Mai mari sau mai mici, cu ciocolata, vanilie sau fructe, cu totii iubim torturile. Si multi dintre noi iubim sa le si preparam. Insa, de multe ori, aspectul unui tort conteaza la fel de mult ca si gustul. De aceea, torturile noastre trebuie sa arate atat de bine pe cat de gustoase sunt.
 
In acest material va vom arata cum se face un grilaj de ciocolata cu care sa impodobim torturile si prajiturile, una dintre cele mai la indemana forme de decorare.
 

Avem nevoie de : 

1 tort (reteta tort aici)
100 gr ciocolata menaj
hartie de copt
 
Instructiuni:
 
1. Taiati suficienta hartie de copt incat sa inconjoare tot tortul si aveti grija sa fie la fel de inalta suficient de inalta.
 
2. Topiti ciocolata la bain marie sau la cuptorul cu microunde si puneti-o intr-un cornet de decorat.


 
3. Cu ajutorul cornetului, desenati  pe hartia de copt ce modelul dorit. Asigurati-va ca liniile de ciocolata nu sunt prea subtiri, pentru a evita ruperea grilajului.


 
4. Lasati modelul de ciocolata la temperatura camerei pentru a se intari putin. Ea trebuie sa fie si flexibila, pentru a se mula pe tort.


 
5. Puneti grilajul de ciocolata in jurul tortului si bagati la frigider pana cand modelul se ciocolata se intareste complet.


 
6. Scoateti din frigider, indepartati hartia de copt si bucurati-va de un tort cu adevarat special!


Sursa articol si sursa foto: www.olgasflavorfactory.com

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 15 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    rodica filip, 01 iunie 2016

    Am sa incerc si eu.Poate o sa reusesc.

  • Fara foto

    Rodica Ghercoias, 01 decembrie 2014

    F.BUNA IDEEA !! Fiecare e liber sa faca cumm doreste ...maai scurta , maai inalta , grila ..cu fata cu ...spatele !! fiecare dupa cata imaginatie are !! DARRR...hai ! la treaba !! caa...dee. comentarii ...pe unii nu-i intrece nimeni !!

  • Fara foto

    Viorica Apostol, 24 noiembrie 2014

    imi place,de incercat

  • Fara foto

    VIORICA, 24 noiembrie 2014

    imi place

  • Fara foto

    VIORICA, 24 noiembrie 2014

    imi place,de incercat

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 24 noiembrie 2014

    Cat traieste omul....invata ! Multumim !

  • Fara foto

    Sidonia Toncean, 24 noiembrie 2014

    Cat traieste omul....invata ! Multumim !

  • Fara foto

    Dori Violette, 23 noiembrie 2014

    Eu as opta pentru o forma mai ingusta (cat inaltimea tortului, nu sa o depaseasca) pentru a se lipi perfect pe marginea tortului. Ar fi mai estetic, asa cum este seamana cu un tarc de oi :D

  • Fara foto

    Marieta_Pall, 23 noiembrie 2014

    Super tare,imi place, am sa incerc.

  • Fara foto

    Moldovan_Patrascioiu, 22 noiembrie 2014

    Mi se pare grozav.O sa incerc

  • Fara foto

    EU Serban N Bunul, 20 noiembrie 2014

    De ce sa nu rulezi grilajul cu hartia inauntru pentru ca faţa sa nu fie cea plata dinspre hartie? Adica se ruleaza cu hartia inauntru, se ia masura, se scoate grilajul si se intareste la frigider, se scoate hartia dupa care se plaseaza in jurul tortului. Mi se pare mai estetic.

  • Fara foto

    Florentina Latea, 20 noiembrie 2014

    FOARTE TARE

  • Fara foto

    Ramonik Cornelia, 20 noiembrie 2014

    chiar este usor si practic pentru oricine

  • Fara foto

    Alexa Maria, 20 noiembrie 2014

    am sa-ncerc si eu ,neaparat

  • Fara foto

    Dori Dori, 19 noiembrie 2014

    super am sa incerc sigur voi reusi