A venit vremea sa preparam visinata! Aceasta bautura alcoolica specific romaneasca, preparata din visine fermentate cu zahar si alcool, e un aperitiv foarte bun la mese festive sau chiar la masa de seara.
Visinata e o bautura de culoare rosie sau roz, foarte aromata (va imprumta aroma alcoolului pe care il folositi – tuica, palinca, vodka), cu un gust dulce, fructat. Daca adaugati si alte fructe sau ingrediente, gustul va fi modificat (vanilie, rom, afine, zmeura etc.)

Iata cum se prepara:


Ingrediente:
5 kg visine, 2 kg zahar, 4 l votca.


Mod de preparare:
Se aleg visine bine coapte, se spala, se scurg si se pun intr-o damigeana, in straturi alternative cu zahar, avand grija ca ultimul strat sa fie de zahar.

Se leaga damigeana la gura cu un tifon impaturit in mai multe straturi si se pune la soare (balcon sau cerdac), pentru macerare, timp de cca 4 saptamini.

Cind s-au macerat bine visinele, formindu-se siropul, se adauga votca si se amesteca compozitia. Se astupa damigeana cu dop de pluta si se lasa la macerat timp de 2 - 3 saptamini, dupa care se strecoara si se pune in sticle.

La servire, se pot adauga in paharele si citeva visine.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 48 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Asigurari Suceava, 09 august 2015

    buna ziua am urmat pasii retetei si mie unu mi-a iesit prea dulce visinata... cum fac sa-i mai tai din dulceata?

  • Fara foto

    Colombina Carmen, 07 iulie 2015

    Superrrrrr

  • Fara foto

    Teroristul Pasnic, 28 iunie 2015

    Ce să mai "aromatizezi" ? Dacă nici vișinată nu are aromă atunci, pe ma'sa, ce băutură mai are aromă !?

  • Fara foto

    Teroristul Pasnic, 28 iunie 2015

    Ca alcoolul de 96° să scoată uleiul din sâmburele de vișină dând senzația de ungere pe gat în ciuda celor 96° trebuie ca după punerea alcoolului să stea acolo,în damigeană, 90 zile. Cât despre cei care pun apă (sacrilegiu) în vișinată sau alcool sub 60° fie nu au băut vișinată adevărată, fie sunt bautori de Cola. Nu uitați să puneți și un baton de scorțișoară la fiecare 2 kg de vișine și un plic de zahăr vanilat la fiecare kg de vișine plus esență de rom,dupa gust.

  • Fara foto

    Rita Baciu, 21 iulie 2014

    Am facut si eu dar nu stiu cum sa o aromatizez !!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Fara foto

    Dan Danny, 02 iulie 2014

    Un alt mod de a prepara o visinata ,zic eu buna suna cam asa :10 kg visine,6 kg cirese negre amarui,5 kg zaharsi si 5 l alcool dublu rafinat de 90 de grade.Modul de preparare este identic ca si la celelalte tipuri de visinata,numai ca le pun intr-un bidon mai mare cca 19 l si pot sa va spun ca e foarte buna ,an de an fac acest procedeu. Modul de pregatire si preparare este identic ca si la celelalte tipuri de visinata

  • Fara foto

    Petrisor Bocioaga, 22 iunie 2014

    corect

  • Fara foto

    Camelia Preunca, 19 iunie 2014

    Scrie clar ca se pune dopul dupa ce se adauga alcoolul. Cum sa fermenteze?

  • Fara foto

    Ortansa Balaban Capraru, 15 iunie 2014

    eu am facut cu alcool dublu rafinat si am spart si samburi,a iesit o nebunie

  • Fara foto

    Maria Urzica, 24 mai 2014

    Daca se astupa ermetic, nu este riscul de a fermenta sau de a se sparge sticla?

  • constanta  proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 20 mai 2010

    O bunatate !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

    Felicitari !

  • Fara foto

    dani, 18 august 2009

    Ca peste tot cate bordeie atatea obicee bune retete, dar va dau una de peste 50-60 de ani de la bunu... neamt de origine. 6kg visine, 3kg zahar, un litru alcool 85%, un litru rom jamaica (pe vremuri era rom adevarat, acum....) si 4-5 litri de secarica sau, daca mai exista, rachiu alb (nu stiu, ca nu locuiesc in tara). Se pun visinile spalate intr-o damigeana de 10 l, zaharul, apoi se scutura damigeana ca sa se imprastie zaharul uniform, se lasa la macerat cam 10-12 zile pana cand zaharul s-a topit complet, avand grija sa nu apuce sa fermenteze, deoarece schimba gustul final. Cand este topit se pune alcoolul si romul - cantitatea trebuie sa acopere visinile -, se lasa 3-4 zile la macerat, dupa care se completeaza cu rachiu alb (care nu are gust cum are tuica) - noi nu o trageam de pe visine pana...nu mai era. Uneori mai completa bunu, dar punand ceva sirop de visine facut in casa. Legat de vanilie sau samburi sparti, e doar o problema de optiuni. Felicitari tuturor!

  • Fara foto

    Costiniuc Margareta Rolanda, 18 august 2009

    Cu visinile din visinata, se face un tort "mascota" escelent!

  • Fara foto

    consuela mocanu, 07 august 2009

    Super buna, mai ales sa fie si rece.

  • Fara foto

    ella, 07 august 2009

    Sa adaugati si esenta de migdale !!!!

  • Fara foto

    diana kintsch, 04 august 2009

    Si mie imi place visinata, e usor de facut si e e foarte buna daca ii adaugi pe langa alcoolul folosit si rom, sau chiar fiole cu esenta de rom.

  • Fara foto

    LIVIA RUS (Chef de cuisine) , 02 august 2009

    E bine, dar daca adaugi si un pumn de samburi de visine sfaramati sau cativa samburi de caise tocati ,obti un gust inconfundabil amarui si delicios,eu umplu o damigeana de 10 litri cu 5 kg de visine .1 kg de zahar ,samburii de mai sus ,1,5l alcool,apoi votca sau tuica si se sigileaza pana la Craciun ,bei si in somn mmmmmmmmmmmm!!!!!!!

  • cely snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 august 2009

    Eu folosesc siropul de visine la prepararea serbetului, pentru insiroprea torturilor, sau a foilor de prajituri. Super

  • Fara foto

    iustin, 29 iulie 2009

    Da, bravo, e super.

  • Fara foto

    Ioana Melcea, 27 iulie 2009

    Am gresit la primul vot, deci este de 5 stele. Eu mai sparg si samburii de visine (chiar daca este foarte greu, si ii da o aroma absolut speciala, pe langa un pahar de zmeura.

  • Fara foto

    mircea, 26 iulie 2009

    Eu am lasat la macerat 4-5 zile, dupa care am pus rachiu f. vechi din vin in loc de vodca. Se consuma numai la craciun. Daca lasi la macerare cateva saptamani, garantat apar si ceva viermisori.

  • Fara foto

    Adrian T., 26 iulie 2009

    Daca inainte de a servi un paharel, se adauga putin suc de lamaie sau hellas si doua cuburi de gheata, sa vezi visinata... Pofta buna!

  • Fara foto

    livia c., 25 iulie 2009

    Exact in acelasi mod fac ,si eu, visinata.Eu ami adaug vanilie deoarece ii da un gust special. Este foarte buna si foarte apreciata de cei care o gusta.

  • Fara foto

    MIHAI%=, 25 iulie 2009

    Este poate cea mai buna bautura de casa, in afara bineinteles de palinca adevarata. Visinele sa fie bine coapte. O mentiune insa: sa nu bei mult, pentru ca te doare capul

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 24 iulie 2009

    O bautura buna,de visine nu mai zic,sunt si ele foarte gustoase.

  • Fara foto

    adela adam (Bucatar) , 24 iulie 2009

    Si noi facem visinata, dar inainte de a pune vodka punem un litru de alcool pentru a le mentine tari. Visinele ramanand cu alcoolul si vodka in damigeanu, noi le strecuram.

  • Fara foto

    ramona cerasela, 24 iulie 2009

    Sint invidioasa cind vad retete cu cantitati exacte! Nu fac visinata cu masuri (ca nici o mincare dealtfel, cu exceptia prajiturilor mai elaborate), totul dupa ochi. Ciresele amare dau foarte bine in visinata, intr-adevar, intensifica atit culoarea cit si aroma migdalata, iar alcoolul pun din cel rafinat, imi pare rau, dar tot la libera apreciere, oricum nu vreau sa aud de tuica, ii modifica gustul. Si sincera sa fiu, mi s-a mai intimplat sa fac si o a doua extractie pe aceleasi fructe, daca siropul fusese deosebit de concentrat.

  • lizz

    lizz (Chef de cuisine) , 24 iulie 2009

    E minunata visinata. Eu si sotul meu, servim mai mereu un strop inainte de masa. Bine, un strop eu... mai multi el :) Pentru ca noi primim de la parinti de la tara mai tot timpul anului rachiu, si visine nu se gasesc... folosesc sirop natural (zic ei pe eticheta) din visine. Si pun o parte sirop si o parte rachiu. Nu se compara cu visinata facuta din visine, dar e bun tare si asa. Tot cu gheata prefer si eu.

  • Fara foto

    Dorina, 24 iulie 2009

    Incercati sa zdrobiti cativa samburi de visine, si sa-i lasati la macerat impreuna cu visinele !!!!!!!

  • Fara foto

    ,okka, 24 iulie 2009

    Mie imi place visinata un pic mai dulce asa k am adaugat,la sfarsit, o sticla de 750ml de sirop de visine din comert,asta la sticla de 5l de visinata cu tot cu visine.E delicioasa,asa mai pt doamne,mai dulce.

  • Fara foto

    irina, 24 iulie 2009

    La 5 kg de visinata se pun cam 2 l de alcool rafinat sau dublu rafinat, dar este foarte scump. La Cora era cam in jur de 50 lei litrul. Insa se pune alcool peste visinata pentru ca visinile sa ramana intregi sa nu se macereze. Dupa ce se topeste zaharul, se adauga alcoolul. Se mai lasa sa se intareasca visinile, apoi se adauga tuica sau vodca, fiecare ce are. Eu am pus tuica de tara foarte tare, apoi am adaugat tuica un pic mai slaba. Atentie! Alcoolul rafinat va fi foarte tare, se va pune vodca ca sa se poate bea. Eu am tinut siropul la rece, in pivnita si mai amestecam sticla cand si cand pentru a se topi zaharul, fiindca era foarte cald si se putea acri siropul. Are si el un termen limita pentru a se tine dupa ce s-a topit.

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 24 iulie 2009

    Si eu am facut visinata dar eu am facut in cantitati mici la 11/2 kg de visine am pus un 1kg de zahar am lasat intr-un borcan mare de muraturi inchis ermetic 2 saptamini si dupa aceea am adaugat 1litru de alcool 96% si la-m lasat in frigider la rece. La noi este foarte cald si nu vreau ca visinata sa se strice.

  • Fara foto

    sebi, 24 iulie 2009

    Multumesc pt reteta! O sa incerc. Am mai facut dar am pus tuica de prune 45 am grade dar nu este asa de buna ca si cu alcool dublu rafinat. Am mai auzit ca se poate pune si un pic de sirop de visine. Nu recomand tuica Felicitari

  • Fara foto

    Alberto (Maestru bucatar) , 24 iulie 2009

    Cand macereaza nu se acreste si isi pierde din calitati ?Am facut si eu anul asta o afinata , dar am lasat cam 3 zile zaharul pana s-a topit apoi am adaugat votka.Cred ca in felul asta se pastreaza mai mult din propietatile curative ale afinei . Va rog sa-mi spuneti daca am facut bine.

  • Fara foto

    pedro, 24 iulie 2009

    La trei litri de compozitie adaugati 0.5l de rom si cca 10-12 samburi de caise pisati. Va iesi un florio de casa adevarat

  • Fara foto

    silvia, 24 iulie 2009

    Stie cineva, in loc de vodca, cit alcool si de cite grade se pune la 5 kg de visine ?

  • Fara foto

    Elisav Georga, 24 iulie 2009

    Se lasaa visinele la macerat pina se formeaza sucul ,se adauga 2 litri de alcool rafinat se mai lasa 2 saptamani si atunci venim cu votca !!! de ce se pune alcool ?

  • Fara foto

    Maros (Bucatar) , 23 iulie 2009

    Buna seara ! Eu am intrat deja in repriza a II a, visine alcool ingrediente se afla la macerat. Mai dureaza cateva zile si va trece printr-o scurta filtrare, dupa care SA Traiti !!! Hic !!! Ce nu am reusit sa adaug, sunt ciresele amare si zmeura (asa cum am gasit pe net intr-o reteta), iar batonul de vanilie este tare SCUMP, de ce oare? Sa mai umble si ei la preturi sa ne permitem luxul de a cumpara un baton de vanilie (un pliculet cu 1-2 batoane este aprox 10-12 RON in supermarketuri, singurul loc unde ai sanse sa gasesti acest produs). Spor, cu toate ca acest subiect a sosit tarziu, visinele aproape s-au epuizat. Noroc !!!

  • Fara foto

    Stoian Dorina, 23 iulie 2009

    Sunt sigura ca toate retetele sunt bune,o scriu pe a mea.La 1kg visine se pun 800g zahar,se lasa 7 zile la macerat(la caldura dar nu in soare)apoi se strecoara siropul care se amesteca cu 500 ml alcool si 500 ml rom de calitate,daca pare prea tare se poate mari doza de rom si scade alcoolul.Peste visinele ramase se pune zahar,alcool si apa casa se poata folosi la prajitura.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 23 iulie 2009

    Tot in acest fel o prepar si eu dar la 10 kg visine pun 1 kg de cirese negre.

  • CARMEN DIACONESCU

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 iulie 2009

    Anul acesta fac si eu afinata,si o sa va fac si poze si o sa expun aici pe site.Felicitari pentru articol.

  • zana b.

    zana b. (Chef de cuisine) , 23 iulie 2009

    In acelasi mod am facut si eu visinata,dar cu mai putin alcool,mai slabuta,ca ne ia de cap.

  • Fara foto

    irina, 23 iulie 2009

    Incercati sa puneti la aproximativ 3 kg de visinata, jumatate de coniac sau 1 litru. (oricum dupa buget) Pe mine m-a invatat o matusa de la tara si intr-adevar are alt gust. Visinata va fi mai aromata.

  • samoila tudorel

    samoila tudorel (Chef de cuisine) , 23 iulie 2009

    Mama o prepara identic, vechimea visinatei ajungea si la 20 de ani. Vechimea aceasta o avea visinata cand sora mea era in pragul casatoriei. Acum prepara cumnata mea. Eu si prietena mea (Mihaela) nu consumam deloc alcool.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 iulie 2009

    O bunatate...Eu adaug in plus putin sirop de visine..,da o aroma si un gust mai aparte...

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 23 iulie 2009

    Este o bautura fina,la indemana oricui sa o prepare,fara prea mult efort.Si mie imi place sa adaug cuburi de gheata.

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 23 iulie 2009

    Eu pun o cantitate mai mica de alcool la 5 kg de visine si este foarte buna.La servire, imi place sa adaug si cateva cuburi de gheata (pt mine).