Atunci cand facem suc din legume (morcovi, sfecla, spanac etc.) ne ramane o gramada de pulpa pe care de obicei o aruncam.

Este un obicei gresit, pentru ca putem folosi pulpa de la legume pentru a pregati mai multe preparate foarte bune.  

Si, daca nu o gatim  imediat, putem s-o punem in pungi de plastic in congelator si s-o folosim mai tarziu. 

Iata trei feluri ingenioase in care, de acum inainte, puteti folosi pulpa de la legume din care faceti suc:

1. Puteti obtine o supa minestrone excelenta.

Nu trebuie decat sa puneti intr-o oala pulpa de la legumele din care ati facut suc, sa adaugati apa, o ceapa taiata in 4 si cateva condimente.

Fierbeti amestecul si apoi dati totul printr-o sita.



2. De asemenea, pulpa de la legumele este perfecta pentru a obtine biscuiti sanatosi si plini de fibre, iar reteta este foarte simpla.

Se pune pulpa de legume intr-un blender, se adauga faina si condimente, sare, susan, un pic de apa si se amesteca bine.

Apoi, se toarna continutul blenderului intr-o tava, se niveleaza, se portioneaza si se baga la cuptor.   



3. Tot din pulpa de legume mai puteti obtine si o crema de branza excelenta pentru sandvisuri.

Faceti intr-un blender un amestec din pulpa de legume, patrunjel, sare, zeama de lamaie.

Apoi, adaugati si branza topita (sau ce tip de branza moale doriti) si rezultatul este perfect pentru sandvisuri delicioase si sanatoase. 



Surse foto: chickpeasandchange.wordpress.com, rebootwithjoe.com, ilovehealth.ca

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto
  • Fara foto

    deliaia, 31 iulie 2015

    eu folosesc intr-un mod asemanator, pulpa de fructe care ramane dupa ce am facut suc.