Va prezentam o reteta deosebita cu somon, din bucataria europeana fusion. Sosul cu ciocolata alba este inedit, insa se potriveste de minune cu somonul, facandu-l mai sofisticat.

Pentru patru portii

Ingrediente
Pentru sos:
3 linguri de unt
3 lingurite de faina
1 ceasca cu supa de peste
6 lingurite de suc de lamaie proaspat
60 g de ciocolata alba
1 lingura de boabe de piper verde (sau piper rosu)

Pentru friptura:
2 linguri de unt
1 kg de file de somon, portionat in patru bucati
sare si piper

Mod de preparare
Intai preparati sosul de ciocolata alba, apoi gatiti somonul:
1. Topiti 3 linguri de unt intr-o tigaie mica la fos mediu.
2. Cand untul s-a topit, adaugati faina si amestecati bine.
3. Adaugati supa de peste (puteti folosi si apa plus pudra sau un cub de concentrat), amestecand constant pentru a incorpora si gati faina.
4. Lasari sosul sa fiarba la foc mic pentru aproximativ 15 minute, amestecati in mod regulat.
5. Adaugati sucul de lamaie, ciocolata alba (tocata/taiata bucatele inainte) si boabele de piper.
6. Adaugati sare dupa gust.
7. Topiti 2 linguri de unt intr-o tigaie non-aderenta la foc mediu.
8. Gatiti bucatile de somon pentru aproximativ cinci minute pe fiecare parte, pana ce s-a rumenit. Adaugati sare si piper dupa gust.
9. Serviti somonul cu orez, sos de ciocolata alba si sparanghel sau broccoli.

Sursa foto.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto
  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 29 martie 2011

    Pacat de peste!

  • Fara foto

    Gourmand (Bucatar) , 25 februarie 2011

    Ciocolata face Mincarea asta si la Oamenii care nu mänincä cu pläcere Somon, mai accesibilä. Ia Gustul äla de Peste un pic...

  • Fara foto

    Liviu (Bucatar sef) , 20 februarie 2011

    Prostii!!Ori este somon,...ori desert!

  • Fara foto

    loredana (Bucatar) , 19 februarie 2011

    ARATA BINE DAR E SI GUSTOS.

  • simha

    simha (Chef de cuisine) , 19 februarie 2011

    Mi se pare foarte rafinata reteta asta si imi propun sa o si gatesc curand. A fost ideia ta?