Ne plac preparatele culinare din toată lumea, nu refuzăm niciodată să încercăm ceva nou, dar parcă cea mai dragă ne rămâne tot bucătăria românească. Şi câte regiuni, atâtea feluri de mâncare, de nu ai cum să te plictiseşti vreodată!


Restaurantul "Bucătăraşul cel Dibaci", împreună cu Russenart Communication, desfăşoară în perioada februarie - decembrie 2013 un proiect de responsabilitate socială pentru promovarea reţetelor tradiţionale vechi: "Descoperă tradiţiile culinare româneşti".

În cadrul acestui program, pensiuni şi mici producători tradiţionali din toate regiunile istorice ale României ne vor împărăşi reţete vechi, care vor fi preparate la restaurantul Bucătăraşul cel Dibaci.

Evenimentul de lansare a avut loc marţi, 5 februarie, iar prima reţetă preparată a fost una bucoviniană: Tăieţei cu Varză. Mai jos o găsiţi exact cum se gătea şi acum 100 de ani! Trebuie să mai ştiţi că preparatul poate fi degustat la preţul promoţional de 6 lei, în perioada 6 - 10 februarie, zilnic, între orele 16 - 21, la restaurantul Bucătăraşul cel Dibaci, str. Olteni nr. 3, sector 3, Bucureşti (zona P-ţa Unirii - P-ţa Sf. Vineri).

Varză cu Tăieţei

Ingrediente
Făină 1,000 kg
Ouă 0,200 kg - 4 oua
Varză albă dulce 2,500 kg
Untură 0,250 kg
Piper 0,005 kg
Sare 0,050 kg
Produs finit tăieţei cu varză: 0,300 kg

Valori nutritive:
- Proteine: 16,13
- Lipide: 23,28
- Glucide: 76,60
Valori energetice:
Calorii: 594,93.

Mod de preparare:

Din faină, ouă, apă şi sare se pregăteşte coca de tăiţei, care apoi se întinde în foi, se lasă să se zvânte, se rulează sul şi se taie în fâşii subţiri de 1 cm. lăţime.

Tăieţeii se cern şi se fierb în apă clocotită cu sare pentru circa 20 minute. Apoi se răcesc în apă rece şi se strecoară bine.

Varza se toacă mărunt, se sărează, se freacă bine, se stoarce şi se căleste în untură încinsă.

Dupa ce varza se căleşte se adaugă tăieţeii, piperul şi se asezonează dupa gust.

Preparatul se serveşte cald.

Poftă bună!

Mai multe informaţii despre proiectul "Descoperă tradiţiile culinare româneşti" puteţi găsi la adresa: traditiiculinareromanesti.wordpress.com


Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii