Trucuri pentru a gati carnea de vita corect

Exista multi factori care influenteaza modalitatea in care carnea de vita se gateste: temperatura cuptorului, existenta unui os, grosimea carnii si grasimea pe care o are. Si stim cu totii ca termometrul ne da cele mai exacte informatii cu privire la procesul de gatire al carnii, insa, uneori nu avem la indemana un astfel de instrument si trebuie sa ne descurcam fara ajutorul sau. Iar o combinatie dintre culoare, textura, temperatura si timp ne poate ajuta sa ne dam seama daca preparatul nostru este sau nu gata.  

Trucuri pentru a gati carnea de vita corect

1. Friptura in sange

Temperatura. In cazul fripturii in sange, temperatura trebuie sa fie de aproximativ 58-60 de grade Celsius. La aceasta temperatura, bacteriile existente sunt distruse.

Aspect. Friptura in sange are un interior de culoare roz spre rosu, poate fi usor gri spre margini, iar numai crusta devine maronie. Friptura in sange este foarte suculenta, iar sucul sau ramane rosu.

Textura. Friptura in sange este flasca si moale, putand fi comparata cu zona dintre degetul aratator si cel mare in momentul in care tinem mana moale.

2. Friptura gatita mediu

Temperatura. Friptura pregatita la temperaturi de 71-75 de grade Celsius este considerata drept friptura gatita mediu.

Aspect. Friptura gatita mediu are o crusta maro, iar interiorul este usor maroniu, mijlocul fiind roz. Nu este atat de suculenta ca cea in sange, iar sucul sau este mai mult spre roz.

Textura. Este mai tare decat friptura pregatitia in sange, putand fi comparata cu zona dintre degetul mare si cel aratator in momentul in care tinem mana intinsa.
3. Friptura bine facuta

Temperatura. Friptura bine facuta se pregateste la temperaturi de 78-82 grae Celsius. Gatitul la astfel de temperatura va duce la uscarea carnii.

Aspect. Crusta fripturii va fi maro inchis, iar interiorul va fi gri maroniu, deloc roz. Friptura bine facuta va fi foarte putin suculenta, iar sucul sau va fi limpede.

Textura. Friptura bine facuta este mai rigida, putand si comparata cu zona dintre degetul mare si aratatorul in momentul in care tinem pumnul strans.

Sursa articol: www.foodreference.about.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Salata cu cartofi noi si peste afumat

Salata cu cartofi noi si peste afumat

Cartofii se spala, se sterg si, daca sunt mai maricei, se taie in sferturi.

Salata cu cartofi noi si peste afumat
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise