Descopera traditiile culinare romanesti

Ne plac preparatele culinare din toată lumea, nu refuzăm niciodată să încercăm ceva nou, dar parcă cea mai dragă ne rămâne tot bucătăria românească. Şi câte regiuni, atâtea feluri de mâncare, de nu ai cum să te plictiseşti vreodată!

Descopera traditiile culinare romanesti

Restaurantul "Bucătăraşul cel Dibaci", împreună cu Russenart Communication, desfăşoară în perioada februarie - decembrie 2013 un proiect de responsabilitate socială pentru promovarea reţetelor tradiţionale vechi: "Descoperă tradiţiile culinare româneşti".

În cadrul acestui program, pensiuni şi mici producători tradiţionali din toate regiunile istorice ale României ne vor împărăşi reţete vechi, care vor fi preparate la restaurantul Bucătăraşul cel Dibaci.

Evenimentul de lansare a avut loc marţi, 5 februarie, iar prima reţetă preparată a fost una bucoviniană: Tăieţei cu Varză. Mai jos o găsiţi exact cum se gătea şi acum 100 de ani! Trebuie să mai ştiţi că preparatul poate fi degustat la preţul promoţional de 6 lei, în perioada 6 - 10 februarie, zilnic, între orele 16 - 21, la restaurantul Bucătăraşul cel Dibaci, str. Olteni nr. 3, sector 3, Bucureşti (zona P-ţa Unirii - P-ţa Sf. Vineri).

Varză cu Tăieţei

Ingrediente

Făină 1,000 kg

Ouă 0,200 kg - 4 oua

Varză albă dulce 2,500 kg

Untură 0,250 kg

Piper 0,005 kg

Sare 0,050 kg

Produs finit tăieţei cu varză: 0,300 kg

Valori nutritive:

- Proteine: 16,13

- Lipide: 23,28

- Glucide: 76,60

Valori energetice:

Calorii: 594,93.

Mod de preparare:

Din faină, ouă, apă şi sare se pregăteşte coca de tăiţei, care apoi se întinde în foi, se lasă să se zvânte, se rulează sul şi se taie în fâşii subţiri de 1 cm. lăţime.

Tăieţeii se cern şi se fierb în apă clocotită cu sare pentru circa 20 minute. Apoi se răcesc în apă rece şi se strecoară bine.

Varza se toacă mărunt, se sărează, se freacă bine, se stoarce şi se căleste în untură încinsă.

Dupa ce varza se căleşte se adaugă tăieţeii, piperul şi se asezonează dupa gust.

Preparatul se serveşte cald.

Poftă bună!

Mai multe informaţii despre proiectul "Descoperă tradiţiile culinare româneşti" puteţi găsi la adresa: traditiiculinareromanesti.wordpress.com

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Castraveti murati la soare

Castraveti murati la soare

Reteta de castraveti murati la soare. Castraveti murati de vara, reteta simpla si delicioasa.

Castraveti murati la soare
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Rulada cu dulceata de afine

Rulada cu dulceata de afine

Rulada cu dulceata de afine