Sos italian de rosii

Niciun bucatar italian care se respecta nu va folosi niciodata sos de tomate din comert. Sosul italian de rosii este sfant si se foloseste pentru paste alaturi de alte ingrediente, dupa gust. Iata cum poti sa-l pregatesti:

Sos italian de rosii

Ingrediente:

1 ceapa, 2 catei usturoi, cateva rosii proaspete (depinde de ce cantitate vreti sa faceti), 7 linguri ulei de masline, supa de legume, condimente (sare, piper, busuioc).

Mod de preparare:

Se incinge uleiul intr-o tava, apoi se adauga ceapa si se caleste cateva minute. Se adauga cateii de usturoi intregi, se mai lasa la foc, dar fara sa se arda usturoiul. Se adauga rosiile taiate cubulete (si cojite de pielita). Se amesteca din cand in cand, apoi se adauga supa de legume putin cate putin. Se adauga condimentele si se fierbe pana ajunge la consistenta dorita.

Se pot adauga si alte ingrediente, precum ciuperci, carne tocata, porumb etc.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi