Niciun bucatar italian care se respecta nu va folosi niciodata sos de tomate din comert. Sosul italian de rosii este sfant si se foloseste pentru paste alaturi de alte ingrediente, dupa gust. Iata cum poti sa-l pregatesti:
Ingrediente:
1 ceapa, 2 catei usturoi, cateva rosii proaspete (depinde de ce cantitate vreti sa faceti), 7 linguri ulei de masline, supa de legume, condimente (sare, piper, busuioc).

Mod de preparare:
Se incinge uleiul intr-o tava, apoi se adauga ceapa si se caleste cateva minute. Se adauga cateii de usturoi intregi, se mai lasa la foc, dar fara sa se arda usturoiul. Se adauga rosiile taiate cubulete (si cojite de pielita). Se amesteca din cand in cand, apoi se adauga supa de legume putin cate putin. Se adauga condimentele si se fierbe pana ajunge la consistenta dorita.

Se pot adauga si alte ingrediente, precum ciuperci, carne tocata, porumb etc.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 21 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Maria Iusco, 13 februarie 2014

    hmmmmmmmm nu prea cred ca se pune morcov si supa de legume...eu am lucrat in italia si nu asa se face decat daca doresti o alata varianta!se fierbe bine ptr a iesi apa nu se mai adauga inca,e ff gustosintradevar iar in tara nu imi iese asa oricum .

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 22 mai 2010

    Ce bine arata !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

    Usor de facut si foarte bun.

  • Fara foto

    Dana Macovei (Chef de cuisine) , 30 iulie 2009

    Ce simplu este! Am sa incerc si eu amestecat cu porumb. Trebuie sa fie bun.

  • cely snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 20 iulie 2009

    Delicioasa

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 iulie 2009

    Este o reteta rapida si gustoasa.

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 13 iulie 2009

    Asta nu este reteta de ragù judy, este sos cu rosii!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 iulie 2009

    Si eu pregatesc acest sos pentru paste,adaug si busuioc.

  • Fara foto

    judy, 01 iulie 2009

    Ragu....ma che bonta! Si eu fac la fel dar din pacate cu sos de rosii cumparat(dar nu cu orice tip)pun si ceapa si usturoi si morcov si bineinteles busuioc. nu cu supa de legume(o sa incerc si varianta asta) dar la mine trebuie neaparat sa fiarba la foc mic cel putin 4-5 ore. E o bunatate!

  • Fara foto

    samoila tudoderel, 30 iunie 2009

    Da, cel mai simplu, repede de preparat, italienii sunt foarte drastici cand este vorba de celebrul lor sos. Stiu ca nu este tocmai indicat, dar in rarele zile cand gatim paste (nu prea mancam paste) cumpar din comert, din multele feluri existente.

  • serban aurora daniela

    serban aurora daniela (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009

    Sosul pentru spaghete pe care eu il folosesc, este o tocanita pe care o fac in fiecare an si o pastrez in borcane sterilizate.

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009

    E delicios acest sos, iar busuiocul proaspat ii da o aroma deosebita. Eu tot cam asa prepar sosul de rosii, dar fara supa de legume. O sa tin cont de sfat. A, mai pun si eu morcov ras, nu de fiecare data, dar pun.

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009

    Acest sos este sosul care se potriveste cel mai bine cu pastele.

  • Fara foto

    vali alecu (Maestru bucatar) , 30 iunie 2009

    Sosul de tomate pentru paste va fi si mai gustos daca se va cali cu ceapa si un morcov ras iar spre sfarsitul prepararii se adauga o lingurita de zahar,una de mustar si cateva picaturi de otet.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009

    Si eu il pregatesc in mod asemanator,dar o sa tin cont de aceasta reteta...

  • NicoletaC

    NicoletaC (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009

    Si eu prepar sosul in casa, numai ca rosiile de la noi din magazine/piete nu sunt gustoase decat in 1-2 luni pe an (iulie-august)...

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009

    Si eu fac sos, cam tot in genul acesta,doar ca eu calesc rapid ceapa si pun rosii tocate pomodore,imediat.Nu pun usturoi pentru ca baietii mei nu mananca usturoi,dar o sa pun de acum incolo.Felicitari,pentru acest articol super.

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009

    Asa pregatesc si eu sosul de rosii,fara sa adaug supa de legume,ador pastele cu sos de rosii si busuioc,frumos articol:)

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009

    Eu fac sosul pentru paste mult mai simplu. E si mai delicios. Trag un catel de usturoi in ulei de masline si dupa adaug rosiile decojite si taiate marunt, potrivesc de sare si piper, daca am pun si o frunza de busuioc si las sa fiarba......

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009

    Si eu pregatesc sosul de rosii in casa,doar ca eu nu pun ceapa.In afara de busuioc eu mai adaug si putin coriandru.

  • zana b.

    zana b. (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009

    Sosul ptr.paste il pregatesc in casa cu rosii date pe razatoare si calite in putin unt.Adaug si un catel de usturoi ptr. aroma.