Secretul unei maioneze perfecte - reteta lui Jamie Oliver, gata in 5 minute

Maioneza este un ingredient pentru multe feluri de mancare, de la salata de boeuf la unele torturi de ciocolata.  De asemenea, cartofii prajiti sunt mult mai gustosi atunci cand pui peste ei un pic de maioneza.  Insa, cea mai buna si sanatoasa maioneza este cea facuta in casa. Pentru a va convinge de acest lucru va oferim reteta lui Jamie Oliver, care este gata in doar 5 minute. 

Secretul unei maioneze perfecte - reteta lui Jamie Oliver, gata in 5 minute

Ingrediente:
2 galbenusuri de ou
2 linguri de mustar de Dijon

250 ml de ulei de masline

250 ml de ulei de floarea soarelui

1-2 linguri de otet balsamic alb
½ de lamaie

sare de mare

Mod de preparare:

Secretul maionezei perfecte sta in modul de preparare, dar si in folosirea a doua tipuri de ulei (sau chiar mai multe).

Intr-un bol se bat galbenusurile cu cele doua linguri de mustar de Dijon.

Apoi, sa adauga uleiul (cele 250 de ml de ulei de floarea soarelui). Insa, pentru a nu se taia maioneza, acesta se adauga putin cate putin, in timp ce se amesteca constant. Dupa ce compozitia s-a ingrosat un pic, se adauga si otetul, care va subtia si decolora emulsia.

Se adauga si restul de ulei (cele 250 de ml de ulei de masline), tot putin cate putin si amestecand constant.

La final se pune si zeama de lamaie si sarea de mare, amestecand foarte bine.

Maioneza obtinuta astfel se pune intr-un borcan sterilizat si se poate pastra in frigider timp de mai bine de o saptamana.

Sursa articol: jamieoliver.com

Sursa foto: theguardian.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise