Desi toate tipurile de zahar au aceeasi functie, de a indulci un preparat, fiecare tip in parte e diferit dintr-o anumita perspectiva. Unele sunt mai bune pentru preparate la cuptor, in vreme ce altele nu se comporta bine la gatitul termic.
Zahar granulat
E cel mai popular tip de zahar si probabil tipul pe care il ai si tu, acum, in bucatarie. Poate fi folosit pentru coacere sau preparare pe aragaz, pentru bauturi sau prajituri. Se gaseste in orice supermarket si e bine sa fie pastrat in pungi inchise bine.
Zahar pudra sau superfin
E folosit cel mai des pentru glazuri de prajitura sau fursecuri. Se dizolva foarte usor.
Zahar brun
Acest tip de zahar e amestecat cu melasa in diferite cantitati. Are o consistenta moale si, cand e foarte uscat, devine foarte tare.
Glucoza
E vorba despre tipul de zahar gasit in legume. Cand e consumat, provoaca o crestere foarte rapida. a nivelului de zahar din sange.
Miere si fructoza
Mierea e produsa in mod natural de albine si are diverse arome. Contine glucoza, sucroza si apa. Fructoza, in schimb, e zaharul din fructe - foarte dulce, e absorbita mai incet decat alte tipuri de zahar. Asadar, nu provoaca o crestere foarte rapida a nivelului de zahar din sange.
Inlocuitori artificiali
Cei mai multi inlocuitori ai zaharului nu contin deloc zahar sau foarte putin. Dintre inlocuitori mentionam: aspartan, sucralose, saccharin.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii