A venit vremea sa preparam visinata! Aceasta bautura alcoolica specific romaneasca, preparata din visine fermentate cu zahar si alcool, e un aperitiv foarte bun la mese festive sau chiar la masa de seara.
Visinata e o bautura de culoare rosie sau roz, foarte aromata (va imprumta aroma alcoolului pe care il folositi – tuica, palinca, vodka), cu un gust dulce, fructat. Daca adaugati si alte fructe sau ingrediente, gustul va fi modificat (vanilie, rom, afine, zmeura etc.)
Iata cum se prepara:
Ingrediente:
5 kg visine, 2 kg zahar, 4 l votca.
Mod de preparare:
Se aleg visine bine coapte, se spala, se scurg si se pun intr-o damigeana, in straturi alternative cu zahar, avand grija ca ultimul strat sa fie de zahar.
Se leaga damigeana la gura cu un tifon impaturit in mai multe straturi si se pune la soare (balcon sau cerdac), pentru macerare, timp de cca 4 saptamini.
Cind s-au macerat bine visinele, formindu-se siropul, se adauga votca si se amesteca compozitia. Se astupa damigeana cu dop de pluta si se lasa la macerat timp de 2 - 3 saptamini, dupa care se strecoara si se pune in sticle.
La servire, se pot adauga in paharele si citeva visine.
Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici.
Sarmale cu varza dulce in vas de lutRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii