Tot ce trebuie sa stii pentru a pregati cele mai bune deserturi la cuptor

Toata lumea iubeste deserturile si exista in fiecare zi cate un motiv pentru a savura o prajitura delicioasa. Cu toate acestea, multi dintre noi se feresc sa incerce retete mai complexe, de teama ca rezultatul nu va fi cel dorit. Din acest motiv, ne-am gandit sa va impartasim astazi 7 secrete adunate de la cele mai iscusite gospodine, secrete pe care trebuie sa le punem in aplicare ori de cate ori dorim sa pregatim un desert la cuptor.  

Tot ce trebuie sa stii pentru a pregati cele mai bune deserturi la cuptor

Iata care sunt acestea:

1. Folositi ingrediente la temperatura camerei

Majoritatea retetelor presupun ca ingredientele sa fie la temperatura camerei atunci cand le folositi, asa ca nu incercati sa treceti peste acest pas, caci rezultatul nu va mai fi acelasi. In egala masura este important ca ingredientele sa se afle la aceeasi temperatura in momentul in care sunt amestecate. Asadar, amestecati ingredientele calde cu cele calde si ingredientele reci cu cele reci.
2. Cantariti ingredientele

Cand vorbim despre deserturi, cantitatile ingredientelor trebuie sa fie cat mai exacte cu putinta pentru un rezultat bun. Renuntati la cantaritul "din ochi" si folositi cu incredere un cantar de bucatarie, veti vedea diferenta!
3. Aruncati ingredientele vechi

Asigurati-va ca folositi intotdeauna ingrediente proaspete atunci cand pregatiti deserturi. De obicei, majoritatea ingredientelor folosite la deserturi au o durata scurta de valabilitate, asadar, cel mai indicat este sa le cumparati in cantitati mici si sa nu va grabiti sa pregatiti desertul inainte de a verifica termenele de valabilitate ale ingredientelor.
4. Folositi sare

Nimic nu se compara cu sare in bucate, spunea o vorba populara. Ei bine, este valabil si pentru deserturi. Putina sare va face minuni cu gustul prajiturilor, accentuand aroma ingredientelor. Atentie la cantitate, insa! :-)
5. Nu schimbati temperaturile de coacere
Daca o reteta recomanda coacerea unei prajituri la 180 timp de 45 minute, nu este indicat sa micsorati timpul de coacere prin cresterea temperaturii, indiferent cat de tare va grabiti. In cazul pregatirii deserturilor, graba chiar strica toata treaba. Cand sunt coapte repede si la temperaturi mari, deserturile tind sa isi piarda din umiditate, devenind uscate si chiar lipsite de gust.
6. Cunoasteti-va bine cuptorul
Pentru a evita arderea deserturilor sau dimpotriva, pentru a evita sa aveti un desert necopt, trebuie sa ne cunoastem bine cuptorul. Este indicat sa folosim un termometru pe care sa il introducem in cuptor pentru a verifica daca temperatura este potrivita. Pozitionati prajitura in mijlocul cuptorului, fara a atinge peretii acestuia si inchideti cu grija usa. Daca trantiti usa cuptorului, riscati sa eliberati aerul din compozitie si sa aveti o prajitura mai putin pufoasa.

7. Nu deschideti usa cuptorului in primele 15 minute
Nu este recomandat sa deschidem usa cuptorului in primele 15 minute in cazul aluaturilor pufoase, deoarece deserturile noastre vor avea de suferit, atat din punct de vedere estetic, cat si al gustului. In plus, in primele 15 minute nici nu avem ce sa vedem, in cazul majoritatii deserturilor.

Voi ce alte "trucuri" din bucatarie cunoasteti? :-)

Sursa foto: www.flickr.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise