Secretele fructului Kaki, numit si fructul zeilor - 10 motive ca sa-l consumi

Stiti acele fructe care arata ca niste rosii portocalii si pe care le vedeti prin majoritatea supermarketurilor? Au un nume amuzant, Kaki, dar efectele lor asupra organismului uman sunt de-a dreptul miraculoase. De fapt, fructul Kaki mai este cunoscut si sub numele de persimon, care s-ar traduce prin para lui Dumnezeu sau fructul zeilor. Toti cei care le-au incercat stiu ca au un gust foarte bun, dar putini le cunosc si beneficiile exceptionale pe care le aduc sanatatii. Asadar, iata cateva dintre secretele fructelor zeilor si, in acelasi timp, motive incontestabile de a le consuma cat mai des:

Secretele fructului Kaki, numit si fructul zeilor - 10 motive ca sa-l consumi
1. Fructele Kaki au un continut semnificativ de antioxidanti, fiind cunoscute si ca un aliment anticancer. Astfel, consumul de Kaki poate combate efectele radicalilor liberi responsabili pentru aparitia unor boli degenerative precum cancer, pierderea vederii, imbatranire prematura, boala Parkinson etc.
2. Vei observa ca aceste fructe au un efect benefic si asupra reglarii miscarii intestinale si asupra mentinerii sanatatii sistemului digestiv, datorita fibrelor din pulpa fructului (in 100 g de fruct proaspat se gasesc 3,6 g de fibre).

3. Totodata, fructul Kaki ajuta si la imbunatatirea vederii, datorita complexului de vitamina E, vitamina A si C. In acelasi timp, continutul mare de zeaxantina (un carotenoid) reduce degenerarea maculara si riscul aparitiei cataractei sau a vederii nocturne deficitare.

4. Fiind bogat in magneziu, fructul Kaki ajuta la reglarea metabolismului si combate starile de oboseala.

5. Se spune ca banana este cea mai buna sursa de potasiu, dar un fruct Kaki contine mai mult potasiu decat o banana. Din acest motiv, fructele Kaki sunt recomandate in dieta femeilor insarcintate.

6. De asemenea, fructul Kaki este bogat si in vitaminele din complexul B (acid folic, piridoxina, tiamina etc.), esentiale pentru buna functionare a creierului.

7. Datorita continutului mare de potasiu, este recomandat ca fructul kaki sa fie consumat si de persoanele care sufera de hipertensiune si de cei care doresc sa elimine efectele retentiei de apa.

8. Kaki are si proprietati antiinflamatorii, antitumorale, antiinfectioase si antihemoragice, datorita antioxidantilor polifenolici precum galocatechine, catechine si acidului betulinic.

9. Printre altele, Kaki contine si cupru, care imbunatateste absorbtia fierului si, astfel, favorizeaza producerea de celule rosii.

10. Consumul de fructe Kaki este recomandat si celor care doresc sa-si intareasca sistemul imunitar, datorita cantitatilor mari de vitamina C pe care le contine.

Sursa foto: nutrientrich.com

Sursa articol: nutrientrich.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise