Atunci cand nu sunt depozitate corect, branzeturile se pot strica repede. Este pacat, pentru ca stim cu totii ca o branza de calitate nu este chiar ieftina. 

Daca vreti sa evitati sa aruncati o branza care va era draga la gunoi, atunci este foarte important sa stiti aceste cateva trucuri pentru a mentine branza proaspata mai mult timp. 

Hartie de copt sau panza, niciodata folie de plastic

Atunci cand o depozitam in frigider, este recomandat sa nu lasam branza pe farfurie sau in ambalajul de la magazin. In schimb, fiecare bucata trebuie impachetata in hartie de copt (sau panza). Aceasta ii va permite sa respire, spre deosebire de folia de plastic. De asemenea, daca veti folosi folie de plastic, branza va prinde un miros neplacut. 

Unde punem branza in frigider 

Cel mai bun loc din frigider pentru a depozita branza este sertarul pentru legume, acolo umiditatea este mai crescuta.   

Incercati pe cat posibil, sa nu depozitati branza pe rafturile de sus ale frigiderului, deoarece acolo sunt cele mai scazute temperaturi. 

Congelatorul va fi folosit doar pentru depozitarea branzeturilor grase sau de burduf. Insa, inainte si ele trebuie impachetate in hartie cerata si apoi in pungi de plastic.

Cum conservam branza in saramura

Unele branzeturi se vand la magazin in cutii cu saramura, dar atunci cand acestea se vand in ambalaje simple, puteti face chiar voi o saramura in care branza se va pastra proaspata mai mult timp.

Pentru saramura se folosesc 200 grame de sare la un litru de apa. Amestecul se fierbe inainte de a pune branza in el.

Bucata de branza se pune intr-un recipient in care se torna saramura racita si se acopera cu un capac. Apoi, se poate depozita la rece.

Cum facem sa nu ni se usuce branza

Pentru ca branza sa nu se usuce, dupa ce taiem o bucata din ea, vom unge partea sectionata cu putin unt. Cand mai vrem sa taiem o felie indepartam stratul de unt, taiem felia si repetam procedura. 

Cum impiedicam formarea mucegaiului

Un cub de zahar pus in cutia cu branza sau in ambalajul in care am impachetat-o va preveni depunerea mucegaiului atunci cand pastram branza in frigider pentru o perioada mai lunga.

Sursa foto: chefjjs.com
Sursa articol: youtube.com

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto
  • Fara foto

    Eugenia Melinte, 20 iulie 2016

    Modul de a pastra branza mai mult timp coform indicatiilor de mai sus este foarte bun.