3 feluri ingenioase de a folosi pulpa legumelor din care faci suc

Atunci cand facem suc din legume (morcovi, sfecla, spanac etc.) ne ramane o gramada de pulpa pe care de obicei o aruncam. Este un obicei gresit, pentru ca putem folosi pulpa de la legume pentru a pregati mai multe preparate foarte bune.   Si, daca nu o gatim  imediat, putem s-o punem in pungi de plastic in congelator si s-o folosim mai tarziu.  Iata trei feluri ingenioase in care, de acum inainte, puteti folosi pulpa de la legume din care faceti suc:

3 feluri ingenioase de a folosi pulpa legumelor din care faci suc

1. Puteti obtine o supa minestrone excelenta.

Nu trebuie decat sa puneti intr-o oala pulpa de la legumele din care ati facut suc, sa adaugati apa, o ceapa taiata in 4 si cateva condimente.

Fierbeti amestecul si apoi dati totul printr-o sita.

2. De asemenea, pulpa de la legumele este perfecta pentru a obtine biscuiti sanatosi si plini de fibre, iar reteta este foarte simpla.

Se pune pulpa de legume intr-un blender, se adauga faina si condimente, sare, susan, un pic de apa si se amesteca bine.

Apoi, se toarna continutul blenderului intr-o tava, se niveleaza, se portioneaza si se baga la cuptor.

3. Tot din pulpa de legume mai puteti obtine si o crema de branza excelenta pentru sandvisuri.

Faceti intr-un blender un amestec din pulpa de legume, patrunjel, sare, zeama de lamaie.

Apoi, adaugati si branza topita (sau ce tip de branza moale doriti) si rezultatul este perfect pentru sandvisuri delicioase si sanatoase.

Surse foto: chickpeasandchange.wordpress.com, rebootwithjoe.com, ilovehealth.ca

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise