Supa de ceapa este o specialitate frantuzeasca servita cu paine prajita sau crutoane si branza deasupra. Desi are o origine indepartata, acest fel de mancare a fost readus in actualitate in anii '60, cand in SUA a crescut popularitatea bucatariei frantuzesti.

Acum, cand iarna si-a intrat in drepturi, o supa calda este perfecta pentru a ne incalzi si delecta papilele gustative.

Ingrediente
1 lingura de unt
1 lingura de ulei
3 cepe galbene, taiate solzisori subtiri
1 lingurita de zahar alb
1 lingura de faina
625 ml de apa
125 ml de vin rosu
500 ml de supa de vita
4 felii de paine toast HapiHap Clasic sau Clasic Extrasoft
225 g de branza Emmentaler sau cascaval
sare

Mod de preparare
1. Puneti untul si uleiul intr-o cratita de 4 litri. Adaugati zaharul si cepele si gatiti la foc mediu pentru 10 minute sau pana devine brun-aurie.
2. Adaugati faina si amestecati pana se incorporeaza bine. Adaugati apa, vinul si supa de vita, apoi fierbeti. Reduceti focul, acoperiti supa si fierbeti la foc mic pentru 10 minute.
3. Bagati cele 4 felii de paine la cuptorul incinsa la 165 de grade C pana se rumenesc, aproximativ 5 minute. 
4. Puneti supa in 4 boluri diferite. Puneti cate o felie de paine deasupra bolului de supa si adaugati bucatele de branza Emmentaler sau cascaval (puteti da si prin razatoare).
5. Puneti bolurile intr-o tava si bagati la cuptorul incins la 220 grade C pentru 10 minute sau pana se topeste branza.

Nota: Daca preferati supele crema, puteti sa pasati supa de ceapa inainte de a pune deasupra felia de paine si branza.

Acest articol va este oferit de painea toast HapiHap Clasic si Clasic Extrasoft.

Sursa foto.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Bianca Groza, 23 ianuarie 2015

    ce mancare faina

  • Fara foto

    Bianca Groza, 23 ianuarie 2015

    uau