Tortilla de patatas - omleta spaniola

Pentru ca vremea picnicurilor se apropie, va prezentam o reteta de omleta pe care spaniolii adora sa o manance la “iarba verde”. Totilla de patatas sau omleta spaniola se poate consuma atat calda, cat si rece.  Pentru ca multi dintre noi dorim primavara sa renuntam de kilogramele in plus, am ales pentru aceasta reteta cantitati cumpatate, care pot fi consumate de 2 persoane.

Tortilla de patatas - omleta spaniola

Ingrediente:

O ceapa medie (110g );

275 g de cartofi medii, curatati de coaja si spalati;

3 linguri de ulei de masline;

5 oua;

Sare si piper negru (dupa gust);

Mod de preparare:

Se taie cartofii si ceapa feliute foarte subtiri. Cartofii taiati se sterg cu un prosop de bucatarie pentru a se zvanta. Se pun 2 linguri de ulei de masline in tigaie, iar dupa ce acesta se incinge putin se adauga ceapa si cartofii taiati. Se da focul la treapta inferioara, se adauga sarea si piperul, se aseaza un capac peste tigaie si se lasa la prajit timp de cca 20 minute. Din cand in cand se mesteca in tigaie si se intorc pentru a se praji pe ambele fete.

In vreme ce cartofii si ceapa se prajesc, se bat ouale cu furculita intr-un vas mare si se adauga sare. Dupa ce cartofii si ceapa din tigaie s-au rumenit (atentie! nu trebuie lasati pana capata culoarea maronie) se iau din tigaie si se scurg de ulei. Se adauga peste ouale batute.

Uleiul ramas (1 lingura) se pune in tigaie si se lasa la incins. Se adauga compozitia in tigaie si se da focul la treapta inferioara. Cand omleta s-a prajit pe o parte se intoarce cu ajutorul unei farfurii. Se pune o farfurie deasupra tigaii si se intoarce, compozitia ramanand astfel in farfurie. Apoi se aseaza compozita din farfurie in tigaie si se mai lasa la prajit cca 2 minute. Dupa ce se stinge focul, omleta se mai lasa in tigaie timp de 5 minute iar apoi se serveste.

Desigur, puteti adauga si alte ingrediente si condimente care sunt pe gustul vostru si astfel fiecare va prepara propria versiune de omleta spaniola.

Nota informativa despre ouale cu seleniu:

Seleniu este un mineral esential pentru organismul uman. Functioneaza ca un antioxidant mai ales in combinatie cu Vitamina E, anihiland particulele daunatoare. De aceea este necesar sa intre in alimentatia voastra ouale imbogatite cu seleniu.

Ouale cu Seleniu sunt necesare pentru buna functionare a sistemului imunitar si pentru producerea prostaglandinelor -substante care controleaza procesele inflamatorii din corp si care influenteaza presiunea sangelui. Nivelele mici de seleniu pot agrava ateroscleroza (placi formate prin depunerea de lipide in special colesterol,in peretii arterelor) si pot conduce la imbatranire prematura. Deficitul de seleniu a fost asociat cu unele forme de cancer.

Asupra organismului uman, ouale cu seleniu de la Avicola Bucuresti au urmatoarele beneficii:

- sunt necesare in alimentatie pentru o corecta functionare a imunitatii;

- imbunatatesc fertilitatea masculina;

- previn avortul spontan;

- previn depresia si tulburari sau dereglari mentale;

- previn si reduc aparitia cancerului,in special cancerul mamar cu 24%,prostata,colon si plamani;

- reduc aparitia bolilor cardiovasculare (stimuleaza circulatia sanguina,stimuleaza activitatea muschiului cardiac);

- protejeaza impotriva stresului;

- reduc starea de oboseala si anxietatea;

- imbunatatesc textura tenului (previn acneea si dermatite seboreice);

- imbunatatesc vederea;

- te ajuta sa ai unghii frumoase si sanatoase;

- previn aparitia malnutritiei in perioada infantila;

- previn aparitia bolilor de rinichi;

- previn aparitia leziunilor tractului digestiv;

- impiedica aparitia anemiilor;

- previn aparitia bolilor articulare;

- combat efectele nocive ale chimioterapiei;

- ajuta la activarea glandei tiroide in cazul insuficientei cu Iod;

- functioneaza ca un auxiliar in tratarea bolilor de imunodeficienta;

Acest articol va este oferit de Avicola Bucuresti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise