Atunci cand facem suc din legume (morcovi, sfecla, spanac etc.) ne ramane o gramada de pulpa pe care de obicei o aruncam. Este un obicei gresit, pentru ca putem folosi pulpa de la legume pentru a pregati mai multe preparate foarte bune. Si, daca nu o gatim imediat, putem s-o punem in pungi de plastic in congelator si s-o folosim mai tarziu. Iata trei feluri ingenioase in care, de acum inainte, puteti folosi pulpa de la legume din care faceti suc:
1. Puteti obtine o supa minestrone excelenta.
Nu trebuie decat sa puneti intr-o oala pulpa de la legumele din care ati facut suc, sa adaugati apa, o ceapa taiata in 4 si cateva condimente.
Fierbeti amestecul si apoi dati totul printr-o sita.
2. De asemenea, pulpa de la legumele este perfecta pentru a obtine biscuiti sanatosi si plini de fibre, iar reteta este foarte simpla.
Se pune pulpa de legume intr-un blender, se adauga faina si condimente, sare, susan, un pic de apa si se amesteca bine.
Apoi, se toarna continutul blenderului intr-o tava, se niveleaza, se portioneaza si se baga la cuptor.
3. Tot din pulpa de legume mai puteti obtine si o crema de branza excelenta pentru sandvisuri.
Faceti intr-un blender un amestec din pulpa de legume, patrunjel, sare, zeama de lamaie.
Apoi, adaugati si branza topita (sau ce tip de branza moale doriti) si rezultatul este perfect pentru sandvisuri delicioase si sanatoase.
Surse foto: chickpeasandchange.wordpress.com, rebootwithjoe.com, ilovehealth.ca
Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructeIn tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.
Varza noua calita in tuciRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii