Un dejun american cu strata

Strata este un fel de budinca cu paine si ou, ea a fost inventata in bucataria nord americana. Cea mai veche reteta de strata dateaza din 1902 si se numea Strata cu branza, continea straturi de paine, sos alb, branza.

Un dejun american cu strata

Reteta moderna contine si oua, de aceea este perfecta pentru micul dejun, dar si pentru un mic-dejun mai intarziat, un “brunch” dupa cum spun americanii, sau un pranz matinal.

Ingredientele de baza sunt: cuburi sau felii de paine alba inmuiate in ou plus lapte, apoi coapte intr-o tava inalta. Ca pont, strata este mai buna consumata dupa cateba ore de la preparare sau a doua zi.

Ingrediente de baza pentru 8 portii

10 felii de paine toast HapiHap Clasic sau Clasic Extrasoft, taiate cubulete (cu crusta)

300 g cascaval,

6 oua mari

600 ml de lapte

1 lingurita cu sare

unt pentru ungerea tavii

150 g de spanac congelat,

150 g de salami italian (taiat fasii),

Mod de preparare

Ungeti cu unt o tava de 22 x 32 cm. Puneti un strat de felii de paine (sau cuburi) in tava si presarati cu cascaval. Intr-un bol mare, amestecati ouale, laptele si sarea. Turnati o parte din amestecul de ou peste feliile de paine, puneti ingredientele (salami, spanac si o parte din cascaval) in tava si incorporati in amestec. Puneti apoi inca un strat de paine, din cea ramasa, turnati restul de amestec de ou. Acoperiti tava si lasati-o la frigider intre 4 si 24 de ore.

Incalziti cuptorul la foc mic.

Descoperiti tava, presarati cascaval sau branza pe deasupra si coaceti pentru 60 de minute, pana ce amestecul se umfla si se rumeneste. Daca se rumeneste prea repede, acoperiti cu folie tava. Lasati sa se raceasca 5 minute inainte de servire.

Acest articol va este oferit de painea toast HapiHap Clasic sau Clasic Extrasoft.

Sursa foto.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise