Atunci cand facem suc din legume (morcovi, sfecla, spanac etc.) ne ramane o gramada de pulpa pe care de obicei o aruncam. Este un obicei gresit, pentru ca putem folosi pulpa de la legume pentru a pregati mai multe preparate foarte bune. Si, daca nu o gatim imediat, putem s-o punem in pungi de plastic in congelator si s-o folosim mai tarziu. Iata trei feluri ingenioase in care, de acum inainte, puteti folosi pulpa de la legume din care faceti suc:
1. Puteti obtine o supa minestrone excelenta.
Nu trebuie decat sa puneti intr-o oala pulpa de la legumele din care ati facut suc, sa adaugati apa, o ceapa taiata in 4 si cateva condimente.
Fierbeti amestecul si apoi dati totul printr-o sita.
2. De asemenea, pulpa de la legumele este perfecta pentru a obtine biscuiti sanatosi si plini de fibre, iar reteta este foarte simpla.
Se pune pulpa de legume intr-un blender, se adauga faina si condimente, sare, susan, un pic de apa si se amesteca bine.
Apoi, se toarna continutul blenderului intr-o tava, se niveleaza, se portioneaza si se baga la cuptor.
3. Tot din pulpa de legume mai puteti obtine si o crema de branza excelenta pentru sandvisuri.
Faceti intr-un blender un amestec din pulpa de legume, patrunjel, sare, zeama de lamaie.
Apoi, adaugati si branza topita (sau ce tip de branza moale doriti) si rezultatul este perfect pentru sandvisuri delicioase si sanatoase.
Surse foto: chickpeasandchange.wordpress.com, rebootwithjoe.com, ilovehealth.ca
Reteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...
Covrigi turcesti cu susan - SimitPunem la fiert inimile cu pipotele in apa rece.
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaligutaFoi: Intr-un bol se pun ouale impreuna cu zaharul.
Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caiseDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii