Maioneza este un ingredient pentru multe feluri de mancare, de la salata de boeuf la unele torturi de ciocolata. De asemenea, cartofii prajiti sunt mult mai gustosi atunci cand pui peste ei un pic de maioneza. Insa, cea mai buna si sanatoasa maioneza este cea facuta in casa. Pentru a va convinge de acest lucru va oferim reteta lui Jamie Oliver, care este gata in doar 5 minute.
250 ml de ulei de masline
250 ml de ulei de floarea soarelui
sare de mare
Secretul maionezei perfecte sta in modul de preparare, dar si in folosirea a doua tipuri de ulei (sau chiar mai multe).
Intr-un bol se bat galbenusurile cu cele doua linguri de mustar de Dijon.
Apoi, sa adauga uleiul (cele 250 de ml de ulei de floarea soarelui). Insa, pentru a nu se taia maioneza, acesta se adauga putin cate putin, in timp ce se amesteca constant. Dupa ce compozitia s-a ingrosat un pic, se adauga si otetul, care va subtia si decolora emulsia.
Se adauga si restul de ulei (cele 250 de ml de ulei de masline), tot putin cate putin si amestecand constant.
La final se pune si zeama de lamaie si sarea de mare, amestecand foarte bine.
Maioneza obtinuta astfel se pune intr-un borcan sterilizat si se poate pastra in frigider timp de mai bine de o saptamana.
Sursa articol: jamieoliver.com
Sursa foto: theguardian.com

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii