Pastele pot fi pregatite in atat de multe feluri, incat nu prea ai sanse sa te plictisesti de ele. Poti chiar inventa retete, odata ce te-ai obisnuit cu procesul de gatire si cu ce merge si ce nu intr-un sos de paste. Pentru inceput, iti oferim cateva retete usoare.
Spaghetti italienesti cu carnati


Ingrediente: 1 kg carnati, 1,5 l sos de spaghete, o cutie de pasta de rosii, un ardei gras verde, o ceapa, o lingurita de parmezan, o lingurita de patrunjel, apa

Mod de preparare: Fierbe carnatii in putina apa. Apoi, adauga restul de ingrediente intr-o cratita, adauga carnatii taiati feliute si lasa la fiert. Toarna sosul peste paste cand e gata si presara parmezan deasupra.

Spaghete la cuptor

Ingrediente: o ceapa, un ardei gras verde, o lingura unt, o cutie de rosii la conserva, o conserva de ciuperci, o cutie de masline, doua lingurite de oregano, carne tocata de vita, spaghetti, branza cheddar, apa, parmezan, supa de vita

Mod de preparare: Intr-o tigaie, adauga ceapa si ardeiul gras, in putin unt topit. Dupa ce s-au patruns, adauga rosiile, ciupercile, maslinele si oregano, apoi, carnea tocata de vita. Fierbe timp de 10 minute. Apoi, intr-o tava, pune jumatate din cantitatea de spaghete fierte, adauga sos, apoi iar spaghete, apoi sos. Intre straturi, presara branza cheddar, apoi, peste ultimul strat, parmezan. Adauga putina supa de vita si tine la cuptor 30-35 de minute.

Spaghete cu pui

Ingrediente: margarina, un ardei gras, o conserva de ciuperci, 2 cesti supa de pui, ¼ ceasca faina, bucatele de piept de pui,  o lingurita de sare, cateva migdale, spaghete, 4 felii de branza

Mod de preparare: Topeste margarina si adauga ardeiul gras si ciupercile pentru cateva minute. Apoi, adauga faina si amesteca bine. Adauga supa de pui si tine pe foc pana se ingroasa. Apoi, adauga puiul si condimente, dupa gustos, si, la urma, migdalele. Fierbe spaghetele si, dupa ce sunt gata, amesteca-le cu celelalte ingrediente. Pune intr-o tava si acopera cu feliile de branza. Tine la cuptor pana se topeste branza, apoi serveste-le calde.

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto
  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

    Patele,sunt foarte bune si sunt multe posibilitati de a le combina,singura inconvenienta la ele ar fi ca sunt facute din faina si acest aliment nu ar trebui sa existe in dieta noastra.Cele cu sos de rosii sunt foarte gustoase,satioasedar care ne ingrasa.Felicitari pentru articol.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 21 iunie 2009

    Pastele sunt bune si le poti prepara cu o varietate de sosuri in functie de preferinta fiecaruia.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 aprilie 2009

    Pastele sunt bune,hranitoare si se pot prepara cu carne,cu branza,cascaval,ciuperci,cu legume si diferite sosuri.Si eu gatesc paste foarte des.

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 31 martie 2009

    Da sunt foarte bunele pastele,eu le prepar cu sos din comert de la Maggi (pofta de spaghete......)dar nu prea respect cantitaile de pe plic pentru sunca si ciuperci si in plus la sfarsit adaug 3-4 triunghiuri de branza topita. Macaroanele imi plac la cuptor cu branza,ou si putin ou.E fantastic amestecul gustului de sarat cu dulce.Mmmmm!

  • Andreea Constantina Manciu

    Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 24 martie 2009

    Spaghetele sunt foarte usor de pregatit si o mancare delicioasa si foarte consistenta.Eu le prepar in felul urmator pe cele care imi plac foarte mult adaugand peste spaghetele fierte smantana frecata cu galbenus de ou si niste kaizer prajit.Pe deasupra rad cascaval.

  • Fara foto

    ramona cerasela (Chef de cuisine) , 23 martie 2009

    Gatitul pastelor ne scoate de multe ori dn incurcatura, mai ales in vremurile astea cind, chiar daca am vrea, nu prea mai avem timp sa gatim retete elaborate.Si ne permite sa dam friu liber si imaginatiei, adaptind mereu retetele in functie de ce avem prin casa. Ne-am obisnuit sa asociem pastele cu felul de baza, dar nu mai putin placut este un desert cu paste, cum sint macaroanele cu nuci sau budinca cu brinza de vaca si stafide.