Vezi mai jos care sunt cele 5 moduri prin care vara ne ajuta sa devenim mai buni in bucatarie:
1. Fara cuptor sau aragaz
Desi in restul anului ne vedem obligati sa folosim cel putin unul dintre cele doua, vara putem gati zile intregi fara a da drumul cuptorului sau aragazului. Caldura de afara ne determina sa regandim multe retete, astfel incat sa nu mai fie nevoie sa adaugam o alta sursa de caldura in bucatarie. Daca este neaparat necesar sa incalziti anumite preparate, puteti folosi cuptorul cu microunde - este mult mai simplu de folosit in zilele toride de vara!
2. Aprecierea mancarurilor simple
Vara este sezonul perfect pentru relaxare si leneveala, dar si pentru savurarea alimentelor exact asa cum sunt ele. Si trebuie sa recunoasteti,dupa luni intregi de gatit preparate cu numeroase ingrediente, este placut sa savuram o salata din cateva ingrediente naturale si gustoase.
Zilele calduroase, dar si multitudinea de legume si fructe disponibile pe piata, ne indeamna sa fim creativi. Gateste legumele si fructele de sezon - dovleceii, porumbul, piersicile, rosiile si castravetii - in toate modurile care iti trec prin minte. Ai pregatit dovlecei umpluti? Ei bine, dar ce ai spune despre niste chips-uri sau niste noodles din dovlecei? Totul tine de imaginatia ta!
4. Repetitia duce la perfectiune
Abundenta anumitor ingrediente si gatirea lor regulata pe parcursul verii ne ajuta sa devenim din ce in ce mai buni in pregatirea lor. Iti place sa pregatesti dulceata sau inghetata? Repeta aceste retete pana cand o sa-ti descoperi aroma preferata si o sa devii un maestru in pregatirea lor.
Sa renunti la cuptor si aragaz nu inseamna a renunta complet la mancarurile pregatite la caldura; o solutie la indemana oricui in zilele de vara este gratarul. Asadar, tot ce trebuie sa faci este sa muti procesul de pregatire al mancarurilor din bucatarie in afara ei. In plus, daca pregatesti regulat mancaruri cu ajutorul gratarului, vei deveni un adevarat expert in folosirea sa!
Comentarii