Fin, aromat, plin de gust, vanatul este nu fara motiv considerat de cei mai rafinati dintre bucatari ca fiind cea mai veche mancare sofisticata. Cine nu a indraznit pana acum sa pregateasca cel putin un meniu din carne de vanat poate incerca toamna cand alegerile sunt cele mai variate.
Prima intrebare pe care trebuie sa v-o puneti atunci cand v-ati hotarat sa gatiti vanat este de unde puteti cumpara carne proaspata. Nimic mai simplu, in marile orase puteti gasi magazine specializate in vanzarea carnii de vanat dar gasiti chiar si in hipermarket-uri raione specializate unde oferta este din ce in ce mai variata.
Vanatul se imparte destul de simplu in vanat cu blana si pasari. In ceea ce priveste gustul cele mai bune carnuri sunt cele de cerb, mistret si iepure avand un gust pregnant dar puteti alege carnea de pasare sau cea de caprioara pentru va delecta gustul cu o textura fina.
Atunci cand cumparati vanat nu uitati sa intrebati cand a fost prins pentru ca gustul carnii vanatului cu blana este desavarsit abia dupa zece zile, pasarile fiind bogate in savoare dupa cinci zile.
Vanatul puncteaza nu doar la gust dar este si foarte sanatos. Acesta contine in special albumina, mult mai putina grasime decat carnea traditionala si foarte bogat in minerale cum ar fi potasiu sau fier. In plus, carnea de vanat este usor digerabila.
Prepararea vanatului este o arta pe care o puteti stapani usor. Trebuie doar sa alegeti reteta pe care doriti sa o incercati, sa o combinati dupa gustul dumneavoastra si sa urmati cateva sfaturi simple. Nu va faceti griji, carnea de vanat poate fi combinata variat pastrandu-si unicitatea si gustul personalizat.
Sfaturi pentru preparerea vanatului:
Pentru ca gustul carnii sa fie cat mai bine prins incercati ca inainte cu 48 de ore de preparare sa marinati vanatul intr-un sos de vin rosu, otet sau unt. Inainte de preparare clatiti carnea si lasati-o sa se zvante.
Puteti cresta carnea si o puteti impana cu bucati de slanina sau bucati de ceapa si usturoi. Nu o sarati decat ulterior prajirii si folositi sare gronjoasa pentru a nu-si pierde din suculenta. Cand prajiti nu uitati sa incingeti mai intai uleiul astfel incat carnea sa se rumeneasca si sa prinda crusta.
Adaugati doua trei linguri de rom sau vin in timpul prajirii pentru ca acesta va conserva foarte bine gustul si va creea un sos delicios.
Pasarile pot fi sarate si asezonate din interior. Daca v-ati hotarat sa o gatiti la cuptor incercati sa o umpleti, nu excesiv, cu diferite legume. Vanatul se potriveste foarte bine cu ciupercile asa ca fiti generosi cu acestea in combinatie de legume pe care o faceti.
Puneti felii de slanina peste pasare inainte de a o pune in cuptor.
Serviti carnea imediat dupa ce o gatiti cu un vin rosu sec.
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii