Niciun bucatar italian care se respecta nu va folosi niciodata sos de tomate din comert. Sosul italian de rosii este sfant si se foloseste pentru paste alaturi de alte ingrediente, dupa gust. Iata cum poti sa-l pregatesti:
Ingrediente:
1 ceapa, 2 catei usturoi, cateva rosii proaspete (depinde de ce cantitate vreti sa faceti), 7 linguri ulei de masline, supa de legume, condimente (sare, piper, busuioc).
Mod de preparare:
Se incinge uleiul intr-o tava, apoi se adauga ceapa si se caleste cateva minute. Se adauga cateii de usturoi intregi, se mai lasa la foc, dar fara sa se arda usturoiul. Se adauga rosiile taiate cubulete (si cojite de pielita). Se amesteca din cand in cand, apoi se adauga supa de legume putin cate putin. Se adauga condimentele si se fierbe pana ajunge la consistenta dorita.
Se pot adauga si alte ingrediente, precum ciuperci, carne tocata, porumb etc.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii