Toamna a venit peste noi si fiecare gospodina se gandeste la ce va avea in camara la iarna. Muraturile nu trebuie sa lipseasca, pentru ca sunt o mancare iesita din comun, merg de minune cu mancarurile grase din timpul iernii, rezista in timp si pastreaza calitatile curative ale legumelor proaspete. In cele ce urmeaza, va dezvaluim secretele muraturilor si tot ce trebuie sa stiti despre ele pentru a nu da gres atunci cand le pregatiti.
- Adaugati 2-3 catei de usturoi, pe langa gustul deosebit, muraturile vor ramane tari.
- Cu cat se va pune mai mult hrean, cu atat muraturile vor fi mai tari.
Totodata, pentru saramura, tineti minte ca la un litru de apa se adauga intre 30 - 65 g de sare grunjoasa. Pentru a verifica daca saramura este destul de concentrata o puteti verifica cu ajutorul unui ou: daca aceasta este indeajuns de concentrata, oul se va ridica la suprafata lichidului.
Pentru muraturile in otet, acesta se va dilua in proportie de 1/3 cu apa.
Inainte de a le pune in saramura, legumele trebuie oparite. De asemenea, dupa oparire, legumele se pun intr-un vas cu apa rece pentru a se raci imediat. Iar apa in care au fost oparite legumele va fi folosita la saramura, deoarece contine multe substante nutritive.
Tineti minte ca dupa ce muraturile au fost oparite, acestea nu mai trebuie sa fie atinse cu mina, pentru a nu le contamina cu bacterii. Se va folosi doar o lingura de lemn bine spalata si oparita.
Este indicat sa adaugati si zahar sau miere de albine in lichidul de umplere a borcanelor.
Conservantele care pot fi folosite la muraturi: marar uscat cu seminte, bucati de hrean taiate in lung sau frunze de hrean, ardei iuti, frunze de telina, foi de dafin, crengute cu frunze de visin, stejar sau coacaze, ardei capia, usturoi.
Castravetii se numara printre cele mai apreciate muraturi. Insa, tineti cont ca cei mai buni castraveti pentru murat sunt cei mici, de culoare inchisa, cu coaja subtire.
Sursa articol: thekitchn.com, culinar.ro
Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasaIncearca o reteta simpla si economica pentru o negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Usor de facut, cu ingrediente...
Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facutRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii