Va prezentam o reteta deosebita cu somon, din bucataria europeana fusion. Sosul cu ciocolata alba este inedit, insa se potriveste de minune cu somonul, facandu-l mai sofisticat.
Pentru patru portii
Ingrediente
Pentru sos:
3 linguri de unt
3 lingurite de faina
1 ceasca cu supa de peste
6 lingurite de suc de lamaie proaspat
60 g de ciocolata alba
1 lingura de boabe de piper verde (sau piper rosu)
Pentru friptura:
2 linguri de unt
1 kg de file de somon, portionat in patru bucati
sare si piper
Mod de preparare
Intai preparati sosul de ciocolata alba, apoi gatiti somonul:
1. Topiti 3 linguri de unt intr-o tigaie mica la fos mediu.
2. Cand untul s-a topit, adaugati faina si amestecati bine.
3. Adaugati supa de peste (puteti folosi si apa plus pudra sau un cub de concentrat), amestecand constant pentru a incorpora si gati faina.
4. Lasari sosul sa fiarba la foc mic pentru aproximativ 15 minute, amestecati in mod regulat.
5. Adaugati sucul de lamaie, ciocolata alba (tocata/taiata bucatele inainte) si boabele de piper.
6. Adaugati sare dupa gust.
7. Topiti 2 linguri de unt intr-o tigaie non-aderenta la foc mediu.
8. Gatiti bucatile de somon pentru aproximativ cinci minute pe fiecare parte, pana ce s-a rumenit. Adaugati sare si piper dupa gust.
9. Serviti somonul cu orez, sos de ciocolata alba si sparanghel sau broccoli.
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajCarnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant.
Rulada de miel umpluta cu legumeDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii