Va prezentam o reteta deosebita cu somon, din bucataria europeana fusion. Sosul cu ciocolata alba este inedit, insa se potriveste de minune cu somonul, facandu-l mai sofisticat.
Pentru patru portii
Ingrediente
Pentru sos:
3 linguri de unt
3 lingurite de faina
1 ceasca cu supa de peste
6 lingurite de suc de lamaie proaspat
60 g de ciocolata alba
1 lingura de boabe de piper verde (sau piper rosu)
Pentru friptura:
2 linguri de unt
1 kg de file de somon, portionat in patru bucati
sare si piper
Mod de preparare
Intai preparati sosul de ciocolata alba, apoi gatiti somonul:
1. Topiti 3 linguri de unt intr-o tigaie mica la fos mediu.
2. Cand untul s-a topit, adaugati faina si amestecati bine.
3. Adaugati supa de peste (puteti folosi si apa plus pudra sau un cub de concentrat), amestecand constant pentru a incorpora si gati faina.
4. Lasari sosul sa fiarba la foc mic pentru aproximativ 15 minute, amestecati in mod regulat.
5. Adaugati sucul de lamaie, ciocolata alba (tocata/taiata bucatele inainte) si boabele de piper.
6. Adaugati sare dupa gust.
7. Topiti 2 linguri de unt intr-o tigaie non-aderenta la foc mediu.
8. Gatiti bucatile de somon pentru aproximativ cinci minute pe fiecare parte, pana ce s-a rumenit. Adaugati sare si piper dupa gust.
9. Serviti somonul cu orez, sos de ciocolata alba si sparanghel sau broccoli.
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatPrajitura cu foi de napolitana si crema de cacao. Un desert fara coacere, usor de facut, perfect pentru orice ocazie....
Prajitura cu foi de napolitana si crema de cacao . Un desert fara coacere, delicios si usor de facutDescopera o reteta rapida, economica si delicioasa de tocanita simpla de vinete. Perfecta pentru o masa sanatoasa, aceasta...
Tocanita simpla de vinete. Reteta rapida, economica si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii