Romanii sunt indemnati sa renunte la franzela

Se pare ca nici franzela, cea mai raspandita paine de pe teritoriul Romaniei, nu este prea sanatoasa.  Presedintele Asociatiei Nationale a Industriilor de Morarit si Panificatie, Viorel Marin, a declarat ca franzela ar trebui scoasa din alimentatie, pentru ca este de o calitate proasta. El a mai sustinut ca franzela ar trebui inlocuita cu alte produse de o calitate mai mare.    "Nu trebuie sa traim mancand franzela, trebuie sa renuntam la franzela, renuntati la franzela, e falimentara, e proasta, nici macar nu e sanatoasa si nici macar nu are un gust deosebit.", a spus Viorel Marin, cu ocazia deschiderii Expozitiei Internationale GastroPan 2016, la Targu Mures.  

Romanii sunt indemnati sa renunte la franzela

De asemenea, Viorel Marin a evidentiat importanta inovarii si cercetarii in domeniul alimentar, in sensul adaptarii la trendul european a mancarii sanatoase.

"Aici inovarea si cercetarea trebuie sa-si dea mana pentru ca, pe langa sanatate, siguranta alimentelor, produsele vor avea si vor aduce cu atat mai multe venituri producatorilor cu cat sunt mai de calitate si mai gustoase. (...) Avem acum un ministru, Achim Irimescu, care nu doar declarativ sustine produsele nationale, produsele locale si promovarea lor cu maxima prioritate ba chiar si face, se zbate si are foarte mari probleme pentru ca se zbate pentru produsele nationale", a aratat presedintele ANAMOB.

Expozitia Internationala GastroPan 2016, se desfasoara la Targu Mures intre 7 - 9 aprilie si este cel mai mare targ de profil din Europa de Sud-Est, iar in acest an reuneste toate profesiile de pe filiera morarit-panificatie-cofetarie-HoReCa.

La eveniment vor participa 133 de expozanti din 25 de tari.

Sursa foto: panemar.ro

Sursa foto: stirileprotv.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise