Tot ce trebuie sa stii despre framantarea aluaturilor

Tehnica framantarii aluaturilor este veche de mii de ani, si cu toate acestea, nu se invecheste. Asa cum stramosii nostri framantau aluatul pentru paine, multi dintre noi continua sa faca asta si in prezent.    Si totusi, care este scopul framantatului? Ei bine, raspunsul la aceasta intrebare vine tocmai vine tocmai de la elementele care compun faina; faina de greu contine doua proteine:  glutenina si gliadina, care formeaza impreuna glutenul. Cand aluatul de paine este omogenizat, aceste doua proteine dau aluatului fermitate si il determina sa creasca.  

Tot ce trebuie sa stii despre framantarea aluaturilor

1. Framantarea cu mana
Framantarea cu mana este cea mai veche metoda si cea mai simplu de controlat. In general, este nevoie de 10 minute de framantat pentru ca aluatul de paine sa fie gata. Se poate adauga treptat faina pe masura ce framantam, pentru a evita lipirea aluatului de maini. Cu toate acestea, trebuie sa aveti grija sa nu adaugati prea multa faina, caci astfel veti obtine o paine uscata si tare.

2. Framantarea automata

Aluatul poate fi foarte usor framantat si cu ajutorul unei masini de paine sau chiar a unui mixer cu palete speciale pentru framantat. Utilizand o astfel de masina de framantat, vei economisi timp si energie.

3. Fara framantare

Cu toate ca pare dificil de crezut ca aluatul poate creste chiar si fara a fi framantat, trebuie sa stiti ca glutenul se poate forma natural, fara ajutorul nostru. Tot ce trebuie sa facem este sa lasam aluatul la fermentat pentru cel putin 12 ore. In acest timp, drojdia si enzimele au timp sa produca "magia".

4. Aluat framantat insuficient

Vi s-a intamplat vreodata sa vreti sa pregatiti paine si sa constatati ca aluatul vostru nu isi poate pastra forma, aplatizandu-se? Ei bine, asta inseamna ca nu ati framantat suficient aluatul. Astfel, in loc ca aluatul sa creasca odata cu bulele de aer, acesta va capata o forma ciudata si plata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise