Maioneza este un ingredient pentru multe feluri de mancare, de la salata de boeuf la unele torturi de ciocolata

De asemenea, cartofii prajiti sunt mult mai gustosi atunci cand pui peste ei un pic de maioneza. 

Insa, cea mai buna si sanatoasa maioneza este cea facuta in casa.

Pentru a va convinge de acest lucru va oferim reteta lui Jamie Oliver, care este gata in doar 5 minute. 

Ingrediente:
 
2 galbenusuri de ou
2 linguri de mustar de Dijon
250 ml de ulei de masline
250 ml de ulei de floarea soarelui
1-2 linguri de otet balsamic alb 
½ de lamaie
sare de mare
 
Mod de preparare:

Secretul maionezei perfecte sta in modul de preparare, dar si in folosirea a doua tipuri de ulei (sau chiar mai multe). 

Intr-un bol se bat galbenusurile cu cele doua linguri de mustar de Dijon.

Apoi, sa adauga uleiul (cele 250 de ml de ulei de floarea soarelui). Insa, pentru a nu se taia maioneza, acesta se adauga putin cate putin, in timp ce se amesteca constant. Dupa ce compozitia s-a ingrosat un pic, se adauga si otetul, care va subtia si decolora emulsia.

Se adauga si restul de ulei (cele 250 de ml de ulei de masline), tot putin cate putin si amestecand constant.

La final se pune si zeama de lamaie si sarea de mare, amestecand foarte bine. 

Maioneza obtinuta astfel se pune intr-un borcan sterilizat si se poate pastra in frigider timp de mai bine de o saptamana.

Sursa articol: jamieoliver.com
Sursa foto: theguardian.com

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Roxana Popescu, 03 decembrie 2015

    MMM ! Yammi ! Mama face o maioneza exceptionala. MMMM!

  • Fara foto

    danavoicu, 23 octombrie 2015

    numai din galbenusuri crude?