap ca la melc şi le piere gustul.
-Înainte de a le băga la cuptor, unge-le bine cu ou bătut.
-La carne pui condimente mai mojiceşti, mai bărbate, mai ca la iahnia de fasole.
-La ciuperci, mai delicate, mai suave, mai ca sufletu’.
-Niciodată nu aşezi plăcinta pe tava de tablă că se lipeşte! Pune-le pe backfollie, sau dacă n-ai, unge tava cu unt.
-Nu te descuraja şi ţine-o mărunt.

La plăcinta de ciuperci, poate zice cine-o zice şi orice-o zice, eu beau nu vin, nici bere, ci un “Martini” nebotezat, de preferinţă roşu, cu o felie de lămâie spartă-n buza paharului.

Pentru a’ cu carne, e de preferat un vin nu neaparat firoscos, dar nici d-ăla mitocănesc care se bea la Calafat pe malu Dunării. Un vin cinstit şi roşu, este tocmai ce-i trebuie plăcintei cu carne.

La plăcinta cu brânză care-i mai de toată mâna şi mai ciobănescă, poţi să bei ce vrei că nu contează! Chiar şi apă!
                                                              
Poftă bună şi la mai pa !
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 20 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Pop Lucretia, 18 iunie 2014

    Pe mine ma interesa aluatul pentru placinte prezentarea la ciuperci e super

  • Fara foto

    Lidia-Carolina Turcu, 30 decembrie 2013

    foarte buna.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 20 mai 2010

    Un aricol foarte interesant !

  • Fara foto

    laura, 11 februarie 2010

    super tare ti se spune modul de preparare k ingredientele le iei de pe cer

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2010

    Placinta cu ciuperci este o bunatate.Felicitari pentr articol.

  • Andreea Constantina Manciu

    Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

    Un articol grozav.Felicitari.Si mie imi place placinta cu ciuperci.

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

    Felicitari,un articol bun si interesant.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 21 iunie 2009

    Interesant articol.Eu fac trigoane cu ciuperci si sunt foarte bune.

  • Fara foto

    mihai1912 (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2009

    Frumoasa prezentare.Sa tot gatesti dupa asa o expunere.Felicitari!

  • Fara foto

    Ioan Vlad Nicolau (Maestru bucatar) , 21 aprilie 2009

    Pare foarte interesant. Neaparat voi incerca reteta dumneavoastra!

  • Felicia

    Felicia (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2009

    Frumoasa expunere a retetei,imi place.Sigur o sa incerc si eu sa o fac.Multumesc!

  • Maria Vekas

    Vekas (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2009

    Plina de umor prezentarea acestei placinte cu ciuperci a la Ionel Teodoreanu de catre domnul Vlad Nicolau!Si eu prepar placinte cu ciuperci, dar le calesc cu ceapa si usturoi verde, ambele tocate marunt,cu praz taiat rotocoale(dar numai partea alba)iar cand amestecul s-a racit,adaug oua batute, telemea rasa , patrunjel si marar fin tocate.sare si piper si umplu foile de placinta cu aceasta umplutura.

  • Fara foto

    Ioan Vlad Nicolau (Maestru bucatar) , 17 aprilie 2009

    Daoamnelor si domnilor, va multumesc pentru aprecierile magulitoare care normal ca fac bine mai ales in ajun de sarbatoare, dar.... trebuie sa va marturisesc un lucru şi anume că eu am aterizat la "Gustos.ro", ca.....musca-n lapte. E adevarat ca-mi place sa maninc, e adevarat ca-mi place sa gatesc, dar printre altele imi place sa scriu! Asa ca scriu, nu filozofie mare, nu romane, ci asaaa de toate pentru toti si cam in dorul lelii Bine-nţeles ca atunci cind ma va mai plezni vreo idee culinara va voi comunica-o-n continuare, dar in rest.... Cu ajutorul doamnei Alina Marin si cu sprijinul substantial al lui Dumnezeu mi-am deschis "blog", asa incit in acest, are un nume ca nici nu-mi vine sa-l rostesc, voi scri ce-am scris si pina acuma: note de calatorie, impresii,esseuri, proteste, discutii si bine-nteles retete culinare, asa ca cine vrea sa ma citeasca, ma gaseste-n aceasta chestie numita "blogg" care suna ca o-njuratura de mama. Pina atunci doamnelor si domnilor, aş mai vrea sa subliniez un lucru. Cui ii trebuie mincare gustoasa, nu are voie sa se gindeasca la cintar si nici la calorii. In viata omul trebuie sa se strecoare facind compromisuri! Christos a inviat!

  • alynapopa84

    alynapopa84 (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2009

    Foarte buna reteta, imi plac foarte mult placintele si cu ciuperci chiar nu am incercat pana acum. Dar am sa testez si aceasta reteta. Bafta!

  • Fara foto

    Valentina Lefterovici (Maestru bucatar) , 16 aprilie 2009

    Placinte excelente. La placinte... inainte, mai ales daca le face altcineva? Draga Sidy, daca-ti plac palcintele condimenteza in asa fel varza incat sa fie mai gustoase dacat o placinta cu branza spre exemplu. Voi posta in curand o umplutura cu varza pentru placinte. Secretul placintelor cu varza este ca NU ingrasa precum celelalte. Au calorii mai putine si accelereaza peristaltismul intestinal deci... intelegi.

  • juliya

    juliya (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2009

    Ciupecile sunt un inlocuitor desavarsit al carnii in orice preparat, iar in perioada postului si nu numai, se pot face tot felul de bunatati.

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2009

    Vlad...nota 10 pentru toate placintele tale, indiferent cu ce-s umplute !!! Mie imi plac la nebunie toate placintele, indiferent ce compozitie au, mai putin cu varza ... Dar au un singur cusur...au multe calorii si trag apoi la cintar !!!!Hi, hi, hi...

  • Andreea Constantina Manciu

    Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2009

    Un comentariu cu mult umor ;))Oricum sunt delicioase placintele cu ciuperci! Felicitari pentru articol Vlad, chiar m-ai binedispus!

  • samoila tudoderel

    samoila tudorel (Chef de cuisine) , 10 aprilie 2009

    Am ramas fara cuvinte pentru ca am ras continuu! Am sunat si niste prieteni care pot ingurgita, no problem cu stomacul. Si eu o rog pe mama; putin, putin sa prepare. Cu ingredientele nu sunt probleme si foaie de copt am, slava Domnului. Dar nu bem numic (cu grade). Lasand acestea la o parte, sper din tot sufletul ca nu ne lasati cu ochii-n soare!!!!! A! O rog pe mama pentru ca puterile mele acum lasa de dorit. Inca odata, multumesc pentru tot echipei gustos.ro!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 aprilie 2009

    Interesant articol,interesanta reteta !!!!!! Felicitari Si eu fac placinta cu ciuperci mai ales in zilele de post.Este minunata.