Exista multi factori care influenteaza modalitatea in care carnea de vita se gateste: temperatura cuptorului, existenta unui os, grosimea carnii si grasimea pe care o are. Si stim cu totii ca termometrul ne da cele mai exacte informatii cu privire la procesul de gatire al carnii, insa, uneori nu avem la indemana un astfel de instrument si trebuie sa ne descurcam fara ajutorul sau. Iar o combinatie dintre culoare, textura, temperatura si timp ne poate ajuta sa ne dam seama daca preparatul nostru este sau nu gata.
Aspect. Friptura in sange are un interior de culoare roz spre rosu, poate fi usor gri spre margini, iar numai crusta devine maronie. Friptura in sange este foarte suculenta, iar sucul sau ramane rosu.
Sursa articol: www.foodreference.about.com

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii