O masa perfecta pe timp de vara este una care sare direct din frigider in farfurie, cu o oprire pe gratar sau intr-o tigaie cu grill. O friptura de vita asezonata cu sare si piper sau o vanata coapta cu o salata langa. Dar ce se intampla daca vrei ceva in plus? Ce spui de un sos?

Noi iti recomandam unul absolut delicios, care se face din doar trei ingrediente, dar care merge pe absolut orice mancare la gratar, fie ea friptura de vita, pui, burger sau legume. In plus, acest sos nici nu trebuie gatit! Doar amesteci cele trei ingrediente si e gata! Ti-am starnit curiozitatea?


 

Care sunt cele trei ingrediente magice? Iaurtul, mustarul de Dijon si sosul Sriracha. Iaurtul ii ofera cremozitate, mustarul il face solid si ii da aroma, iar Sriracha se ocupa de partea picanta. In plus, daca nu ai Sriracha la indemana, poti folosi orice sos picant vrei!
 
Ingrediente:
1 cana de iaurt
2-3 linguri de mustar de Dijon
1-2 lingurite de sos Sriracha
 
Preparare:
Se amesteca toate cele trei ingrediente. Se ajusteaza cantitatile, dupa gust. Se poate tine la frigider pana la o saptamana.

Sursa articol si foto: http://www.thekitchn.com/
 

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Florica Urse, 31 iulie 2014

    Bun, trebuie incercat!! Dar incercati sa ne dati retete cu produse la care au acces toti.Sau cu ce altceva ,cu ce le putem inlocui! Multumim!

  • Andrei Simulescu, 20 iulie 2014

    Si cum e asta din 3 ingrediente cand avem inca un sos in el care e facut din alte ingrediente????!!!

  • Valer Girlonta, 11 iulie 2014

    Unde gasesc eu, la tara mustar de Dijon si sos Sriracha ? Cu ce pot fi inlocuite aceste ingrediente ? Aha, pana pregatesc sosul dupa reteta lui Melanie, imi trece pofta de mancare !

  • Gligor Marinela, 11 iulie 2014

    Mi se pare ca trebuie incercat!

  • Lucia Gheorghe, 11 iulie 2014

    am sa incerc

  • Floarea Popa, 10 iulie 2014

    multumesc pentru reteta sosului !

  • 10 iulie 2014

    multumim pentru reteta o sa incerc si eu

  • Adrian Mayer, 09 iulie 2014

    Melanie Einzig recomanda sriracha: 200 grame ardei iuti taiati in bucati mari, 4 capatani de usturoi, 2 linguri sare de mare, 1 cana de otel alb din vin, 3 linguri zahar brun. Toate ingredientele, in afara de zahar, se lasa la marinat intr-un bol peste noapte, apoi se pun la fiert impreuna cu zaharul. Dupa 1-2 clocote, cand incepe sa scada, se raceste, apoi se pune in blender, iar sosul gros obtinut poate fi folosit la orice fel de carne, dupa gus

  • Adrian Mayer, 09 iulie 2014

    Melanie Einzig recomanda sriracha: 200 grame ardei iuti taiati in bucati mari, 4 capatani de usturoi, 2 linguri sare de mare, 1 cana de otel alb din vin, 3 linguri zahar brun. Toate ingredientele, in afara de zahar, se lasa la marinat intr-un bol peste noapte, apoi se pun la fiert impreuna cu zaharul. Dupa 1-2 clocote, cand incepe sa scada, se raceste, apoi se pune in blender, iar sosul gros obtinut poate fi folosit la orice fel de carne, dupa gus

  • Rodica Gheorghita, 09 iulie 2014

    ce are sosul Sriracha la baza?