Quiche - o gustare frantuzeasca la indemana tuturor

In bucataria franceza, quiche este un fel de mancare copt la cuptor, care se bazeaza pe o crema facuta din oua si lapte sau smantana pusa pe un blat de patiserie subtire. De obicei, aluatul pentru blat este copt inainte de a fi puse celelalte ingrediente si bagate pentru o a doua oara la cuptor. Alte ingrediente folosite, precum carne tocata calita sau bacon, legume sau branza, sunt adesea adaugate in amestecul de ou inainte de coacerea quiche-ului. Daca alegeti sa adaugati si ceapa, veti avea un Quiche Alsacienne. Aluatul initial era un simplu aluat de paine, dar si acest detaliu a evoluat, iar acum blatul de quiche este unul mai pufos, de patiserie.

Quiche - o gustare frantuzeasca la indemana tuturor

 
In mod normal, quiche se consuma la micul dejun, desi sunt tari in care se mananca in orice moment al zilei, ca gustare sau ca fel principal. Desi quiche-ul este asociat cu bucataria franceza, el si-a avut originea in Germania, in regatul medieval Lothringen. Cuvantul “quiche” vine din
cuvantul german “kuchen”, care inseamna “prajitura”. In continuare, va prezentam o reteta clasica de quiche, care speram sa va placa:

Quiche cu bacon si spanac
 
Aluat:
250 g faina,
125 g unt,
1 ou,
3 linguri de lapte,
sare,
pesmet
 
Umplutura:
5 oua
150 g bacon taiat bucatele
100 g de spanac proaspat sau congelat
250 g cascaval
200 g smantana
2 cepe
ulei
sare, piper, condimente la alegere.
 
Amestecati faina, separat, cu putina sare, apoi adaugati bucatele de unt rece, oul si laptele. Framantati un aluat, pe care trebuie sa-l lasati la rece 30 de minute.
Intre timp, caliti ceapa si baconul si radeti cascavalul pe razatoare. Intindeti aluatul intr-o forma de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina. Lasati marginile ridicate, intepati aluatul cu furculita si presarati peste el pesmet. Peste acest aluat se pune cascavalul si, deasupra, amestecul de ceapa si bacon calite.
Intr-un castron, bateti smantana cu ouale, sarea, piperul si condimentele (la alegerea dumneavoastra), plus spanacul tocat si baconul taiat (baconul se prajeste putin cu ceapa inainte de a fi incorporat in crema), apoi turnati amestecul in forma de tarta.
Coaceti in cuptor aproximativ 40 de minute.
Pornind de la aceasta reteta, puteti sa adaugati ingrediente noi sau sa le inlocuiti pe cele deja existente, dupa placul dvs.
 
In continuare, va prezentam cateva informatii interesante despre elementele nutritive din oua:
 
Toate acestea se găsesc într-un ou!
 
Elementele nutritive ale oului joacă un rol important pentru sănătatea corpului. Într-un ou se găsesc 13 vitamine şi minerale esenţiale pentru numai 70 de calorii.
Pentru numai $0.14, fiecare ou este o sursă accesibilă de proteină de calitate ridicată care include toţi cei nou amino acizi esenţiali, precum şi grăsimi nesaturate sănătoase.
Luteina şi zeaxantina, doi antioxidanţi care contribuie la sănătatea ochilor, se găsesc de asemenea în ou.

Treisprezece vitamine şi minerale esenţiale
 
Colina (23% din necesarul zilnic): Esenţială pentru funcţionarea normală a tuturor celulelor, inclusiv a celor implicate în metabolism, funcţionarea creierului şi a sistemului nervos, memorie şi transportul elementelor nutritive în corp. Colina ajută la prevenire anomaliilor la naştere şi la dezvoltarea creierului şi memoriei la copii.
Selenium (23% din necesarul zilnic): Antioxidant care previne decăderea ţesuturilor corporale. Seleniul protejează împreună cu vitamina E împotriva unor boli cronice.
Riboflavina (14% din necesarul zilnic): Ajută la producerea de energie în toate celulele corpului.
Vitamina B12 (11% din necesarul zilnic): Ajută la digestia normală şi la funcţionarea celei nervoase.
Fosfor (10% din necesarul zilnic): Esenţial pentru oase, dinţi şi membrane celulare sănătoase. Este de asemenea necesar pentru producţia de energie în corp.
Acid pantotenic (7% din necesarul zilnic): Ajută la descompunerea hranei şi la producţia de energie în celulele corpului.
Folat (6% din necesarul zilnic): Ajută la dezvoltarea bună a fetusului şi la formarea hematiilor.
Fier (5% din necesarul zilnic): Rol important role în producţia de hematii şi în transportul oxigenului.
Vitamina A (5% din necesarul zilnic): Ajută la dezvoltare şi menţine sănătoase pielea, vederea şi sistemul imun.
Vitamina D (5% din necesarul zilnic): Împreună cu calciul întăreşte oasele şi dinţii.
Zinc (4% din necesarul zilnic): Ajută la menţinerea funcţiei imune, la creşterea şi repararea ţesuturilor corporale.
Vitamina B6 (3.5% din necesarul zilnic): Ajută la funcţionarea lină a transmisiilor prin sistemul nervos şi ajută proteina în cadrul funcţiei imune.
Calciu (3% din necesarul zilnic): Ajută la formarea şi menţinerea de oase şi dinţi puternici. Rol important în funcţionarea nervilor, contracţia musculară şi coagularea sângelui..
 
Două macroelemente nutritive
 
Proteina (13% din necesarul zilnic): Esenţială pentru formarea şi repararea ţesuturilor corporale şi a muşchilor; ajută funcţia imună. Ajută la menţinerea unei greutăţi sănătoase a corpului. Consumul de ouă la micul dejun îi ajută pe adulţii supraponderali să se simtă mai sătuli pentru mai mult timp, să aibă mai multă energie şi să slăbească mai mult.
Grăsimi nesaturate (1.9 grame mononesaturate, 0.68 grame polinesaturate): Funcţionează ca izolatori şi cărămizi pentru hormoni şi membranele celulare. Consumul acestor grăsimi sănătoase pentru inimă ajută la scăderea nivelului concentraţiei de colesterol, mai ales atunci când sunt consumate în locul grăsimilor saturate.
 
Doi antioxidanţi
 
Luteina & Zeaxantina (166 micrograme): Contribuie la sănătatea ochilor şi ajută la prevenirea cauzelor obişnuite ale orbirii din cauza bătrâneţii. Ambii antioxidanţi se găsesc în gălbenuş şi se consideră că reduc riscul de cataractă şi degenerarea ochilor din cauza bătrâneţii.
Deşi cantităţile din aceşti antioxidanţi sunt scăzute, biodisponibilitatea lor este mai bună în ou decât în alte surse mai bogate.
 
Acest articol va este oferit de Avicola Bucuresti.
 
 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Prima Latte III rosu

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gogosari in sos de mustar

Gogosari in sos de mustar

Reteta de gogosari in sos de mustar. Cum prepari gogosari in sos de mustar reteta delicioasa.

Gogosari in sos de mustar
Papricas cu pui de tara si galuste

Papricas cu pui de tara si galuste

Papricas cu pui de tara si galuste
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise