Strata este un fel de budinca cu paine si ou, ea a fost inventata in bucataria nord americana. Cea mai veche reteta de strata dateaza din 1902 si se numea Strata cu branza, continea straturi de paine, sos alb, branza.
Reteta moderna contine si oua, de aceea este perfecta pentru micul dejun, dar si pentru un mic-dejun mai intarziat, un “brunch” dupa cum spun americanii, sau un pranz matinal.
Ingredientele de baza sunt: cuburi sau felii de paine alba inmuiate in ou plus lapte, apoi coapte intr-o tava inalta. Ca pont, strata este mai buna consumata dupa cateba ore de la preparare sau a doua zi.
Ingrediente de baza pentru 8 portii
10 felii de paine toast HapiHap Clasic sau Clasic Extrasoft, taiate cubulete (cu crusta)
300 g cascaval,
6 oua mari
600 ml de lapte
1 lingurita cu sare
unt pentru ungerea tavii
150 g de spanac congelat,
150 g de salami italian (taiat fasii),
Mod de preparare
Ungeti cu unt o tava de 22 x 32 cm. Puneti un strat de felii de paine (sau cuburi) in tava si presarati cu cascaval. Intr-un bol mare, amestecati ouale, laptele si sarea. Turnati o parte din amestecul de ou peste feliile de paine, puneti ingredientele (salami, spanac si o parte din cascaval) in tava si incorporati in amestec. Puneti apoi inca un strat de paine, din cea ramasa, turnati restul de amestec de ou. Acoperiti tava si lasati-o la frigider intre 4 si 24 de ore.
Incalziti cuptorul la foc mic.
Descoperiti tava, presarati cascaval sau branza pe deasupra si coaceti pentru 60 de minute, pana ce amestecul se umfla si se rumeneste. Daca se rumeneste prea repede, acoperiti cu folie tava. Lasati sa se raceasca 5 minute inainte de servire.
Acest articol va este oferit de painea toast HapiHap Clasic sau Clasic Extrasoft.
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii