Secretele decorarii torturilor: Cum sa faci un grilaj de ciocolata

Mai mari sau mai mici, cu ciocolata, vanilie sau fructe, cu totii iubim torturile. Si multi dintre noi iubim sa le si preparam. Insa, de multe ori, aspectul unui tort conteaza la fel de mult ca si gustul. De aceea, torturile noastre trebuie sa arate atat de bine pe cat de gustoase sunt.  

Secretele decorarii torturilor: Cum sa faci un grilaj de ciocolata

In acest material va vom arata cum se face un grilaj de ciocolata cu care sa impodobim torturile si prajiturile, una dintre cele mai la indemana forme de decorare.

Avem nevoie de :

1 tort (reteta tort aici)

100 gr ciocolata menaj
hartie de copt

Instructiuni:

1. Taiati suficienta hartie de copt incat sa inconjoare tot tortul si aveti grija sa fie la fel de inalta suficient de inalta.

2. Topiti ciocolata la bain marie sau la cuptorul cu microunde si puneti-o intr-un cornet de decorat.

3. Cu ajutorul cornetului, desenati pe hartia de copt ce modelul dorit. Asigurati-va ca liniile de ciocolata nu sunt prea subtiri, pentru a evita ruperea grilajului.

4. Lasati modelul de ciocolata la temperatura camerei pentru a se intari putin. Ea trebuie sa fie si flexibila, pentru a se mula pe tort.

5. Puneti grilajul de ciocolata in jurul tortului si bagati la frigider pana cand modelul se ciocolata se intareste complet.

6. Scoateti din frigider, indepartati hartia de copt si bucurati-va de un tort cu adevarat special!

Sursa articol si sursa foto: www.olgasflavorfactory.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise