Celebrele fursecuri americane au reusit sa ne cucereasca inimile multora dintre noi. Noi, cel putin, suntem innebuniti dupa acele cookies crocante si aromate, numai bune de savurat alaturi de un ceai cald.

Reteta este simpla, nu necesita multe ingrediente si nici nu este costisitoare. Mai mult de atat, aluatul din care sunt facute aceste delicii poate fi pastrat fara probleme la congelator si folosit oricand te napadeste pofta de niste fursecuri delicioase.
 
Ai nevoie de:
 
-aluat pentru cookies (reteta aici)
-hartie de copt
-pungi cu inchidere ermetica
 
1. Pentru a se congela perfect si a se pastra bine, este necesar sa formezi bilutele de aluat, exact ca si cand le-ai pune in tava la copt. Nu trebuie sa fie foarte mari, cam cat marimea unei nuci.
 
2. Bilutele de aluat trebuie asezate pe un platou sau intr-o tava acoperita cu hartie de copt si bagate la congelator pana cand ingheata (cel putin 6 ore sau peste noapte). Atentie, insa: bilutele de aluat trebuie puse la distanta una fata de cealalta, pentru a evita lipirea lor atunci cand ingheata.
 
3. Dupa ce bilutele de aluat au inghetat, nu mai trebuie decat sa le transferi in pungi inchise ermetic, in fiecare punga punand cantitatea pe care aproximezi ca o folosesti o data. Pungutele pot fi pastrate la congelator pana la 3 luni.

Sa le savurati cu placere oricand aveti pofta! :-)

Sursa articol si sursa foto: www.thekitchn.com
 
 

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto
  • Fara foto

    Marieta_Pall, 29 noiembrie 2014

    Multumesc,nu am congelat niciodata aluat,dar in\mi place ideea,e minunat sa ai la indemana cand ai nevoie.