Secretul sosului Tabasco

Sosul Tabasco e, probabil, cel mai popular sos picant din lume, vandut in peste 160 de tari. Cel mai interesant lucru e ca e facut doar din trei ingrediente!

Secretul sosului Tabasco

Sosul Tabasco e facut de o singura companie, care are si trademark pe aceasta denumire. Reteta a fost creata de fondatorul acestei companii, Edmund McIlhenny, in 1868. Un prieten de-al sau care se intorcea din Mexic ii daduse cadou cativa ardei iuti si, cum acestia i-au placut, iar felurile de mancare sudiste i se pareau plictisitoare si lipsite de gust, lui Edmund i-a venit ideea de a crea un nou sos iute. Pana la urma, a ajuns sa comercializeze sosul inventat de el si sa fondeze compania McIlhenny.

Sosul Tabasco din ziua de astazi se face inca dupa reteta inventata de Edmund. Deci, care sunt cele trei ingrediente de care va spuneam? Deja am mentionat ardeii iuti, iar restul sunt sarea si otetul.

Trebuie alesi ardei iuti cat mai proaspeti si trebuie pisati bine, pana devin ca o pasta. Reteta industriala spune ca pasta trebuie acoperita in sare si tinuta in butoaie cativa ani, apoi adaugandu-i-se otet si plecand spre rafturile din magazine. Totusi, daca vrei sa prepari sos Tabasco acasa, poti sa sari peste etapa de 3 ani si sa procedezi altfel. Adauga ardeii pisati (400 gr) in otet (2 cesti) si fierbe-i la foc mediu. Adauga si sare (2 lingurite) si mai lasa-i cinci minute. Ia vasul de pe foc, asteapta pana se raceste si adauga compozitia in blender. Dupa ce se omogenizeaza, se pune intr-un vas de sticla si se pastreaza la frigider cam 2 saptamani pana cand se poate consuma. Daca vrei un gust desavarsit si ai rabdare, poti sa astepti chiar cateva luni.

Ai grija totusi, sosul Tabasco are reputatia de a fi printre cele mai picante sosuri din lume! Consuma cu moderatie!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi turcesti cu susan - Simit

Covrigi turcesti cu susan - Simit

Reteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...

Covrigi turcesti cu susan - Simit
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele in apa rece.

Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta
Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise

Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise

Foi: Intr-un bol se pun ouale impreuna cu zaharul.

Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor