Este sfarsitul verii, iar roadele cultivate cu grija sezoanele trecute stau sa fie culese. Si de ce sa nu ne bucuram de gustul lor delicios si de proprietatile lor benefice si in sezonul rece?
 
Asadar, solutia optima pentru a economisi bani, pentru a te putea bucura de produse fara aditivi si alte toxine, dar si cu un gust mult mai bun, este sa conservi legumele si fructele preferate.
 
De ce ai nevoie:
 
1. Borcane si sigilii - se gasesc in orice supermarket sau hypermarket;
 
2. O oala mare - pentru fierbere;
 
3. Prosoape curate - pentru a curata borcanele;

4. Polonic - pentru umpleterea borcanelor (optional);

5. Palnie - pentru a facilita inserarea legumelor tocate (optional).

 
Mici trucuri pentru fiecare pas al procesului
 
1. Sterilizati borcanele si capacele lor 

Acestea trebuie sa fie spalate foarte bine, iar apoi transferate intr-un recipient cu apa in fierbere. Capacele trebuie lasate in apa fiarta pana in momentul in care sunt puse, pentru a evita sa intre in contact cu microbii.
 
2. Feliati, taiati si puneti la foc
 
Recomandat este ca fructele si legumele sa fie proaspat culese inainte de a le pune la murat, deoarece acestea isi pierd proprietatile nutritive pe masura ce trece si timpul.
 
3. Umpleti borcanele
 
Un lucru foarte important de stiut in aceasta etapa este sa nu umpleti complet borcanele. In timpul procesului de fierbere, continutul isi mareste dimensiunea si exista riscul sa dea pe afara borcanului. De asemenea, trebuie sa va asigurati ca nu exista bule de aer pe marginile borcanului.
 
4. Bagati borcanele in cuptor
 
Apa in care punem borcanele trebuie sa fie preincalzita, astfel incat sa evitam spargerea lor. Punem aproximativ 2 degete de apa in vasul in care punem borcanele. Un alt lucru important este ca borcanele nu trebuie sa se atinga.
 
5. Scoateti borcanele si lasati-le sa se raceasca
 
Acestea trebuie puse pe o suprafata solida si invelite cu un prosop; astfel temperatura se va mentine ridicata mai mult timp, iar sansele unei sterilizari reusite vor fi mai ridicate.
 
6. Pe fiecare borcan pune o eticheta cu denumirea si cu data; astfel, le vei putea identifica mult mai rapid.
 
Voi ce provizii va faceti pentru iarna?
 

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Daniel Bitfoi, 05 septembrie 2014

    info

  • Fara foto

    Marcela Patrichi, 02 septembrie 2014

    chiar si la retete puneti reclame de network marketing?

  • Fara foto

    Marioara Domanyek, 02 septembrie 2014

    info

  • Fara foto

    Matei Violeta Dorina, 31 august 2014

    La 2 kg de castraveti cred ca merita ! Am luat 2 kg si am pus doua borcane de 1700 g, daca le luam din magazin nu cred ca dadeam 6 lei pe ele (incluzand si otet, sare, zahar, piper boabe si boabe de mustar)... Am ajuns sa punem pret pe orice, mai putin pe sanatate ! Ma lovesc mereu de reticenta unora ca dvs, "de ce te chinui cand le poti lua din magazin ?"... luati voi din magazin si intrebati-va apoi de ce aveti probleme cu fierea, ficatul, rinichii si stomacul, eventual si altele !

  • Fara foto

    Dumitru Avramenco, 31 august 2014

    Info

  • Fara foto

    Doroftei Carmen Gabriela, 30 august 2014

    Tinand cont de faptul ca ceeace conservam acasa nu contine atat de multi conservanti ca si conservele din comert, eu cred ca merita efortul financiar si timpul pierdut! Macar la iarna stiu ce pun in oala!!!

  • Fara foto

    Viviana Naomescu, 30 august 2014

    Am facut suc de rosii,pe care nu l-am pus in borcane,ci in sticlele curatate,ramase si pastrate de la sucurile de 0,70 l cumparate.Fructele si legumele le congelez pentru iarna.Multumesc pentru sfat.

  • Fara foto

    Lucia Gheorghe, 30 august 2014

    Da , daca poti sa conservi e totu bine, DAR la preturile de pe piata nu mai iti permiti sa conservi ceva,

  • Fara foto

    Corina Valea, 30 august 2014

    da,merci

  • Fara foto

    Stancu-Stefan Rachitan, 29 august 2014

    Este posibil sa cunosc mai multe detalii! 'Info"-Multumesc! stancu Stefan Rachitan rachitan_stefan@yahoo.com

  • Fara foto

    Bica Elena, 28 august 2014

    da multumim pentru articol