Sfaturi pentru congelarea aluatului de cookies

Celebrele fursecuri americane au reusit sa ne cucereasca inimile multora dintre noi. Noi, cel putin, suntem innebuniti dupa acele cookies crocante si aromate, numai bune de savurat alaturi de un ceai cald. Reteta este simpla, nu necesita multe ingrediente si nici nu este costisitoare. Mai mult de atat, aluatul din care sunt facute aceste delicii poate fi pastrat fara probleme la congelator si folosit oricand te napadeste pofta de niste fursecuri delicioase.  

Sfaturi pentru congelarea aluatului de cookies

Ai nevoie de:

-aluat pentru cookies (reteta aici)
-hartie de copt
-pungi cu inchidere ermetica

1. Pentru a se congela perfect si a se pastra bine, este necesar sa formezi bilutele de aluat, exact ca si cand le-ai pune in tava la copt. Nu trebuie sa fie foarte mari, cam cat marimea unei nuci.

2. Bilutele de aluat trebuie asezate pe un platou sau intr-o tava acoperita cu hartie de copt si bagate la congelator pana cand ingheata (cel putin 6 ore sau peste noapte). Atentie, insa: bilutele de aluat trebuie puse la distanta una fata de cealalta, pentru a evita lipirea lor atunci cand ingheata.

3. Dupa ce bilutele de aluat au inghetat, nu mai trebuie decat sa le transferi in pungi inchise ermetic, in fiecare punga punand cantitatea pe care aproximezi ca o folosesti o data. Pungutele pot fi pastrate la congelator pana la 3 luni.

Sa le savurati cu placere oricand aveti pofta! :-)

Sursa articol si sursa foto: www.thekitchn.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa

Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa

Incanta-ti familia si prietenii cu o reteta traditionala de branzoaice sau poale-n brau. Aceasta reteta simpla si gustoasa va...

Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Ficatei de pui cu ceapa verde si rosii cherry in unt

Ficatei de pui cu ceapa verde si rosii cherry in unt

Ficatei de pui cu ceapa verde si rosii cherry in unt
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise