Puiul prajit de la KFC este atat de bun pentru ca este facut dupa o reteta secreta. Cei de la KFC au reusit sa tina aceasta reteta ascunsa timp de 60 de ani. Insa, anul acesta ea a fost dezvaluita... din greseala.
 
Un reporter american a mers in Corbin, Kentucky, pentru a scrie un reportaj despre Harland Sanders Cafe and Museum. Cu aceasta ocazie s-a intalnit si cu Joe Leddington, nepotul faimosului fondator al KFC, colonelul Harland Sanders.
 
In timpul interviul pe care i l-a luat acestuia, Joe i-a inmanat reporterului un album foto mai vechi. In interior, printre altele, se afla si o copie a testamentului Claudiei Sanders, sotia colonelului.

Intamplarea a facut ca pe spatele acestei hartii sa fie scrisa celebra reteta, care enumera cele 11 mirodenii ce trebuie amestecate cu doua cani de faina alba, pentru a obtine acel gust delicios.
  
Leddington i-a confirmat reporterului ca aceea e reteta originala pentru puiul prajit KFC. Cu toate acestea, contactati pentru a obtine un punct de vedere, cei de la KFC au spus ca multi oameni au pretins de-a lungul timpului ca au descoperit reteta secreta, dar niciodata nu a fost asa.
 
Cu toate acestea, reteta a fost publicata in revista Chicago Tribune. Asadar, iat-o tradusa:
 
Timp de preparare: 30 de minute
Timp de imbibare a aromelor: 20-30 de minute
Timp de prajire: 15-18 minute
Portii: 4
 
Ingrediente:
 
- 2 cani cu faina
 
- 2/3 lingura cu sare
 
- 1/2 lingura cu cimbru
 
- 1/2 lingura cu busuioc
 
- 1/3 lingura cu oregano
 
- 1 lingura sare cu telina
 
- 1 lingura cu piper negru
 
- 1 lingura cu mustar uscat
 
- 4 linguri de pudra de ardei gras
 
- 2 linguri de sare cu usturoi
 
- 1 lingura de ghimbir macinat
 
- 3 linguri de piper alb
 
- 1 cana cu smantana cu continut mic de grasime
 
- 1 ou batut
 
- 1 pui proportionat 
 
- ulei de canola (hibrid de rapita)
 
Metoda de preparare:
 
Se amesteca mirodeniile cu faina. Apoi, in alt recipient, se mixeaza oul cu smantana. Bucatile de pui sunt lasate in acest ultim amestec pentru 20 de minute, la temperatura camerei.

Dupa aceea, sunt scoase, lasat sa se scurga excesul de crema si apoi date prin mixul de ierburi si faina. Carnea este pusa apoi pe un tocator, 20 de minute.
 
Intr-o tigaie se toarna 7-8 cm de ulei si se incalzeste pana la 180 de grade C. Se prajesc cate 3-4 bucatele de pui, pana prind crusta aurie-maronie, cam 15-18 minute. Acestea se intorc o singura data. De asemene, tigaia nu trebuie sa fie aglomerata.

Cand sunt gata se scot din tigaie si se pun la scurs pe un platou tapetat cu servetele.

Sursa foto: sheknows.com
Sursa articol: telegraph.co.uk

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto
  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 21 septembrie 2016

    Merita incercata aceasta reteta... Dupa ce ingrediente are in ea , trebuie sa fie tare gustoasa.