Tuturor ni s-a intamplat sa uitam sa lasam carnea la decongelat peste noapte, mutand-o din congelator in frigider, si ne-am trezit ca avem nevoie sa o dezghetam cat mai repede.

Daca nu aveti un cuptor cu microunde sau nu vreti sa bagati carnea in apa calda, exista o metoda simpla care va ajuta sa obtineti ce vreti in doar 5 - 10 minute, in functie de cat de inghetata este carnea.

Iata ce trebuie sa faceti: 

Aveti nevoie de doua oale si apa calda. 
 
Una dintre oale se aseaza cu gura in jos si carnea se pune deasupra ei.

Peste carne se pune a doua oala, plina pe jumatate cu apa.
 
Si se asteapta 5 - 10 minute. 

Poate suna ciudat, dar efectul este garantat. 
 
Explicatia este simpla, metalul (mai ales aluminiul) are proprietatea de a conduce caldura. Astfel, caldura din aer va trece in carne. De asemenea, greutatea oalei pline cu apa ajuta la largirea suprafetei de transfer a caldurii. 
 

 

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    liliana, 17 iulie 2016

    Exact ce ati vrut sa spuneti?Explicati mai clar.

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 14 iulie 2016

    "..Una dintre oale se aseaza cu gura si carnea se pune deasupra ei.." Adica ? Cititi ceea ce scrieti ?