Somon cu sos de ciocolata alba

Va prezentam o reteta deosebita cu somon, din bucataria europeana fusion. Sosul cu ciocolata alba este inedit, insa se potriveste de minune cu somonul, facandu-l mai sofisticat.

Somon cu sos de ciocolata alba

Pentru patru portii

Ingrediente

Pentru sos:

3 linguri de unt

3 lingurite de faina

1 ceasca cu supa de peste

6 lingurite de suc de lamaie proaspat

60 g de ciocolata alba

1 lingura de boabe de piper verde (sau piper rosu)

Pentru friptura:

2 linguri de unt

1 kg de file de somon, portionat in patru bucati

sare si piper

Mod de preparare

Intai preparati sosul de ciocolata alba, apoi gatiti somonul:

1. Topiti 3 linguri de unt intr-o tigaie mica la fos mediu.

2. Cand untul s-a topit, adaugati faina si amestecati bine.

3. Adaugati supa de peste (puteti folosi si apa plus pudra sau un cub de concentrat), amestecand constant pentru a incorpora si gati faina.

4. Lasari sosul sa fiarba la foc mic pentru aproximativ 15 minute, amestecati in mod regulat.

5. Adaugati sucul de lamaie, ciocolata alba (tocata/taiata bucatele inainte) si boabele de piper.

6. Adaugati sare dupa gust.

7. Topiti 2 linguri de unt intr-o tigaie non-aderenta la foc mediu.

8. Gatiti bucatile de somon pentru aproximativ cinci minute pe fiecare parte, pana ce s-a rumenit. Adaugati sare si piper dupa gust.

9. Serviti somonul cu orez, sos de ciocolata alba si sparanghel sau broccoli.

Sursa foto.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi