Vara ne face bucatari mai buni

Vara este anotimpul preferat al multora dintre noi; este sezonul fructelor si legumelor proaspete si colorate, iar gatitul devine mult mai distractiv in aceasta perioada. Mai mult, vara ne ajuta sa devenim bucatari mai iscusiti!  

Vara ne face bucatari mai buni

Vezi mai jos care sunt cele 5 moduri prin care vara ne ajuta sa devenim mai buni in bucatarie:

1. Fara cuptor sau aragaz

Desi in restul anului ne vedem obligati sa folosim cel putin unul dintre cele doua, vara putem gati zile intregi fara a da drumul cuptorului sau aragazului. Caldura de afara ne determina sa regandim multe retete, astfel incat sa nu mai fie nevoie sa adaugam o alta sursa de caldura in bucatarie. Daca este neaparat necesar sa incalziti anumite preparate, puteti folosi cuptorul cu microunde - este mult mai simplu de folosit in zilele toride de vara!

2. Aprecierea mancarurilor simple

Vara este sezonul perfect pentru relaxare si leneveala, dar si pentru savurarea alimentelor exact asa cum sunt ele. Si trebuie sa recunoasteti,dupa luni intregi de gatit preparate cu numeroase ingrediente, este placut sa savuram o salata din cateva ingrediente naturale si gustoase.

3. Creativitate

Zilele calduroase, dar si multitudinea de legume si fructe disponibile pe piata, ne indeamna sa fim creativi. Gateste legumele si fructele de sezon - dovleceii, porumbul, piersicile, rosiile si castravetii - in toate modurile care iti trec prin minte. Ai pregatit dovlecei umpluti? Ei bine, dar ce ai spune despre niste chips-uri sau niste noodles din dovlecei? Totul tine de imaginatia ta!

4. Repetitia duce la perfectiune

Abundenta anumitor ingrediente si gatirea lor regulata pe parcursul verii ne ajuta sa devenim din ce in ce mai buni in pregatirea lor. Iti place sa pregatesti dulceata sau inghetata? Repeta aceste retete pana cand o sa-ti descoperi aroma preferata si o sa devii un maestru in pregatirea lor.

5. Maestru al gratarului

Sa renunti la cuptor si aragaz nu inseamna a renunta complet la mancarurile pregatite la caldura; o solutie la indemana oricui in zilele de vara este gratarul. Asadar, tot ce trebuie sa faci este sa muti procesul de pregatire al mancarurilor din bucatarie in afara ei. In plus, daca pregatesti regulat mancaruri cu ajutorul gratarului, vei deveni un adevarat expert in folosirea sa!

Sursa articol: www.thekitchn.com

Sursa foto: www.flickr.com
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise