A venit vremea sa preparam visinata! Aceasta bautura alcoolica specific romaneasca, preparata din visine fermentate cu zahar si alcool, e un aperitiv foarte bun la mese festive sau chiar la masa de seara.
Visinata e o bautura de culoare rosie sau roz, foarte aromata (va imprumta aroma alcoolului pe care il folositi – tuica, palinca, vodka), cu un gust dulce, fructat. Daca adaugati si alte fructe sau ingrediente, gustul va fi modificat (vanilie, rom, afine, zmeura etc.)
Iata cum se prepara:
Ingrediente:
5 kg visine, 2 kg zahar, 4 l votca.
Mod de preparare:
Se aleg visine bine coapte, se spala, se scurg si se pun intr-o damigeana, in straturi alternative cu zahar, avand grija ca ultimul strat sa fie de zahar.
Se leaga damigeana la gura cu un tifon impaturit in mai multe straturi si se pune la soare (balcon sau cerdac), pentru macerare, timp de cca 4 saptamini.
Cind s-au macerat bine visinele, formindu-se siropul, se adauga votca si se amesteca compozitia. Se astupa damigeana cu dop de pluta si se lasa la macerat timp de 2 - 3 saptamini, dupa care se strecoara si se pune in sticle.
La servire, se pot adauga in paharele si citeva visine.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii