Totul despre conservare. Sfaturi pentru incepatori

Este sfarsitul verii, iar roadele cultivate cu grija sezoanele trecute stau sa fie culese. Si de ce sa nu ne bucuram de gustul lor delicios si de proprietatile lor benefice si in sezonul rece?   Asadar, solutia optima pentru a economisi bani, pentru a te putea bucura de produse fara aditivi si alte toxine, dar si cu un gust mult mai bun, este sa conservi legumele si fructele preferate.  

Totul despre conservare.  Sfaturi pentru incepatori

De ce ai nevoie:
1. Borcane si sigilii - se gasesc in orice supermarket sau hypermarket;

2. O oala mare - pentru fierbere;
3. Prosoape curate - pentru a curata borcanele;

4. Polonic - pentru umpleterea borcanelor (optional);

5. Palnie - pentru a facilita inserarea legumelor tocate (optional).

Mici trucuri pentru fiecare pas al procesului
1. Sterilizati borcanele si capacele lor

Acestea trebuie sa fie spalate foarte bine, iar apoi transferate intr-un recipient cu apa in fierbere. Capacele trebuie lasate in apa fiarta pana in momentul in care sunt puse, pentru a evita sa intre in contact cu microbii.

2. Feliati, taiati si puneti la foc

Recomandat este ca fructele si legumele sa fie proaspat culese inainte de a le pune la murat, deoarece acestea isi pierd proprietatile nutritive pe masura ce trece si timpul.
3. Umpleti borcanele

Un lucru foarte important de stiut in aceasta etapa este sa nu umpleti complet borcanele. In timpul procesului de fierbere, continutul isi mareste dimensiunea si exista riscul sa dea pe afara borcanului. De asemenea, trebuie sa va asigurati ca nu exista bule de aer pe marginile borcanului.
4. Bagati borcanele in cuptor

Apa in care punem borcanele trebuie sa fie preincalzita, astfel incat sa evitam spargerea lor. Punem aproximativ 2 degete de apa in vasul in care punem borcanele. Un alt lucru important este ca borcanele nu trebuie sa se atinga.

5. Scoateti borcanele si lasati-le sa se raceasca

Acestea trebuie puse pe o suprafata solida si invelite cu un prosop; astfel temperatura se va mentine ridicata mai mult timp, iar sansele unei sterilizari reusite vor fi mai ridicate.

6. Pe fiecare borcan pune o eticheta cu denumirea si cu data; astfel, le vei putea identifica mult mai rapid.
Voi ce provizii va faceti pentru iarna?
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti
Ciorba de vacuta cu tarhon

Ciorba de vacuta cu tarhon

Ciorba de vacuta cu tarhon
Orez cu lapte

Orez cu lapte

Reteta de orez cu lapte. Orez cu lapte reteta simpla si rapida. Retete de deserturi cu orez. Retete rapide.

Orez cu lapte
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise