Reteta puiului prajit de la KFC, dezvaluita din greseala - a fost pastrata la secret 60 de ani

Puiul prajit de la KFC este atat de bun pentru ca este facut dupa o reteta secreta. Cei de la KFC au reusit sa tina aceasta reteta ascunsa timp de 60 de ani. Insa, anul acesta ea a fost dezvaluita... din greseala. Un reporter american a mers in Corbin, Kentucky, pentru a scrie un reportaj despre Harland Sanders Cafe and Museum. Cu aceasta ocazie s-a intalnit si cu Joe Leddington, nepotul faimosului fondator al KFC, colonelul Harland Sanders.

Reteta puiului prajit de la KFC, dezvaluita din greseala - a fost pastrata la secret 60 de ani
In timpul interviul pe care i l-a luat acestuia, Joe i-a inmanat reporterului un album foto mai vechi. In interior, printre altele, se afla si o copie a testamentului Claudiei Sanders, sotia colonelului.

Intamplarea a facut ca pe spatele acestei hartii sa fie scrisa celebra reteta, care enumera cele 11 mirodenii ce trebuie amestecate cu doua cani de faina alba, pentru a obtine acel gust delicios.

Leddington i-a confirmat reporterului ca aceea e reteta originala pentru puiul prajit KFC. Cu toate acestea, contactati pentru a obtine un punct de vedere, cei de la KFC au spus ca multi oameni au pretins de-a lungul timpului ca au descoperit reteta secreta, dar niciodata nu a fost asa.
Cu toate acestea, reteta a fost publicata in revista Chicago Tribune. Asadar, iat-o tradusa:
Timp de preparare: 30 de minute
Timp de imbibare a aromelor: 20-30 de minute
Timp de prajire: 15-18 minute
Portii: 4
Ingrediente:
- 2 cani cu faina
- 2/3 lingura cu sare
- 1/2 lingura cu cimbru
- 1/2 lingura cu busuioc
- 1/3 lingura cu oregano
- 1 lingura sare cu telina
- 1 lingura cu piper negru
- 1 lingura cu mustar uscat
- 4 linguri de pudra de ardei gras
- 2 linguri de sare cu usturoi
- 1 lingura de ghimbir macinat
- 3 linguri de piper alb
- 1 cana cu smantana cu continut mic de grasime
- 1 ou batut
- 1 pui proportionat

- ulei de canola (hibrid de rapita)
Metoda de preparare:
Se amesteca mirodeniile cu faina. Apoi, in alt recipient, se mixeaza oul cu smantana. Bucatile de pui sunt lasate in acest ultim amestec pentru 20 de minute, la temperatura camerei.

Dupa aceea, sunt scoase, lasat sa se scurga excesul de crema si apoi date prin mixul de ierburi si faina. Carnea este pusa apoi pe un tocator, 20 de minute.

Intr-o tigaie se toarna 7-8 cm de ulei si se incalzeste pana la 180 de grade C. Se prajesc cate 3-4 bucatele de pui, pana prind crusta aurie-maronie, cam 15-18 minute. Acestea se intorc o singura data. De asemene, tigaia nu trebuie sa fie aglomerata.

Cand sunt gata se scot din tigaie si se pun la scurs pe un platou tapetat cu servetele.

Sursa foto: sheknows.com

Sursa articol: telegraph.co.uk

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise