Va prezentam o reteta deosebita cu somon, din bucataria europeana fusion. Sosul cu ciocolata alba este inedit, insa se potriveste de minune cu somonul, facandu-l mai sofisticat.

Pentru patru portii

Ingrediente
Pentru sos:
3 linguri de unt
3 lingurite de faina
1 ceasca cu supa de peste
6 lingurite de suc de lamaie proaspat
60 g de ciocolata alba
1 lingura de boabe de piper verde (sau piper rosu)

Pentru friptura:
2 linguri de unt
1 kg de file de somon, portionat in patru bucati
sare si piper

Mod de preparare
Intai preparati sosul de ciocolata alba, apoi gatiti somonul:
1. Topiti 3 linguri de unt intr-o tigaie mica la fos mediu.
2. Cand untul s-a topit, adaugati faina si amestecati bine.
3. Adaugati supa de peste (puteti folosi si apa plus pudra sau un cub de concentrat), amestecand constant pentru a incorpora si gati faina.
4. Lasari sosul sa fiarba la foc mic pentru aproximativ 15 minute, amestecati in mod regulat.
5. Adaugati sucul de lamaie, ciocolata alba (tocata/taiata bucatele inainte) si boabele de piper.
6. Adaugati sare dupa gust.
7. Topiti 2 linguri de unt intr-o tigaie non-aderenta la foc mediu.
8. Gatiti bucatile de somon pentru aproximativ cinci minute pe fiecare parte, pana ce s-a rumenit. Adaugati sare si piper dupa gust.
9. Serviti somonul cu orez, sos de ciocolata alba si sparanghel sau broccoli.

Sursa foto.

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto
  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 29 martie 2011

    Pacat de peste!

  • Fara foto

    Gourmand (Bucatar) , 25 februarie 2011

    Ciocolata face Mincarea asta si la Oamenii care nu mänincä cu pläcere Somon, mai accesibilä. Ia Gustul äla de Peste un pic...

  • Fara foto

    Liviu (Bucatar sef) , 20 februarie 2011

    Prostii!!Ori este somon,...ori desert!

  • Fara foto

    loredana (Bucatar) , 19 februarie 2011

    ARATA BINE DAR E SI GUSTOS.

  • simha

    simha (Chef de cuisine) , 19 februarie 2011

    Mi se pare foarte rafinata reteta asta si imi propun sa o si gatesc curand. A fost ideia ta?