Felii de paine alba cu sunca slaba, branza, date prin ou si prajite in unt – asa se prepara un sandvis Monte Cristo, iar istoria lui e la fel de interesanta precum reteta.
Se spune ca reteta de sandvis Monte Cristo e o variatie a faimosului Croque Monsieur, care a fost servit pentru prima oara in 1910, in cafenelele pariziene si este si acum o gustare faimoasa in Franta si Elvetia in cafenele si baruri.

Se zice ca sandvisul Monte Cristo, similar lui Croque Monsieur, a fost servit pentru prima oara in California de sud, in anii '50. Apoi, a inceput sa fie popularizat in restaurante faimoase americane, precum Blue Bayou, Tahitian Terrace sau chiar la Disneyland.

Iata cum se prepara sandvisul Monte Cristo:

Se iau doua felii de paine toast, intre care se pune o felie de sunca slaba (de pui sau curcan) si o felie de cascaval. Feliile se dau prin ou si se prajesc intr-o tigaie in care ati topit in prealabil putin unt. Se servesc calde.

Dupa gust, puteti adauga la sandvis si felii de rosii sau castraveti.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Mioara Dragomir, 18 ianuarie 2017

    Mai multe rețete de sandwich-uri,poate fara unt

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

    Cred ca e o bunatate 1

  • cely snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 12 august 2009

    Cred ca e tare bun. Apetisant.

  • Fara foto

    crystyn@, 10 august 2009

    E un sandwich, uşor şi bun!

  • Fara foto

    dicarmencitta1957, 08 august 2009

    Cred ca este delicios,felicitari pentru articol.

  • Fara foto

    Varadi Silvia, 07 august 2009

    Este interesant,combinatia poate tine de imaginatia fiecaruia.Recunosc ca nu ma prea impac cu prajeala.Prefer sa le fac la toast.

  • Fara foto

    zana b., 07 august 2009

    Un sadvis savuros si usor.Poate fi mancat oricand dorim,nu numai dimineata.

  • Fara foto

    carmenela, 07 august 2009

    Sunca de pui... sau de curcan... pe vremea cind traiam in romania sunca se facea din porc... Poate vroiai sa spui felie de piept de pui sau de curcan...

  • Fara foto

    valentina ionita, 07 august 2009

    Eu numesc acest tip de sandwich-uri friganele duble...Asa ne facea bunica (odihneasca-se in pace)cand eram copii.Imi place sa diversific umpluturile... De exemplu: Ouale se bat bine cu sare si condimente. Pe 4 felii de paine se pot aseza felii de branza si felii de cascaval ,sunca,piept de pui la gratar, jambon sau ce aveti la indemana , o rondea de rosie ,o rondea de ardei gras sau capia si o rondea de castravete ,iar celelalte 4 felii de paine se aseaza deasupra feliilor "ocupate" deja,dupa care impachetati sandwich-urile in folie pentru alimente .Cu sucitorul apasati pe ambele parti astfel incat cele doua felii de paine sa se lipeasca.Daca nu aveti sucitorul la indemana acelasi lucru il puteti face cu palmele, presand pur si simplu. Dupa ce sandwich-urile sunt gata presate,le despachetati , le dati prin ou si apoi le puneti in tigaia cu ulei sau unt incins si le prajiti pe ambele parti. Le scoateti pe hartie absorbanta si sunt un aperitiv extraordinar pentru micul dejun,si nu numai.