Desi toate tipurile de zahar au aceeasi functie, de a indulci un preparat, fiecare tip in parte e diferit dintr-o anumita perspectiva. Unele sunt mai bune pentru preparate la cuptor, in vreme ce altele nu se comporta bine la gatitul termic.

 

Zahar granulat

E cel mai popular tip de zahar si probabil tipul pe care il ai si tu, acum, in bucatarie. Poate fi folosit pentru coacere sau preparare pe aragaz, pentru bauturi sau prajituri. Se gaseste in orice supermarket si e bine sa fie pastrat in pungi inchise bine.

Zahar pudra sau superfin

E folosit cel mai des pentru glazuri de prajitura sau fursecuri. Se dizolva foarte usor.

Zahar brun

Acest tip de zahar e amestecat cu melasa in diferite cantitati. Are o consistenta moale si, cand e foarte uscat, devine foarte tare.

Glucoza

E vorba despre tipul de zahar gasit in legume. Cand e consumat, provoaca o crestere foarte rapida. a nivelului de zahar din sange.

Miere si fructoza

Mierea e produsa in mod natural de albine si are diverse arome. Contine glucoza, sucroza si apa. Fructoza, in schimb, e zaharul din fructe - foarte dulce, e absorbita mai incet decat alte tipuri de zahar. Asadar, nu provoaca o crestere foarte rapida a nivelului de zahar din sange.

Inlocuitori artificiali

Cei mai multi inlocuitori ai zaharului nu contin deloc zahar sau foarte putin. Dintre inlocuitori mentionam: aspartan, sucralose, saccharin.
 

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 15 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Diana Lupu, 02 aprilie 2014

    WAW

  • Ioana capsunica

    Ioana capsunica (Chef de cuisine) , 21 mai 2010

    Interesant articol! Eu spun sa ne ferim de indulcitorii artificiali intrucat sunt cancerigeni, ei se gasesc cel mai des in produsele dietetice, in cele pentru diabetici etc. Mare grija! Sa nu transformam o placere culinara in pericol de sanatate!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

    Un articol foarte interesant !

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

    Eu nu mai folosesc de foarte mult timp zahar alb.Folosesc zahar brun,care este mai scump dar mult mai bun.

  • Fara foto

    lilu, 14 martie 2010

    si eu vin sa intreb:zaharul candel la ce se foloseste? multumesc!

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 03 martie 2010

    Foarte bun si acest articol,eu folosesc fructoza la prajituri si la cafea zahar brut,care este foarte sanatos.

  • Fara foto

    Campean Claudia Maria (Chef de cuisine) , 24 februarie 2010

    Felicitari pentru articol!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 februarie 2010

    Nici eu nu am stiut ca zaharul brun contine melasa.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 februarie 2010

    Articolul este foarte interesant.

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 16 februarie 2010

    Interesant articolul, nu am stiut ca zaharul brun contine melasa.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010

    E f. bun articolul. Referitor la indulcitori, am aflat de existenta unui indulcitor natural ,,Steviozida,, care a aparut de curand si pe piata rom. Acest indulcitor natural, mult mai dulce decat zaharul, de 200 de ori mai dulce decat acesta se obtine din stevie. Este recomandat in candidoze digestive, in obezitate, scade pofta de dulce.

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010

    Mai exista si zahar brut 100% natural, nerafinat, in stare pura.Zaharul brut are o aroma inconfundabila, ceea ce il face ideal pentru consumul direct. Culoarea inchisa, naturala si aroma deosebita sunt date de continutul de sirop natural de melasa, existent in trestia de zahar.

  • cely snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 12 februarie 2010

    Foarte interesant articolul

  • Fara foto

    LLAAVVIINNIIAA, 11 februarie 2010

    La ce foloseste ZAHARUL CANDEL??? LAVINIA

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 februarie 2010

    Un articol foarte interesant...