Desi toate tipurile de zahar au aceeasi functie, de a indulci un preparat, fiecare tip in parte e diferit dintr-o anumita perspectiva. Unele sunt mai bune pentru preparate la cuptor, in vreme ce altele nu se comporta bine la gatitul termic.
Zahar granulat
E cel mai popular tip de zahar si probabil tipul pe care il ai si tu, acum, in bucatarie. Poate fi folosit pentru coacere sau preparare pe aragaz, pentru bauturi sau prajituri. Se gaseste in orice supermarket si e bine sa fie pastrat in pungi inchise bine.
Zahar pudra sau superfin
E folosit cel mai des pentru glazuri de prajitura sau fursecuri. Se dizolva foarte usor.
Zahar brun
Acest tip de zahar e amestecat cu melasa in diferite cantitati. Are o consistenta moale si, cand e foarte uscat, devine foarte tare.
Glucoza
E vorba despre tipul de zahar gasit in legume. Cand e consumat, provoaca o crestere foarte rapida. a nivelului de zahar din sange.
Miere si fructoza
Mierea e produsa in mod natural de albine si are diverse arome. Contine glucoza, sucroza si apa. Fructoza, in schimb, e zaharul din fructe - foarte dulce, e absorbita mai incet decat alte tipuri de zahar. Asadar, nu provoaca o crestere foarte rapida a nivelului de zahar din sange.
Inlocuitori artificiali
Cei mai multi inlocuitori ai zaharului nu contin deloc zahar sau foarte putin. Dintre inlocuitori mentionam: aspartan, sucralose, saccharin.
Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructeIn tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.
Varza noua calita in tuciRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii