Tot ce trebuie sa stii despre cura cu urzici

Urzica a fost apreciata inca din timpuri stravechi pentru calitatile sale terapeutice. De asemenea, este una dintre primele plante medicinale din istoria medicinei naturiste. Frunzele urzicii sunt extrem de bogate in minerale si vitamine care ne ajuta organismul sa se adapteze la schimbarile pe care le aduce trecerea de la anotimpul rece la cel cald. De aceea este bine, chiar recomandat, sa tineti o cura de urzici, care va va aduce doar beneficii.

Tot ce trebuie sa stii despre cura cu urzici
In lunile martie-aprilie, urzica are si cele mai puternice efecte detoxifiante si de reintinerire, de aceea si cura trebuie tinuta in acest interval.
Cum se prepara urzicile pentru cura

Se aleg cu atentie frunzele si se pun intr-un mixer. Se adauga un pahar de apa si se mixeaza 2-3 minute. Se lasa sa se "linisteasca" timp de un sfert de ora, dupa care se filtreaza printr-o strecuratoare fina.

Se va obtine un pahar de suc, de o culoare verde inchis, care se recomanda sa fie baut dimineata, pe stomacul gol.

Pentru a obtine un efect mai puternic al acestei cure, se mai bea un pahar de suc seara.

Efectele acestei cure

Clorofila din frunzele de urzica este un excelent purificator pentru sange, eliminand toxinele si radicalii liberi.

De asemenea, este o cura recomandata si persoanelor care sufera de anemie, pentru ca stimuleaza procesele de producere a globulelor rosii.

Datorita proprietatilor imunoreglatoare, sucul de urzica este recomandat si persoanelor care sufera de alergii, astm sau rinita alergica.

In acelasi timp, are efecte benefice asupra rinichilor, gratie efectelor diuretice, antimicrobiene si regenerative asupra rinichiului. De aceea, este recomandat si persoanelor care sufera de cistita, pielonefrita, insuficienta renala.

Sucul de urzica este si un bun reglator de tensiune, protejand vasele de sange impotriva ateroscrelozei.

Si, nu in ultimul rand, aceasta cura este recomandata si pentru vindecarea hemoroizilor.

Sursa foto: doarnatural.ro

Sursa articol: bzv.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise